ישראל מציגה: הישגי בנייה ירוקה בוועידת האקלים בבאקו

בוועידת האקלים COP29 בבאקו הציגה ישראל את המהפכה בתחום הבנייה הירוקה | התקדמות משמעותית נרשמה בשנת 2023 עם הקמתם של למעלה מ-1,500 מבנים ירוקים חדשים, בעקבות כניסתן לתוקף של תקנות מחייבות בסוף 2022 | המעבר לבנייה ירוקה בישראל החל ביוזמות מקומיות והתפתח לסטנדרט ארצי, כשהוא מהווה מודל בינלאומי להצלחה בתחום | אילת מובילה את המגמה עם תוכנית שאפתנית להפוך לעיר מאוזנת פחמנית עד 2030

הדוכן הישראלי בוועידת האקלים בבאקו | צילום: המשרד להגנת הסביבה

ישראל ערכה אתמול (ד) הצגת הישגים מרשימה בביתן הישראלי בוועידת האקלים העולמית בבאקו, בה פרשה את המהפכה בתחום הבנייה הירוקה במדינה. במפגש השתתפו נציגים מהמשרד להגנת הסביבה, פורום ה-15, המועצה הישראלית לבנייה ירוקה ועיריית אילת.

המעבר לבנייה ירוקה בישראל התפתח מיוזמות מקומיות לכדי תקן לאומי מחייב. התקנות החדשות שנכנסו לתוקף בסוף 2022 כבר הובילו להקמת יותר מ-1,500 מבנים ירוקים חדשים בשנת 2023 בלבד, מה שמציב את ישראל בחזית העולמית בתחום.

העיר אילת מובילה את המגמה הירוקה עם תוכנית להפוך לעיר מאוזנת פחמנית עד 2030. אילת נבחרה כאחת מ-112 ערים בפרויקט של האיחוד האירופי להפיכת ערים לחכמות ונקיות מפליטות פחמן. כבר היום, חבל אילת מייצר 100% מצריכת החשמל שלו בשעות היום מאנרגיה סולארית.

התקן הישראלי לבנייה ירוקה עובר כעת עדכון מקיף שיכלול שיטות חדשות להערכת מחזור חיים של מבנים ומדידת טביעת הרגל הפחמנית של חומרי בנייה. צעדים אלה תומכים ביעד הלאומי להפחתת 30% מפליטות גזי החממה עד 2030.

האירוע בבאקו הדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה בין כל הגורמים – ממשלה, רשויות מקומיות, יזמים וארגוני חברה אזרחית – בקידום בנייה ירוקה כחלק מהמאבק העולמי בשינויי האקלים.

כתיבת תגובה