הסרת תקנים חסרת תקדים: פריצת דרך במלחמה ביוקר המחיה

מול ההתייקרויות בענף המזון: מדינת ישראל מתיישרת לפי התקן האירופאי בתחום המזון | אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: "החלטה תקדימית בעלת ערך גבוה מאוד המגיעה אל ליבת הבעיה של התקינה הישראלית. זו פריצת דרך אמיתית במאבק ביוקר המחיה"

המחירים יושפעו? | צילום אילוסטרציה: יונתן סינדל, פלאש 90
אם עכשיו המחירים לא יירדו, זהו כבר כשל שוק אמיתי, כך אומרים כלכלנים מול הסרת חסמים ותקנים מייגעים שהיו מנת חלקם של היבואנים והיצרנים בישראל. מעתה, מתוך 127 תקנים בתחום המזון בעלי שונות מהסטנדרט האירופי, הרי שבתחילת שנת 2023 יבוטל השוני לגבי 97 באופן מלא, ולגבי 19 נוספים באופן כמעט מלא, עבור יבואני המזון. עבור יצרני המזון, תבוטל רשמיות 114 התקנים האמורים ב-4 פעימות.

יו"ר רשות האסדרה יואל בריס אמר כי "התאמת הרגולציה בתחום המזון חשובה ותקדימית. יישום המהלך יפחית את הרגולציה בענף המזון באופן משמעותי ויתרום למאבק שלנו להורדת יוקר המחיה בישראל.  אני מודה לאגף המזון במשרד הבריאות, לאגף התקציבים במשרד האוצר, למשרד הכלכלה על אגפיו ולכלל השותפים על העבודה המאומצת בקידום הרפורמה בייבוא מזון, לטובת הצרכן הישראלי".

באיגוד לשכות המסחר מברכים את הצוות המקצועי שטיפל בנושא ואת השרים המעורבים בתהליך על ההמלצות החשובות שגיבשו במסגרתן יוסרו התקנים על מוצרי מזון רבים. "רבים מהתקנים הללו היוו חסמי סחר וחסמי חדשנות, הסרת הרשמיות מהם היא חלק חשוב מהמהלך הרחב יותר להתאמת דרישות הרגולציה בישראל לדרישות במדינות המפותחות, נושא שבאיגוד לשכות המסחר מקדמים כבר שנים רבות.

"המהלכים הללו מאפשרים מגוון רחב יותר של מוצרים ופחות חיכוך מיותר שנובע, בין היתר, ממסמכים שרק בישראל נדרשים להמציא  – יותר תחרות ויותר חדשנות. כפי שאף הציג האיגוד בפני הוועדה הבין משרדית, חשוב להשלים את המהלך גם בטיפול בצו הגנת הצרכן (סימון ואריזה של מוצרי מזון) שעדיין נותן תוקף לרבים מהתקנים שהוחלט להסיר מהם רשמיות", אמר נשיא האיגוד, עו"ד אוריאל לין והוסיף כי "עד היום נרתעה ישראל מלאמץ תקינה בינ"ל בתחום המזון מה שיצר בעיה גדולה מאוד ביישום הרפורמה ביבוא ובעידוד התחרות. אנו מברכים על ההחלטה החשובה שקיבלו במשרד האוצר".

כתיבת תגובה