רשימת סל המוצרים הבסיסי נותנת את אותותיה, ורשתות השיווק ממשיכות להוריד מחירים על 68 המוצרים הנסקרים • איפה הכי משתלם לקנות? נתוני סל המוצרים הבסיסי לאפריל: ירידה של 8% מחודש דצמבר • ברשתות הדיסקאונט ירידה של 13% • 'רמי לוי' עם הירידה החדה ביותר- 20%, 'שופרסל דיל אקסטרה' מורידה ב-16% את מחיר הסל • ומי הרשת היקרה ביותר?
לאה אפרתי 19.05.2019למה לא אמרת שהרשת המתחרה זולה ממך? המועצה לצרכנות ומשרד הכלכלה מפרסמים את נתוני סל המוצרים הבסיסי לחודש אפריל. סל המוצרים הבסיסי גובש ע"י הלמ"ס ומשרד הכלכלה והתעשייה והושק בדצמבר 2018 במטרה לאפשר תחרות על מחיר הסל הנמוך ביותר בין השחקניות השונות בשוק.
מהשוואת סל המוצרים עולה כי עלות הסל הממוצעת ברשתות המזון עמדה בחודש אפריל 2019 על 893 ₪, זאת לעומת דצמבר בו עלות הסל הממוצעת עמדה על 970₪ ירידה של 8% בעלות הסל, מתחילת ביצוע הבדיקה.
ירושלים ערים סביב לה • שיווקי
עלות הסל הממוצעת ברשתות הדיסקאונט עמדה בחודש אפריל 2019 על 819 ₪, זאת לעומת דצמבר בו עלות הסל עמדה על 948 ₪. מדובר בנתון שאנחנו אמורים להרגיש בארנק מפני שזאת כבר ירידה של 13% בעלות הסל, מתחילת ביצוע הבדיקה.
בנוסף, אם נבחר לקנות ברשת היקרה ביותר נמצא פער של 29.8% בין עלות הסל ברשת שבחרנו, לבין הרשת הזולה ביותר.
את הירידה החדה ביותר כמו גם הסל הזול ביותר לחודש אפריל נראה ברשת "רמי לוי". 701 ₪ בלבד, זהו מחיר הסל של המוצרים הבסיסיים, ירידה של 20% מחודש הבדיקה הראשון.
רשת שופרסל דיל אקסטרה, הורידה גם היא מחירים בצורה חדה, ומתאימה עצמה למחירי הסל. הרשת שהיתה ממוקמת בין הרשתות היקרות, מורידה את עלות הסל מ- 975₪, ל 815 ₪, ירידה של 16% .
שאר רשתות השיווק ניסו גם הן ליישר קו והורידו מחירים. בשופרסל דיל הייתה ירידה של 16%, מחסני השוק 14%, שופרסל שלי וויקטורי 13%, יינות ביתן 12%, סלאח דאבח 11% ויוחננוף 10% בלבד.
עלות הסל הגבוהה ביותר לחודש מרץ התגלתה ברשתות העירוניות. 'מגה בעיר' הייתה היקרה ביותר עם סל במחיר 999 ש"ח, לאחריה 'סטופמרקט' – 987 ₪ ובמקום השלישי רשת 'פרש מרקט' – 970 ₪.
על מנת שתתאפשר השוואה של סל מוצרים אחיד נבחרו מוצרים ספציפיים, תחת מתודולוגיה סדורה, של סל מוצרים הכולל 68 מוצרים בקטגוריות חלב ומוצריו, לחם, מוצרי בשר ודגים, מזון יבש, פרות וירקות, ומוצרי טואלטיקה וניקיון. סל זה, מהווה כ-45% מסך ההוצאה הממוצעת של משקי הבית והוא לא כולל את כלל המוצרים הנרכשים, אלא את המוצרים הבסיסיים והנמכרים ביותר.
מבין כלל המוצרים בהם נרשמה ירידת המחירים ישנם מוצרים עם ירידה משמעותית ביותר. מכיר המכירה של אפונה ירוקה של סנפורסט צנח בכ-27%, דאודורנט נשים דאב ירד ב-23%, בצל יבש במשקל שידע עליות שערים גבוהות בחורף האחרון ירד ב-22%, וחטיף דוריטוס ירד ב-20%.
עוד ברשימה במגמת ירידה: שוקולד השחר, שמן זית יד מרדכי, שקיות אשפה מתכלות, עוגיות שוקוצ'יפס, קונדישינר למניעת קשקשים, משקה קל תפוזים תפוזינה, פסטרמה על גחלים ועוד ועוד, כולם השלימו ירידה של 19%-13%. המחירים מבוססים על נתוני שקיפות מחירי המזון באמצעות אפליקציית "פרייסז".
רשתות המזון שנכללו בהשוואה הנן הרשתות המוגדרות קמעונאי גדול לפי חוק המזון ושיעור מוצרי הסל הנמכרים בהן גדול מ-80%. סל המוצרים הבסיסי כאמור, הוא כלי חדש של משרד הכלכלה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המאגד תחת סל אחד את המוצרים הבסיסיים הנמכרים ביותר במשקי הבית בישראל ומאפשר להשוות את העלות המוחשית שלו בין הרשתות. הסל משמש להשוואה בין הרשתות וכשכך מאפשר תחרות על מחיר הסל הנמוך ביותר.
שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן: "השקת מדד סל המוצרים הבסיסי בשיתוף הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נועדה להגביר את התחרות בין הרשתות במטרה להוריד מחירים, בעיקר בגין המוצרים הבסיסיים, כפי שקורה הלכה למעשה ממועד השקת הסל. נמשיך לעודד צרכנות נבונה ולאפשר השוואת מחירים רחבה ומקיפה".