ביה"ד לעבודה: החברה תוכל לדרוש מהעובדים להתחסן או להיבדק

בחברת 'מקורות' הוחלט לדרוש מהעובדים להתחסן נגד הנגיף, או לחילופין לערוך 2 בדיקות מידי שבוע על מנת לוודא את אי הימצאותו של הנגיף בקרב העובדים | בהחלטתו הבהיר בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב כי זכותה של החברה לדרוש זאת מהעובדים

חיסון | צילום: Anna Shvets, Pexels

נגיף הקורונה משתולל ומכה בכלכלות בכל רחבי העולם, ובעוד במשרד האוצר מטילים את כל כובד משקלם כדי לנסות ולמנוע מהממשלה להגיע לסגר, ומבהירים כי ההחלטה על סגר תהיה הרסנית לכלכלה – קברניטי הבריאות במדינה מבהירים שוב ושוב כי ישנם כמיליון אזרחים במדינה שעדיין לא התחסנו, ובאם תהיה עליה מרשימה במספר המחוסנים, יוכל הסגר להימנע.

בתוך כך, בעלי העסקים מתמודדים עם הצורך בשמירה על בריאות עובדיהם בצל מערך החיסונים הנלחם בנגיף, באווירת התנגדות עזה של קבוצות נרחבות של אזרחים בכל רחבי העולם, וכן גם בישראל.

בחברת 'מקורות' הוחלט לדרוש מהעובדים להתחסן נגד הנגיף, או לחילופין לערוך 2 בדיקות מידי שבוע על מנת לוודא את אי הימצאותו של הנגיף בקרב העובדים, ובכך למנוע התפרצות של הנגיף בקרב עובדי החברה, כך על פי דיווח ב'כלכליסט'.

אחד העובדים הגיש לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב עתירה נגד חברת מקורות שדורשת ממנו להתחסן או להיבדק כתנאי לחזרתו לעבודה. ובית הדין בהחלטה תקדימית הבהיר כי זכותה של החברה לדרוש זאת מהעובדים. מדובר בהחלטה שצפויה להוביל לכך שחברות נוספות במשק ינצלו זכות זו על מנת לשמור על בריאות העובדים.

לאחר ההחלטה התרצה העובד לעשות את הבדיקות, ובא כוחו צוטט: "בהתאם לנהלים המשתנים מעת לעת, ובשלב זה יערוך בניגוד לרצונו שתי בדיקות קורונה שבועיות". עם זאת הוא אמר כי הוא שומר על זכויותיו לתבוע את החברה "לאור חיובו להתחסן ו/או להיבדק בשתי בדיקות קורונה כתנאי הגעה לעבודה, בניגוד לרצונו ובכפייה, וללא כל מקור נורמטיבי הקובע כי ניתן לעשות כן".

בארגון עובדי מקורות שיוצגו בתיק על ידי עורכת הדין מיכל הראל שטיין הדין פרסמו מכתב תמיכה בהנהלה על החלטתם וכתבו: "עובדים שלא התחסנו מצויים בסיכון מוגבר להידבק בנגיף קורונה ולהדביק  אחרים, ולנוכח הווריאנט האלים של הנגיף שתוקף כרגע את האוכלוסייה, אנו סבורים כי החלטת החברה מבטאת את האיזון הנכון בין זכות הבחירה של העובדים אם להתחסן או לא, לבין הגנה על בריאותם של יתר עובדי החברה ומשפחותיהם".

כתיבת תגובה