הודעת הריבית הראשונה לשנת 2017 הייתה צפויה. הוועדה המוניטארית של בנק ישראל החליטה להותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של עשירית האחוז בלבד. בנק ישראל: המדיניות המוניטארית תיוותר מרחיבה לזמן רב
הודעת הריבית הראשונה לשנת 2017 הייתה צפויה. הוועדה המוניטארית של בנק ישראל החליטה להותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של עשירית האחוז בלבד. בנק ישראל: המדיניות המוניטארית תיוותר מרחיבה לזמן רב
יאיר גליק 24.01.2017
בנק ישראל, ירושלים | צילום: נתי שוחט, פלאש 90 כצפוי, הוועדה המוניטארית של בנק ישראל החליטה אמש (ב) להותיר את הריבית לחודש פברואר ללא שינוי ברמה של עשירית האחוז (0.1%). זו הודעת הריבית הראשונה לשנת 2017, כמוה יהיו השנה עוד שבע הודעות בלבד כפי שקבע בנק ישראל בקיץ האחרון.
בבנק ישראל אומרים כי ההחלטה להותיר את הריבית ללא שינוי ממשיכה את המדיניות המוניטארית שמטרתה להחזיר את האינפלציה אל תוך יעד יציבות המחירים של 1% עד 3% ולתמוך בצמיחה תוך שמירה על היציבות הפיננסית.
עוד אומרים שם כי הוועדה המוניטארית ממשיכה להעריך שלנוכח סביבת האינפלציה, ההתפתחויות בכלכלה העולמית, בשער החליפין, וכן במדיניות המוניטארית של הבנקים המרכזיים העיקריים, תיוותר המדיניות המוניטארית מרחיבה למשך זמן רב כך שלא צפויה בקרוב העלאת ריבית כלשהי בישראל.
האינפלציה ב-2016 הייתה שלילית, אך במגמת עלייה. הציפיות לאינפלציה לטווחים הקצרים מצויות מתחת ליעד, בעוד שהציפיות משוק ההון לטווחים הארוכים נותרו מעוגנות בקרבת מרכז היעד.
בבנק ישראל אומרים כי תמונת הפעילות הריאלית מוסיפה להיות חיובית: המדד המשולב עלה בדצמבר ב-0.45%, ומאזן הנטו של סקר החברות לרבעון הרביעי מצביע על צמיחה גבוהה של התוצר העסקי. מנתוני סחר החוץ עולה כי ישנה התאוששות בייצוא התעשייתי, לאחר ירידה מתמשכת מאז 2014 וכי גם התמונה בשוק העבודה ממשיכה להיות חיובית מאוד.
יחד עם זאת, בבנק ישראל מודים כי מחירי הדירות ממשיכים לעלות בקצב גבוה, למרות שמלאי הדירות הלא מכורות מצוי ברמה גבוהה, ולמרות שחלה ירידה בקצב החודשי של המשכנתאות, תוך המשך עלייה בריבית המשכנתאות. אך למרות זאת, סבורים בבנק ישראל כי אין מנוס מהותרת הריבית על כנה על מנת להשיב את האינפלציה אל היעד הממשלתי (1-3%).


