מה סודה של 'פאלו אלקטו נטוורקס', החברה שהקים ניר צוק כשפרש מצ'ק פוינט ורכשה ביממה אחת שתי חברות ישראליות בתחום הסייבר? • מתברר שמאחורי סבב הרכישות המתמשך עומדת אסטרטגיה ברורה שתכליתה: המשך פיתוח מתמיד של רעיונות קיימים ועל הדרך, אפשרויות שיווקיות חדשות לאור החשיפה ללקוחות החברות הנרכשות
דוד שלומוביץ 02.06.2019אם בעבר הייתה המלחמה נעשית באש, בטכנולוגיה של היום המלחמה עוברת אל חומות האש. שתי חברות בתחום הגנת סייבר וחומות אש שהוקמו בידי ישראלים נמצאות על מסלול המרוץ. שתיהן נלחמות על הלקוח הבא שלהן ועל טכנולוגיית ההגנה הטובה ביותר. כעת נראה ש'פאלו אלטו' החדשה יחסית, עוקפת את יריבתה הוותיקה צ'ק פוינט.
עולם הסייבר שצומח ומשתנה במהירות כה רבה, מקפיץ את שווי החברות השוק. מיום ההנפקה של פאלו אלטו ועד היום היא השיאה כ-304% תשואה. יריבתה צ'ק פוינט לעומת זאת טיפסה באותה תקופה ב–129% בלבד.
ההבדל המהותי בין השתיים טמון באסטרטגיה. בעוד צ'ק פוינט רובצת על קופת מזומנים של 4.2 מיליארד דולר, היא מעדיפה לפתח הכל לבד והרכישות שלה מינוריות. בינואר האחרון היא רכשה את חברת Forcenock ב–10 מיליון דולר וברבעון האחרון של 2018 היא רכשה את Dome9 ב–175 מיליון דולר.
מעבר לכך, הרכישה הקודמת שלה הייתה כשלוש שנים אחורנית, כשרכשה חברה לאבטחת סייבר בתחום המובייל.
'פאלו אלטו' הנחשבת לענקית אבטחת המידע האמריקנית, מחזיקה אמנם בקופת מזומנים של 1.3 מיליארד דולר בלבד, אולם היא רוכשת חברות וסטארט-אפים ללא הפסקה, גם כאשר נראה שהרכישות לא יניבו כמות גבוהה של הזמנות.
הרעיון העומד בבסיס האסטרטגיה הוא, שאם מישהו בעולם כבר התחיל לעבוד ולפתח מוצר, אני אעזור לו להתקדם וגם ארוויח מזה על הדרך.
האם זה תמיד עובד? לא. בשנת 2017 רכשה פאלו אלטו את LightCyber ב–105 מיליון דולר ובשנת 2014 היא ביצעה רכש של חברת סייברה ב–220 מיליון דולר. שתי הרכישות נחשבות לכישלון בטווח הארוך, אולם החברה ממשיכה ברכישות, משום שלדעתה זו הדרך ההגיונית ביותר להישאר רלוונטית בתחום הסייבר הסוער ולענות על הצרכים המשתנים במהירות שיא.
ניקש ארורה, המנכ"ל והיו"ר של פאלו אלטו הסביר את מהלכי החברה "הלקוחות שלנו רוצים את כל החבילה. אנחנו עובדים קשה כדי ליצור אינטגרציות במוצר כך שהלקוחות לא יצטרכו לתפור יחדיו רכיבים ממוצרים שונים". לדבריו, למנהלי האבטחה בארגונים יש קושי גדול לנהל את כל הגנת הסייבר השונים, ולכן יש יתרון לחברה שמציעות פתרונות רחבים ככל האפשר.
יתרון נוסף יש במסעי הרכישות שהחברה עורכת מפעם לפעם, שיחד עם הטכנולוגיה של החברה הנרכשת באה גם ירושה של חברות שכבר סגרו איתה על הטכנולוגיה אותה פיתחה ושיווקה. כך לדוגמה, באחת הרכישות האחרונות התברר, שיש לחברה כ-300 לקוחות בעולם, חלקם מהחברות המובילות ביותר. האפשרות להציע לחברות אלו את שלל מוצרי החברה, מהווה יתרון ברור והדבר מקבל ביטוי בזינוק המניות של החברה. לא פלא ש'פאלו אלטו' צמחה ברבעון האחרון ב–28% בהשוואה לרבעון אשתקד.
'פאלו אלטו נטוורקס' הוקמה על ידי הישראלי ניר צוק בשנת 2006 והוא עשה זאת לאחר שסיים לעבוד בחברת צ'ק פוינט עם החלטה לפתוח חברה מתחרה. ואם בהתחלה היה נראה שאין מקום לחברה נוספת הרי ששוק חומות האש והגנת הסייבר צמח במהירות ושתי החברות הציגו עלייה מתמדת בדיווחים.
פאלו אלטו כאמור, עסקה רבות ברכש חיצוני וכהמשך ישיר למסעי הרכישות שעורכת החברה מאז הקמתה, רכשה החברה לאחרונה ממש, בתוך יממה, שתי חברות ישראליות בכחצי מיליארד דולר.
מדובר בחברת הסייבר הישראלית Twistlock שנרכשה תמורת 450 מיליון דולר, לצד רכישה של חברה ישראלית נוספת בשם פיורסק שנרכשה ע"פ הערכות בין 50 ל-60 מיליון דולר. החברה מציעה שירותי אבטחה לארכיטקטורות נטולות שרתים בענן והיא נוסדה לפני כשלוש שנים על ידי השלישייה: שקד צין, המשמש כמנכ"ל שלה, אבי שולמן ואורי סגל.
כאמור הרכישות הללו מצטרפות לרכישה של חברת סייברה שבוצעה בשנת 2014 תמורת 220 מיליון דולר. בשנת 2017 היא רכשה את לייט סייבר תמורת כ-105 מיליון דולר, ובאפריל 2018 הייתה זו חברה בשם סקדו, שנרכשה בעסקה בשווי של 100 מיליון דולר.
וזה לא הכל. באוקטובר 2018 היא ביצעה רכישה של חברת Redlock, ב–173 מיליון דולר, לפני כן היא רכשה את חברת Evident.io תמורת 300 מיליון דולר ובפברואר האחרון היא רכשה את דמיסטו, בסכום שמעורך בכ-560 מיליון דולר.
ניקש ארורה, המנכ"ל והיו"ר של פאלו אלטו, אמר לאחר הפרסום כי "הצוות שלנו ממשיך לבצע את התכנית העסקית של החברה ולהגיע לתוצאות מוצקות. בימים האחרונים רכשנו את Twistlock ופיורסק – שתי חברות חשובות, שיסייעו לנו במתן שירותי אבטחה בענן".