תקועים במעלות: רוכשים בפרויקט לבני תורה ממתינים שלוש שנים

רוני אלישע שיזם פרויקטים בחריש, מעלות תרשיחא וירושלים הבטיח הבטחות נוצצות אבל בשטח הכל תקוע ■ רוני אלישע: "אנחנו עושים מאמצים רבים שכמה שיותר משפחות יזכו לדירה משלהן"

חריש. צילום: ליאור מזרחי | פלאש 90

סיפורי קבוצות הרכישה ממשיכים להעסיק את התקשורת, והפעם במוקד עומד היזם רוני אלישע, שעובד בעיקר עם הציבור החרדי והדתי. הפרויקטים של אלישע מתמקדים בחריש (כ-600 יח"ד), מעלות תרשיחא וירושלים ובכל המקומות הכל תקוע. בחריש יש שלדים בנויים אבל הבנקים לא מוכנים לתת ליווי.

לפי הפרסום בחדשות ערוץ 2, השיטה של רוני אלישע עובדת כך: הוא עובד מול הרב המקומי שהציבור מאמין בו, הרב נותן גיבוי לפרויקט ואת הכסף הרוכשים משלמים לרב. כמובן שלא מדובר בחשבון נאמנות, ובמקרה של מעלות הרוכשים אפילו לא קיבלו קבלה על הסכום. בדיקה שערכנו מעידה כי למרות הטענות שעלו בכתבה, הכסף הופקד אצל עורכת דין שמשמשת נאמנה של הרוכשים והרב, לדבריו, לא קיבל אף לא פרוטה אחת מכספי הרוכשים.

הפרויקט במעלות תקוע כבר שלוש שנים, הקרקע רשומה על שם חברה שפשטה את הרגל ולדיירים אין הערת אזהרה על הדירה. הרב המקומי שהתראיין לכתבה אמר כי לא מדובר בקבוצת רכישה אלא בקבוצת רוכשים, אבל גם לו אין מושג מה קורה עם הפרויקט.

לפי הפרסום בערוץ 2, רוכשים במעלות סיפרו, כי דרשו שתהיה גינה בפרויקט ואלישע הראה להם תוכניות של הפרויקט עם גינה יפה. רק לאחר מכן התברר להם כי מדובר בכלל בתוכניות של… חריש. חלקם ביקשו את כספם בחזרה, אך לדבריהם, פרט להבטחות לא קיבלו דבר.

גם בחריש הכל תקוע, למרות שלפי החוזה, אלישע היה אמור למסור את הדירות לרוכשים בחודש שעבר. כמובן, הוא מפיל את האשמה על הבנק. אבל השורה התחתונה היא: אין דירה. אין כלום.

מרוני הנדסה ואלישע רוני נמסר בתגובה: "כספם של הרוכשים נכנס אך ורק לחשבון הנאמנות. הפירוק של הקבלן הקודם לא היה צפוי וזה מה שעיכב את הפרויקט. אנחנו עושים מאמצים רבים שכמה שיותר משפחות יזכו לדירה משלהן. זו המשימה שנטלנו על עצמנו, היא אינה קלה ולעיתים רצופה קשיים, אך אין עוד אתר בארץ שדירות נבנות במחירים שכאלה. כל מי שרוצה לבטל, יוכל לקבל את כל כספו. בחריש ישנן כבר מאות דירות בהליכי בנייה מתקדמים וחלקם כבר בעבודות הגמר"

תגובה אחת ל: "תקועים במעלות: רוכשים בפרויקט לבני תורה ממתינים שלוש שנים"

  1. גם מקום תורה בהר יונה תקוע.

כתיבת תגובה