כשנשאל כחלון האם אין חשש לקריסה במשק במקרה של תחריש קיצון בו מחירי הדירות ירדו בצורה דרסטית, הוא ענה: "המרווחים כל כך גדולים שתאמין לי הקבלנים יכולים לוותר על קצת הכנסות".
שאול כהנא 18.02.2018"מהנתונים שלנו, שיש לנו, ואנחנו לא יודעים עד כמה נכון או לא נכון, יש 50 אלף דירות לא מכורות שיושבות על המדף, בנויות….הקבלנים לא מוכרים דירות כי לא רוצים להוריד את המחירים. לא תהיה ברירה, השוק הוא חזק, הבנקים יבקשו את הכסף המוסדות הפיננסיים יבקשו את הכסף. אנחנו שם".
הדובר הוא שר האוצר, משה כחלון שניצל את ההזדמנות שהציג בוועדת הכספים של הכנסת את תקציב המדינה והביא את הנתונים שיש לו לגבי מספר הדירות שעומדות למכירה.
בדיון שאל יו"ר האופוזיציה, חבר הכנסת יצחק הרצוג, את שר האוצר האם אין חשש לקריסה במחירים שיכולה להשפיע על הענף. על כך השיב שר האוצר: "אנחנו ערים לזה. אנחנו יודעים שזה יכול לעשות האטה. אבל המרווחים כל כך גדולים שתאמין לי הקבלנים יכולים לוותר על קצת הכנסות".
כחלון אמר עוד בוועדה, ש"תקציב 2019 הוא החברתי מאי-פעם. מטרת הבאת התקציב ל- 2019 כבר עכשיו היא לשדר יציבות ושאפשר יהיה להיכנס ל- 2019 עם תקציב. כולם יודעים שזו תהיה שנת בחירות ואם היינו מתחילים לעבוד על זה בנובמבר- דצמבר, היינו מתקשים להביא את הקציב לאישור.
לגבי התקציב עצמו, אמר כחלון: "נמשיך ברפורמות המבניות, בהשקעות בצמיחה, יש לנו הארכה של 'נטו משפחה', 'זיכוי לצהרונים', הנכים בפנים, הרפורמה בבריאות גם וגם הרפורמה בבנקים, הפרדת כרטיסי אשראי ועוד. תקציב 2019 כולל הוזלות במיסים, במכסים, טיפול ביוקר המחייה, המשך הטיפול במשבר הדיור, טיפולי שיניים במבוגרים, הרבה כסף לחינוך ולבריאות. תקציב חברתי, הרבה כסף מעבר לגידול הטבעי הגיע לנושאים החברתיים. בנוסף, שמירה על צמיחה, על יעד הגירעון ויעדים פיסקאליים ולהשאיר לדורות הבאים כלכלה טובה ולא נוציא עכשיו כסף ומישהו אחר יתמודד. הכל מגובה בהכנסות ממיסים. תקציב חברתי, הכנסות תחזיות, חוב-תוצר, אבטלה, גירעון – נשמרו באחריות ואף מעט בקנאות".