לא ברור מדוע לא הצליח הסיב האופטי לחדור לשוק האינטרנט והטלפוניה. בזק מחזיקה בתשתית אופטית אך כמעט שאינה מפעילה אותה ופרטנר הודיעה באחרונה כי עד סוף השנה תפרוש סיבים אופטיים לאורך אלפי קילומטרים
ליאור נגה 16.08.2017לפני יותר מעשור, כאשר חפרו את ירושלים שתי וערב על מנת להכין תשתית למסילות הרכבת הקלה, הבטיחו להכניס אל מעבה האדמה סיב אופטי שיאפשר גלישת אינטרנט במהירות של ג'יגה.
חלום הגלישה העירונית המהירה אולי לא התגשם עדיין ובכלל סיבים אופטיים שמאפשרים גלישה במהירות עצומה עדיין אינם נפוצים למרות ש'בזק' כבר פרסה תשתית כזו שיכולה לתת מענה למיליוני גולשים.
לפני כשנה הודיעה חברת התקשורת 'פרטנר' על כוונתה לפרוש רשת של סיבים אופטיים בישובים מרכזיים בארץ כדי להציע ללקוחות גלישה מהירה. למעשה, מיזם הסיבים האופטיים של פרטנר יכול להפוך אותה לשחקנית השלישית בשוק תשתית האינטרנט.
נכון להיום ישנן שתי חברות בולטות שניתן לגלוש על התשתית שלהן: בזק והוט. פרטנר מקווה שהרשת שלה תגיע עד סוף השנה ל-90 אלף גולשים כאשר כבר היום ישנם ארבעים אלף מנויים שמשתמשים בשירותי האינטרנט והטלפוניה הנייחת שלה.
המחיר הזול (מאה שקל בחודש) בו משווקת פרטנר את החיבור לסיב האופטי יכול להיות עבורה מוקד משיכה ללקוחות חדשים ויכול לתת מענה משולב גם לאינטרנט, גם לטלפון הביתי וגם לסלולר. בשבוע שעבר השיקה החברה את השירות החדש והודיעה כי בכוונתה לפרוש את הסיב האופטי לאורך אלפי קילומטרים ברחבי הארץ.