השקל הדיגיטלי: ניסוי של בנק ישראל בפיתוחים טכנולוגיים חדשים

אתגר השקל הדיגיטלי: לראשונה בנק ישראל מזמין גופים שונים להתחבר לסביבת ניסוי של שקל דיגיטלי, ולפתח שימושים חדשניים ופורצי דרך בעולם התשלומים | באתגר השקל הדיגיטלי, בנק ישראל מזמין גופים שונים, מהמגזר הפרטי, הציבורי ומהאקדמיה, לחקור את פוטנציאל הפיתוח של שימושים במערכת השקל הדיגיטלי | המתמודדים באתגר יתבקשו לפתח מבחינה טכנולוגית תרחישי שימוש שונים לשקל הדיגיטלי

בנק ישראל | צילום: אוראל כהן, פלאש 90

בנק ישראל, כמו בנקים מרכזיים רבים בעולם, בוחן בשנים האחרונות את האפשרות להנפיק מטבע דיגיטלי של הבנק המרכזי- CBDC, או כפי שייקרא בישראל – שקל דיגיטלי. במסגרת תכנית הפעולה להנפקה אפשרית של השקל הדיגיטלי, בנק ישראל מתכנן את "אתגר השקל הדיגיטלי" – ניסוי בהשראת "פרויקט רוזלינד", שבוצע על ידי מרכז החדשנות של ה-BIS.

לטובת ניסוי זה, בנק ישראל בנה אב טיפוס טכנולוגי המדמה את לב המערכת של השקל הדיגיטלי בבנק ישראל ואת שכבת ה-APIs שלה. ספקי שירותי תשלום ונותני שירותים נוספים, יקבלו גישה למערכת ולמגוון רחב של פונקציות באמצעותן הם יוכלו לפתח ולהנגיש שירותים למשתמשי הקצה מהציבור הרחב, ולספק אפשרויות תשלום מתקדמות עם שקל דיגיטלי.

באתגר השקל הדיגיטלי, בנק ישראל מזמין גופים שונים, מהמגזר הפרטי, הציבורי ומהאקדמיה, לחקור את פוטנציאל הפיתוח של שימושים במערכת השקל הדיגיטלי. המתמודדים באתגר יתבקשו לפתח מבחינה טכנולוגית תרחישי שימוש שונים לשקל הדיגיטלי, תוך שימוש בשכבת ה-API. תינתן עדיפות לשימושים בעלי מאפיינים מקוריים וחדשניים בעולם התשלומים, בין אם הם מהווים שיפורים ליישומים קיימים ובין אם הם יישומים חדשים לחלוטין. השימושים יכולים להתאים לצרכים ייחודיים של אוכלוסייה מסוימת, לשרת את הצרכים של ענף משק מסוים, או לתמוך ביישום חדשני שישרת מגוון רחב של תרחישים. בעוד שחלק מתרחישי השימוש יכולים להיות אוניברסליים באופיים, חשוב שהם יאופיינו ויוצגו בהקשר של שימושים רלוונטיים למשק הישראלי.

כתיבת תגובה