עיצום כספי הוטל על עיריית באר יעקב בשל הפרת חובות נגישות בבית ספר בעיר על ידי נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות | הנציבות התריעה על הליקויים לאורך השנים אך העירייה לא פעלה לתקנם ועל כן הוטל עליה עיצום כספי של מעל 64 אלף ש"ח
אהרון סוויסה 21.04.2025נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים ממשיכה לאכוף את חובות הנגישות בחוק, למען יצירת מרחב ציבורי נגיש ושוויוני. לאחר שערכה פיקוח בבית הספר ׳רמון׳ שבבאר יעקב ומצאה הפרות של חובות הנגישות הקבועות בחוק, בדמות חוסר בפיר מעלית ותאי שירותים נגישים, הוטל עיצום כספי בסך מעל 64,000 שקלים.
לאורך השנים פעלה הנציבות מול עיריית באר יעקב, והתריעה פעמים רבות על ליקויי הנגישות במקום, תוך מתן הוראות לתקנם. בנוסף, ניתנה לעירייה ארכה לתקן את הליקויים. למרות זאת, העירייה לא פעלה לתיקון הליקויים, ובית הספר נותר בלתי נגיש.
כזכור, בחודש מרץ האחרון הטילה הנציבות עיצום כספי על עיריית אשדוד בעקבות הפרת חובות נגישות בבית הספר ׳נוף ים׳ בעיר, ובדצמבר האחרון הוטל עיצום כספי על עיריית ערד, בעקבות הפרות חובות נגישות בבית הספר ׳חלמיש׳ בעיר.
נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מדגישה, כי הפרות החוק והוראות הנגישות במסגרות חינוך, מהוות פגיעה לכל דבר ועניין באנשים עם מוגבלות. היעדר פיר מעלית ותאי שירותים נגישים, בהתאם לתקנות, עלול להרתיע תלמידים עם מוגבלות מלהירשם לבית הספר ולממש את זכותם לחינוך שוויוני ומכיל. הנציבות תמשיך לפעול בנחישות למען השגת נגישות מלאה במוסדות חינוך ובמרחב הציבורי כולו.
נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים, דן רשל: "נגישות אינה מעשה של חסד או מותרות, אלא זכות חוקית של כל אדם וחובה בסיסית של כל רשות ציבורית כלפי תושביה. הנציבות תמשיך לאכוף את החוק במסגרת סמכויותיה ולנהוג ביד קשה כלפי המפרים".
נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים פועלת מתוקף חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ואמנת האו"ם בדבר זכויות אנשים עם מוגבלות, שעליה חתומה מדינת ישראל.
בישראל חיים כיום כ-1.7 מיליון אנשים עם מוגבלות, המהווים כ-18% מהאוכלוסייה. מתוכם, כ-100,000 נוספו בעקבות מלחמת "חרבות ברזל."