בדיקת 'ביזנעס' מגלה כי ניתן להשמיע צפירת הרגעה באוזני בעלי יקבים שנושאים את השם 'יהודה' כחלק מהמותג • "אין בכינוי המקור החדש כדי להשפיע על שמם של יקבים הפועלים כיום", נמסר מהמועצה האזורית מטה יהודה במענה לפנייתנו
חיליק ברקוביץ 23.08.2020צפירת הרגעה לבעלי יקבים ששמם 'יהודה': יקבים הפעילים כיום, לא יידרשו לשנות את שמם למרות שלא שוכנים בתחומי המועצה האזורית מטה יהודה או רוכשים את ענביהם ממגדלים באזור.
כפי שפורסם ב'ביזנעס', לאחרונה אישרה רשות הפטנטים באופן סופי את כינוי המקור "יהודה" ליינות ש-85% מענביהם גדלים באזור המועצה האזורית מטה יהודה.
מספר יקבים ברחבי הארץ תהו, האם לאור זאת יקבים הנושאים את השם יהודה – על שם בעליהם, למשל – או רוכשים ענבים מכל הארץ, ייאלצו שלא לשאת עוד את השם – מבחינת המועצה שזכתה בכינוי המקור?
להלן תגובת רשות הפטנטים ל'ביזנעס': "כינוי מקור בהגדרתו הוא – "השם הגאוגרפי של ארץ, אזור או מקום, הכלול בשמו של מוצר ובא ללמד שמקורו שם ושאיכותו או תכונותיו הן, בעיקרן, פרי אותה סביבה גיאוגרפית, טבעה ואנשיה". בעלי זכות השימוש בכינוי המקור, במקרה זה המועצה האזורית מטה יהודה, הם שמחליטים את הקריטריונים לזכות לשימוש בכינוי המקור. מדובר בזכות ציבורית, שפתוחה לשימוש יצרנים אחרים ובלבד שיעמדו בתקן שנקבע על ידי בעלי הזכות".
לאור זאת תהינו באוזני המועצה האזורית מטה יהודה מה יהיה דינו של יקב שלא קונה ענבים מאזורי הגידול שבתחומי המועצה (וכבר קורא לעצמו 'יהודה' בהטיה זו או אחרת) או יקב שקוראים לו יהודה בכל רחבי הארץ, על שם בעליו, למשל. האם יידרש לשנות את שמו?
וזו תגובת המועצה האזורית מטה יהודה כפי שהתקבלה במענה לפניית 'ביזנעס': "סימון יינות בכינוי המקור של יהודה או אחד מאזורי המשנה הוא וולונטרי ולא חובה. יין המיוצר מענבים שגדלו מחוץ לתחומי המועצה לא יסומן בכינוי המקור, אף אם היקב פועל בתחום האזור. אין בכינוי המקור החדש כדי להשפיע על שמם של יקבים הפועלים כיום".