כמעט 200 אלף ש"ח: קנס לנטוויז'ן על התחזות של נציגיה

משרד התקשורת קונס את חברת נטוויז'ן • הסיבה: נציגיה התחזו וצירפו לקוחות ללא הסכמה • על מה עוד קנס משרד התקשורת את חברות התקשורת ובגין מה? • ובתוך כך: בזק מערערת על הקנס בגובה 11 מיליון בנושא אי יישום הרפורמה בטלפון

נקנסה. נטוויז'ן | צילום: יח"צ

משרד התקשורת הודיע היום (ראשון) כי הטיל קנס כספי בסך של 194 אלף שקלים על חברת האינטרט נטוויז'ן. הקנס שהושת על נטוויז'ן מגיע בעקבות תלונות של לקוחות בתחום האינטרנט, שפנו לאגף פניות הציבור במשרד התקשורת, זאת לאחר שצורפו לחברה ללא ידיעתם וללא הסכמתם.

'ביזנעס' מתרחב בניו-מדיה: מהיום, כל העדכונים – גם בוואטסאפ!

בעקבות התלונות שהתקבלו, פתחו במשרד התקשורת בהליך פיקוח, בו עלה כי בחלק מהמקרים פעלו נציגי נטוויז'ן תוך כדי שהם מתחזים לנציגי בזק, המספקת את תשתית האינטרנט עליה 'יושבת' נטוויז'ן, שהיא אחד מספקי שירותי האינטרנט היכולים לעבוד על גב התשתית של בזק.

במקרים אחרים, טענו נציגי נטוויז'ן כי הלקוח כבר מחובר לחברה, והם רק "יעשו לו הנחה", זאת בשעה שכלל לא היה מחובר לחברה ולא צרך את האינטרנט שנטוויז'ן מספקת.

בנטוויז'ן טענו כי אותם נציגים שפעלו שלא כשורה, לא היו עובדי החברה אלא עובדים של חברות משנה שמספקות שירותי שיווק וטלמרקטינג לנטוויז'ן. במשרד התקשורת לא קיבלו את הטענה, ואמרו כי החברה צריכה להיות אחראית על היושרה של המשווקים שלה – בין אם הם עובדי החברה באופן ישיר, ובין אם הם מועסקים ע"י חברת משנה או חברת קבלן כלשהי.

במשרד התקשורת קראו לציבור לעמוד על זכותו בכל מקרה בו הוא חש נפגע, ולפנות לאגף פניות הציבור במשרד התקשורת.

המשרד עצמו הטיל בחודשים האחרונים מספר קנסות על חברות סלולר, אינטרנט ותקשורת, כאשר בראש הנקנסות עומדת סלקום, שנקנסה לאחר שעיכבה ניודים של לקוחות, שלא השיבה לפניות של לקוחות לאחר שחויבו חיובים מופרזים, ולאחר שלא אפשרה ללקוחותיה לרכוש את החבילות שהציעה ללקוחות חדשים. סך כל הקנסות של סלקום עומד על 884 אלף שקלים.

ב'הוט' גם כן לא השיבו לפניות של לקוחות בגין חיובים מופרזים, מה שגרם לה להיקנס ב-126 אלף ש"ח. גם 'גולן טלקום' נקנסה ב-75 אלף ש"ח בגין אותה סיבה, ובלמעלה מ-180 אלף ש"ח לאחר שהלקוחות התלוננו על זמני המתנה ארוכים במוקד הטלפוני. חברת 'טלזר' נקנסה ב-170 אלף ש"ח לאחר שלא אפשרה ללקוחותיה להתקשר לחו"ל דרך ספקים אחרים, ואילו בזק בינלאומי נקנסה בלמעלה מ-200 אלף שקלים לאחר שלא אפשרה ללקוחותיה להתנתק דרך אתר האינטרנט של החברה, זאת בניגוד לחוק.

חברת האם, בזק, נקנסה בסוף 2018 בסכום של 11 מיליון ש"ח, זאת בגין אי יישום הרפורמה בשירותי הטלפון הסיטונאים, רפורמה שדרשה ממנה להקצות את רשת הטלפון שלה לטובת החברות המתחרות. הקנס הושת על בזק לאחר ארבע שנים של מגעים מול משרד התקשורת שבחן חלופות אחרות, וכעת בבזק מבקשים ארכה, על מנת להגיש עתירה מנהלית נגד הקנס בגובה 11 מיליון ש"ח שהוטל עליה כאמור בסוף 2018.

מנטוויז’ן נמסר בתגובה בעקבות הודעת משרד התקשורת על קניסתה: "מדובר באירוע נקודתי מלפני ארבע שנים שטופל באופן מיידי. עבודתו של המשווק החיצוני שפעל בניגוד לנהלים הופסקה מיידית ומעט המנויים שנפגעו – טופלו".

כתיבת תגובה