מאסר ממושך וקנס של מילונים למפיץ חשבונות פיקטיביות

7 שנות מאסר וקנס של 3 מיליון ₪ נגזרו על מפיץ חשבוניות פיקטיביות בהיקף של כ- 630 מיליון ש"ח – העבירות בוצעו בשנים 2011-2013

חשבוניות | צילום אילוסטרציה: vandame, שאטרסטוק

רשות המיסים הודיעה היום (א') כי לאחרונה ניתן בבית משפט השלום בבאר שבע גזר דין חמור כנגד יעקב אברג'ל בגין הפצת חשבוניות פיקטיביות שהמע"מ בגינן עומד על  כ- 91,000,000 ₪. כתב האישום בתיק הוגש לפני כשנתיים והינו תוצר של שני תיקי צח"מ "נגר לבן" ו"זוג משמים", בהם היו חברים נציגים מחקירות מכס ומע"מ תל אביב ובאר שבע ויאל"כ, והוא ייחס ליעקב אברג'יל ולרעייתו לירז ולחברות שבשליטתם, סחר בחשבוניות מס שאין מאחוריהן  כל עסקת אמת וזאת בהיקפים עצומים בין השנים 2013-2011. החשבוניות הפיקטיביות הוצאו בגין ביצוע עסקאות לכאוריות בתחומים רבים ומגוונים.

חלק מן העבירות בוצעו במסגרת פעילותם של הנאשמים בחברות בהן שימשו כבעלים או מנהלים פעילים, ובחלקן האחר, תוך כדי שהם פועלים בחברות שאליהן אין להם כל זיקה משפטית, כבחברות השייכות להם. בעצם הוצאת החשבוניות הפיקטיביות, הגדילו הנאשמים את מחזור העסקאות אותו היה עליהם לדווח למאשימה.  במקביל, פעלו הנאשמים להפחתת המס בדיווחים למאשימה.

במסגרת הסדר טיעון בין הצדדים יעקב אברג'ל הודה והורשע בכל העבירות בהן הואשם. בהתאם להסדר בין הצדדים נגזרו על יעקב 85 חודשי מאסר בפועל, קנס בסך 3 מיליון שקלים או 9 חודשי מאסר תחתיו.

באשר ללירז, היא הודתה והורשעה בכתב האישום המתוקן, הדיון בעניינה נדחה לטיעונים לעונש.

כתיבת תגובה