הסוחרים המקומיים מתאחדים לביטול הפטור ממע"מ

קונים בעלי אקספרס, בנקסט או באמזון? ההנחות שלכם בסכנת הכחדה: שלושת נשיאי הארגונים העסקיים – התאחדות בעלי המלאכה, איגוד לשכות המסחר ולה"ב החליטו על שיתוף פעולה מלא לפעול כבר עתה לביטול הפטור ממע"מ בייבוא אישי, דוגמת האיחוד האירופי

עלי אקספרס | צילום: Gil C, שאטרסטוק

קונים בעלי אקספרס, בנקסט או באמזון? ההנחות שלכם בסכנת הכחדה.

נוכח גרירת הרגליים בכל הקשור להקמת ממשלה חדשה, והטיפול בביטול הפטור ממס ערך מוסף ליבוא האישי, החליטו נשיאי הארגונים העסקיים הגדולים בישראל, יוסי אלקובי, נשיא התאחדות בעלי המלאכה; עו"ד רועי כהן, נשיא לה"ב; ועו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, לשתף פעולה באופן מלא על מנת להניע את רשויות המדינה לבטל את הפטור האמור, ללא דיחוי נוסף.

"אם לא תוקם ממשלה חדשה בעתיד הקרוב בסיבוב הבחירות הנוכחי, תצטרך ממשלת המעבר, בתוקף אחריותה על פי חוק יסוד הממשלה לנקוט עמדה ולבטל את הפטור.

"מדינות העולם הבינו שיש לבטל את הפטור ממע"מ על יבוא אישי, וכך נהג האיחוד האירופי. מדוע ישראל צריכה לנהוג באופן כה שונה ומפלה לרעה?"

נשיאי הארגונים העסקיים הדגישו כי פטור זה בנוי על שגיאה חמורה שיש לתקנה. לדבריהם, "מס הערך המוסף בישראל הוא במהותו מס אוניברסלי החל בשיעור אחיד על כל מוצר ושירות. הוא לא נועד על מנת להעניק פטורים סלקטיביים מעבר למה שהונהג עד היום. אין שום הגיון במתן פטור בייבוא אישי בעוד שתושבים משלמים את מלוא 17% מע"מ על כל רכישה של מוצר או שירות בישראל, כולל רכישת מזון וציוד ושירותים רפואיים".

על פי בדיקת האגפים הכלכליים של הארגונים העסקיים, כתוצאה מאפליה זו נגרמים כיום נזקים ל-75,000 עסקים בישראל, יצרנים וקמעונאים, ההולכים וגדלים.

שלושת הנשיאים הדגישו שלא יתכן כי מחמת חוסר יכולת להקים ממשלה בישראל אנו נפגע במקורות ההכנסה של לא פחות מחצי מיליון עובדות ועובדים המפרנסים משפחות בהיקף של 2 מיליון איש. "גם ההשפעה על תקציב המדינה היא הרסנית. בעוד הממשלה מתלבטת איך לממן הוצאות בטחון חיוניות, העיוות יותר הפסד בהכנסות המדינה שכבר הגיע לכ-1.5 מיליארד ₪, והוא ממשיך ועולה".

מומלץ עבורך

6 תגובות ל: "הסוחרים המקומיים מתאחדים לביטול הפטור ממע"מ"

  1. בצדק, או שיבטלו את המעמ , עד 75 דולר גם על המוצרים בארץ, או שיבטלו את הפטור על מותרים מחו"ל, לא הגיוני שהסוחרים בארץ יפסידו לסוחרים מסין, למה שלסוחר בסין יהיה יתרון על הישראלי?
    למה המדינה צריכה להפסיד את המעמ הזה על הקניות באינטרנט, ראו כמה חנויות בגדים סגרו, וכמה עובדים הפסידו את מקון עבודתם כי אנשים קונים באינטרנט בלי מיסים, אין סיבה שיקנו בארץ.

  2. אחיזת עיניים כל עוד שהרשתות לא יורידו באמת אבל באמת את המחירים אף אחד לא יקנה אצלם. הרשות להגנת הצרכן יצא לאחרונה בקמפיין המוכיח שעם המחירים האירפאיים פלוס מכס פלוס מעמ וכו המחיר של המוצר היה אמור לעלות כמעט חצי מהמחיר שזה עולה בפועל פה במדינת ישראל אלא מאי שבאירופה יש תחרות אז הרשתות צריכים להיות הוגנים וככה למשוך צרכנים אבל המשק הישראלי הרי נשלט ע"י כמה יצרנים וכמה יבואנים ואין באמת תחרות אז הם יכולים להפקיע מחירים (קריסת כמה מרשתות האופנה בכלל לא היה בגלל זה תשאלו כל יועץ עסקי) וכמה שהממשלה(משרד החקלאות משרד הכלכלה משרד האוצר משרד ראש הממשלה הרשות להגנת הצרכן המועצה הישראלית לצרכנות) ניסתה להילחם בהם זה לא הלך. הפתרון היחיד שנשאר היה פטור על ייבוא אישי עד 75 דולר (שאומנם לא מחזק בכלל את הכלכלה הישראלית אך לפחות מורידה מחירים) פתאום שולטי המשק ומפקיעי המחירים(ויעיד על כך הקמפיין לאחרונה) התחילו לבכות פתאום זה כבר לא הולך להם אך זה אחיזת עיניים דמעות תנין הם קיוו שהפטור יתבטל תוך זמן קצר והם יעברו את המשוכה בשלום אבל פתאום הפטור נמשך ונמשך ונמשך אז הם עושים בלגן אבל אסור לתת להם את זה ולא להיכנע למילים הרחמניות כאילו של "אלפי עודים ועובדות" "המשק הישראלי" וכו

  3. ײ הסוחרים ײ בארץ לא מפסידים כלום! הם הקפיצו את המחירים פי 3 ופי 4 ולכן כולנו קונים הכל בחול !!

  4. העסקים בישראל גנבים יקרנים ושרות גרוע גם עם מעמ נמשיך לקנות

  5. קונים באמאזון ועליאקספרס כי הסוחרים בישראל
    טמעים ,גנבים ,שקרנים,יקרנים,שירות חרא.
    אם היה אפשר גם שווארמה ופלאפל היינו מזמינים מאמאזון

  6. מדינות העולם הבינו שיש לבטל את הקאנביס מפקודת הסמים. מדוע ישראל צריכה לנהוג באופן שונה ומפלה לרעה?

כתיבת תגובה