השמפו לסוגיו, דאודורנטים בשלל ריחות וגוונים וסל מוצרי הגילוח יורדו מהמדפים במטרה למצב את המשביר כרשת אופנה • המהלך מגיע לאחר שבמשביר מכרו את רשת ניו פארם (הממותגת כיום כ-BE) לחברת שופרסל איבדה הרשת את יתרונה המסחרי מול ספקי הטואלטיקה
דוד שלומוביץ 29.07.2019רשת החנויות המשביר לצרכן מורידה מהמדפים את מוצרי הטואלטיקה הכוללים בין היתר את השמפו לסוגיו, דאודורנטים בשלל ריחות וגוונים וסל מוצרי הגילוח. ההחלטה התקבלה לאחר בדיקת מהלכים עמוקה ועשיית מאמצים לבידול עסקי בתחום האופנה.
כבר לפני שנתיים סגרו במשביר את מחלקת מוצרי החשמל לאחר שהתברר מסקרי עומק וניתוח דעת קהל כי המשביר לא נתפסת בשל כך כרשת אופנה אלא כחנויות כל בו.
סגירת מחלקות הטואלטיקה באה כמהלך המשך במטרה לחזק את שטחי המסחר העוסקים באופנה ולהעניק חשיפה ושטח מכירה נרחב עבור מותגי אופנה, כדוגמת פונט רומא ומורגן, ובמקביל להרחיב עוד יותר את מחלקות הספורט ובגדי הילדים.
סיבה נוספת לסגירת תחום הטואלטיקה היא השחיקה ברווחיות וזאת לאחר שבמשביר מכרו את רשת ניו פארם (הממותגת כיום כ-BE) לחברת שופרסל, ובשל כך הצטמק כוח הקנייה של המשביר עד כדי איבוד היתרון היחסי המסחרי מול ספקי הטואלטיקה.
"הרווח הגולמי בתחום הטואלטיקה נשחק", אמר רמי שביט, בעל השליטה במשביר, ל'כלכליסט'. "רשת BE של שופרסל קונה טואלטיקה במחירים יותר זולים ממני. אני מרוויח על שמפו שקל אחד. מכירות הקוסמטיקה שלי מגיעות ל-300 מיליון שקל, אבל בטואלטיקה אני מוכר רק ב-30 מיליון שקל בשנה – וזה לא משתלם".
כחלק מתהליך ההתמקדות באופנה נמסר מהמשביר כי בימים אלה הם הפסיקו את היבוא של המותג 'נאוטיקה' ובמקביל מנהלים דו שיח מתקדם עם קבוצת בריל, היבואנית הרשמית של המותג במטרה להגיע להבנות בנושא.
שביט המנסה להתמקד בחלקים הרווחיים ורואה את הרשת במקרו הסביר כי, "בשנתיים האחרונות משקיעה המשביר 30 מיליון שקל בהתאמות של שטחי המסחר בכל 38 סניפיה. אני מחויב לעשות את זה בגלל הפדיון למ"ר, החדשנות, הבידול, חווית הקנייה, והתחרות מהאינטרנט".