
היום איננו יכולים לתאר את חיינו ללא התוכנות הקטנות המותקנות בטלפון הסלולרי שלנו, הלא הן האפליקציות.
'ביזנעס' מתרחב בניו-מדיה: מהיום, כל העדכונים – גם בוואטסאפ!
בזכותן אנו יודעים אם יורד גשם בחוץ ואם אפשר להזמין את הטיסה הבאה לצרפת. על כן, תחום כמו פיתוח אפליקציות נפוץ מאוד בקרב רבים.
יש הבוחרים לפתח אפליקציות באופן עצמאי, ויש הפונים לשירותיה של חברה לפיתוח אפליקציות.
פיתוח אפליקציות – במה זה כרוך?
בניית אפליקציות היא מלאכת מחשבת הדורשת השקעה לא מעטה. אם יש לכם רעיון לפיתוח אפליקציה, או אם אתם בעלי חברה הזקוקים לאפליקציה כדי להרחיב את השירותים שלכם, חשוב להבין כי בפיתוח עצמו מעורבים גורמים רבים הפועלים להצלחתה:
- מנהלים את הפרויקט – תפקידו של מנהל הפרויקט הוא להוביל את עבודת פיתוח האפליקציה אל ההצלחה המיוחלת. עליו להשגיח על העובדים, לדאוג לכך שהם עומדים בלוח הזמנים, ולוודא שעבודת הפיתוח עצמה מתבצעת על הצד הטוב ביותר.
- עיצוב האפליקציה – מעצבי אפליקציות דואגים לנראות התוכנה, וזאת על מנת לעודד את המשתמשים להוריד אותה.
- חוויית המשתמש – באופן כללי, כל מי שעובד על האפליקציה דואג להתאים אותה לכל משתמש. עליו לוודא כי האפליקציה נוחה לשימוש ומעוצבת כראוי.
- בודקים את האיכות – בכל שלב ושלב של פיתוח האפליקציה, חשוב לבדוק אותה ולראות עם היא פועלת כראוי. אנשי בדיקות תוכנה (QA) מוודאים כי אין תקלות המונעות מהאפליקציה לעבוד, ומריצים את האפליקציה על מכשירים מגוונים.
- שלב הפיתוח – אחד השלבים העיקריים בפיתוח אפליקציות הוא התכנות. מתכנתים מקצועיים מתאימים את שפת התכנות למערכת ההפעלה שעליה מריצים את האפליקציה (iOS או אנדרואיד) ועובדים לילות כימים כדי להוציא את התוצר הסופי אל הפועל.
אז כמה זה עולה בעצם?
לאחר שראינו כי אנשי מקצוע רבים מעורבים בעניין פיתוח אפליקציות, חשוב להבין את העלות של כל אחד מבין העובדים.
כך למשל, עלות העבודה של מנהל פרויקט היא כ-350 שקלים לשעה, עלותו של בודק תוכנה היא כ-250 שקלים לשעה, המעצבים ומאפייני חוויית משתמש יכולים לעלות כ-300 שקלים לשעה ושכרם של מפתחי האפליקציות יכול להגיע אף ל-400 שקלים לשעה. כך שלמעשה, פיתוח מובייל יכול לעלות מעל ל-60,000 שקלים ואף יותר מכך.
להכיר את סוגי האפליקציות
בימינו ישנם סוגים שונים של אפליקציות, בין אם מדובר בפיתוח לאייפון או פיתוח לאנדרואיד.
מבין הסוגים השונים ניתן להזכיר אפליקציות משחקים – דוגמת משחקי יריות, אסטרטגיה, חשיבה; תקשורת – שוואטסאפ היא אחת האפליקציות המוכרות והנפוצות ביותר; מדיה – אפליקציות המסייעות בנושאים כמו פיתוח תמונה, עריכת תמונות ווידיאו או יצירת סרטים; אפליקציות חברתיות – מבוססות על רשתות חברתיות כמו פייסבוק או טוויטר; מיקום – GPS או אפליקציות המשתמשות ביישומי מיקום על מנת להתאים את המיקום הגיאוגרפי של משמשיה.
מחירון לפי סוגי אפליקציות
מחירן של האפליקציות יכול להשתנות בהתאם לסוג האפליקציה. לדוגמה, עלות פיתוח של אפליקציית משחקים המבוססת על סרטוני אנימציה יכולה להגיע ל- 100,000 שקלים. עלותה של אפליקציה המבוססת על שירותי מיקום היא בסביבות 70,000 שקלים, בעוד מחירה של אפליקציית תדמית פשוטה יחסית היא כ-40,000 שקלים.
המקצוענים עושים את כל ההבדל
כאשר אתם מפתחים אפליקציה, חשוב לבחור בבית תוכנה טוב ואיכותי אשר יכול לבצע את העבודה בקלות ובמהירות. ישנם בתי תוכנה המציעים שירותי בניית אפליקציה במחירים אטרקטיביים, אך לפעמים מדובר במתכנתים מתחילים ובלתי מקצועיים.
אם אתם דואגים להצלחת האפליקציה שלכם, חשוב לבחור בבית תוכנה מנוסה, גם אם זה אומר שתצטרכו לשלם קצת יותר ממה שתכננתם. אחרי הכול, כשמדובר באפליקציה שלכם, אין מקום לפשרות.