למרות הגשמים וההצפות: ספיקת המעיינות הגדולים רחוקה אף מהממוצע ומצב הכנרת ומקורות המים נותר חמור
אהרון סוויסה 18.12.2018החורף התחיל בסערה, ובמקומות מסוימים ירדן כמויות גדולות של מים בפרקי זמן קצרים, דבר הגורם לחלחול מועט של המים למקורות מי התהום ולאירועי שיטפון והצפות במרכז הארץ.
'ביזנעס' מתרחב בניו-מדיה: מהיום, כל העדכונים – גם בוואטסאפ!
לפי הודעת רשות המים, לאחר רצף חמשת שנות הבצורת, החורף הנוכחי צפוי למנוע את העמקת המשבר ואת המחסור האדיר במקורות המים, אך בוודאי שלא ישלים את הפערים הגדולים שנוצרו.
מפלס הכנרת רשם עד היום (מתחילת החורף) עלייה של 6.5 ס"מ ועמד הבוקר על 214.595- מ'.
1.60 מ' מתחת לקו האדום התחתון ורק 0.27 מ' מעל הקו השחור.
חסר לכנרת מלאה עוד 5.80 מ'.
העלייה של 6.5 הס"מ הינה עלייה קטנה מאוד ביחס למחסור האדיר, וקטנה אף ביחס לממוצע העלייה הרב שנתי של המפלס העומד על 18 ס"מ (עלייה עד אמצע חודש דצמבר).
הבשורה הטובה (יחסית) מגיעה מהמעיינות הגדולים המזינים את הכנרת, הדן והבניאס, כאשר הגשמים האחרונים העלו את הספיקה שירדה במהלך חודשי הקיץ והסתיו באופן חסר תקדים והגיע בתחילת חודש דצמבר לשיאים שליליים שלא נרשמו משנות ה-40 של המאה הקודמת.
מפלס הדן בתחילת חודש דצמבר עמד על 2.1 קוב שנייה, וגשמי דצמבר הקפיצו את הספיקה ל-2.9 קוב שנייה. ויחד עם זאת, הספיקה כיום, גם לאחר תרומת הגשמים, עומדת על פחות ממחצית הספיקה הממוצעת לחודש דצמבר, העומדת על 6 קוב שנייה.
לדברי רשות המים: "שינויי האקלים ופחיתה מתמשכת של כמויות הגשמים המגיעים לאזורינו מגדילה כל העת את הפערים בין הביקושים למים ולכמויות המים הטבעיות והמיוצרות ומחייבות את כולנו להמשיך ולהתייעל בשימושי המים ולמנוע בזבוז, לצד המשך פיתוח משק המים, כדי להבטיח אספקה סדירה של מים לצרכנים ואת המשך שגשוגה ופיתוחה של המדינה".