חברת 'ליים' העולמית בחרה בעיר תל אביב לפיילוט טכנולוגי חדש, וכעת היא חושפת את התוצאות: הרוכבים בתל אביב חסכו כ- 2.5 מיליון ₪ בזכות השתתפותם בפיילוט ה"סוופ סטיישנס", והחליפו למעלה מ- 150,000 סוללות של כלי החברה בתמורה לרכיבות חינם | כתוצאה מהמהלך, הפחיתה ליים את היקף הנסיעות התפעוליות שלה בקרוב ל – 100,000 ק"מ
אבי יוסף 26.05.2024חברת המיקרו-מוביליטי החשמלית השיתופית 'ליים' (Lime), הפועלת ביותר מ-250 ערים ברחבי העולם, בחרה לפני כשנה בעיר תל אביב להשקת פיילוט טכנולוגי חדש בשם סוופ סטיישנס (Swap-Stations) שנועד לצמצם את היקף הנסיעות התפעוליות של החברה ולהפוך לחברה ירוקה יותר. 'ליים' פיתחה ופרסה רשת של עמדות טעינה לסוללות הממוקמות בעסקים קטנים ברחבי תל אביב, ומאפשרת לרוכבים של החברה להגיע לבית העסק ולהחליף את הסוללה הנמוכה בסוללה מלאה. בתמורה להחלפה, הרוכבים מקבלים 15 דקות רכיבה במתנה ליעד הבא.
עם סיום הפיילוט שיצא לדרך במרץ 2023, חברת ליים חושפת כי במהלך שנה זו (עד מרץ 2024), החליפו הרוכבים בתל אביב למעלה מ- 150,000 סוללות של כלי החברה. היקף ההחלפות העצום הביא לחיסכון כולל של כ- 2.5 מיליון שקלים עבור הרוכבים שלקחו חלק בפיילוט, ונהנו מהטבת 15 דקות רכיבה מתנה שהעניקה ליים. כמו כן, יש מספר לא מבוטל של רוכבים שנהנה מהפיילוט עד כדי רכיבה יום-יומית בחינם בקורקינטים של ליים ברחבי העיר.
כחלק מהחיבור של ליים לקהילות בערים בהן הן פועלת, החברה מעניקה לבעלי עסק המעמידים את עמדות ה'סוופ סטיישנס' מענק תמיכה. במהלך תקופת הפיילוט הגדילה ליים את מספר ה Swap Stations בעסקים קטנים מ-35 ל-75, כך, רוכבים נוסעים מרחק קצר בלבד כדי להגיע לעמדת החלפה קרובה ומספר הרוכבים שמשתתפים בתפעול החלפת הסוללות גדל.
בעקבות הצלחת הפיילוט, ליים מתכננת להרחיב את מיזם הסוופ סטיישנס לערי גוש דן נוספות, ובהן פתח תקווה, חולון ורמת גן, ולאפשר לרוכבים בערים אלה להשתתף בתפעול הכלים בתמורה לזמן רכיבה בחינם.
אחת המטרות של ליים במיזם ה Swap Stations הוא לצמצם את הדריסת הרגל הפחמנית שנגרמת כתוצאה משימוש ברכבי תפעול. ליים מעריכה כי עד כה המיזם צמצם את נסיעות כלי הרכב התפעוליים של החברה בכ- 100,000 ק"מ, צעד המחזק את המחויבות הגלובלית של ליים לשירות בר-קיימא ברחבי העולם, ולצמצום הגודש בתל-אביב.
רן יוריטס, מנהל קשרי ממשל 'ליים' ישראל: "השאיפה שלנו בליים, בנוסף לקידום ניידות יעילה יותר בערים, ובעיקר בערי גוש דן העמוסות, היא ליצור אקו-סיסטם שתורם לקהילה העירונית בה אנחנו פועלים. פתחנו את 2024 עם יוקר מחייה שהולך ומאמיר, לצד חזרה לשגרה המאופיינת בגודש ועומסי תנועה, המותירים את העובדים והתושבים העירוניים בתחושה של חוסר אונים בכל הנוגע לתחבורה. הנתונים שלנו מהשנה החולפת מעידים כך שרבים מתושבי תל אביב חסכו משמעותית באמצעות השתתפות בפרויקט ה Swap-Station וזכו לנסוע במחיר מוזל, ואף מעידים על מספר רוכבים שמצליחים לרכוב כמעט בחינם באופן יום יומי באמצעות החלפת סוללות החברה. לצד זאת, הצלחנו להפחית את היקף הנסיעות ברכבי התפעול שלנו. אנו גאים שבנוסף על ההטבה הכספית שהוענקה לרוכבים, עזרנו לייצר חיבור בין הרוכבים שלנו לבין העסקים המקומיים ושמחים להרחיב את הפיילוט בתל אביב, שמספק לנו בסיס חזק להקמת עמדות Swap Stations בערים נוספות ברחבי העולם".
חברת Lime פעילה בישראל מאז שנת 2019 ופועלת כיום בערים: תל אביב, רמת גן, גבעתיים, פתח תקווה, חולון, אשדוד ואילת.