מהמרים או ריאליים?

מדוע בחרה קרן הגידור 'פרי קפיטל' לרכוש חוזי ביטוח מול אגרות חוב של חברות אמריקאיות מבוססות ויציבות ומה זה אומר על הסיכוי שנראה כאן משבר כלכלי עולמי נוסף?

'וול סטריט' | צילום: סרג אטל, פלאש 90

שלשום (ב) כתבנו כאן על נבואת הזעם של ג'ים רוג'רס. מתברר שכבר יש מי שחושב כמוהו ולוקח את הנושא ברצינות. 'פרי קפיטל' (Perry Capital), קרן גידור שמנהלת כעשרה מיליארד דולר, כבר נערכת למשבר כלכלי נוסף בכלכלה האמריקאית ובזו העולמית.

הקרן רכשה חוזי ביטוח נגד חדלות פירעון של חברות אמריקאיות מובילות שאגרות החוב שלהן נסחרות בשוק ההון. היקף חוזי הביטוח שנרכשו ושמות החברות שפרי קפיטל מעוניינת להגן על עצמה מפניהן, מעיד על חשש גדול מפני "סיבוב נוסף" של המשבר הגלובאלי.

הקרן רכשה ביטוח על אגרות חוב שמדורגות טריפל בי (BBB) ומעלה. דהיינו, אגרות חוב של חברות שמצבן יציב יחסית. זאת אומרת שבמידה ואותן אגרות חוב יירדו בדירוג, קרן הגידור שפתחה מולן פוזיציית שורט, תהיה זה שתגרוף מיליונים.

לא מדובר בדבר חדש, גם בעת משבר הסאב-פריים שהכניס את הכלכלה העולמית לסחרור, היו מי שזיהו את המצב וניצלו זאת על מנת לעשות מיליונים. כזה הוא המיליארדר ג'ון פולסון שעשה סכומי עתק כאשר רכש פוזיציות שורט על השוק, משום שהעריך שהשוק עומד לקראת נפילה כואבת. האם גם הפעם תתממש הנבואה ושוב נהיה עדים לקריסה דרמטית בשווקים?

 

כתיבת תגובה