מנכ"ל 'חמת': סגירת חרסה בעקבות תוצאות הרבעון הראשון

על רקע החלטת בעלי חרסה לסגור את מפעל הכלים הסניטריים ולהעביר את פעילותו לטורקיה, התראיין לראשונה מנכ"ל החברה-האם, 'חמת' • עובדי חרסה שבשליטת 'חמת' מפגינים זה היום השני • העובדים הפגינו וחסמו את הכניסה לחברה-האם, 'חמת' באשדוד  

הפגנת עובדי חרסה | צילום: באדיבות דוברות ההסתדרות

מנכ"ל 'חמת' רועי רגרמן העניק היום ראיון לרדיו דרום, שבו הביא לראשונה את עמדת החברה, המחזיקה במפעל 'חרסה' בבאר שבע. אתמול בבוקר הודיעה 'חמת' על סגירת 'חרסה' – המפעל היחיד בישראל שמייצר כלים סניטריים, בעיקר אסלות – ונחשב לאחד הוותיקים בנגב ובישראל כולה, משום שהוקם כבר ב-1946 למניינם.

כ-120 העובדים יוותרו כעת ללא עבודה וב'חמת' טענו אתמול כי ינסו לסייע להם להשתלב ב-2 המפעלים האחרים של החברה, שאחד מהם נמצא באשדוד ומייצר כיורים.

בראיון הבוקר הטיל רגרמן את האחריות בין היתר על הרשויות וגם על איכות העובדים שבגללם "רק 75% מהמוצרים במפעל הוא סוג א', לעומת 85% בעבר", כלשונו. לדבריו, "אתם נמצאים בבאר שבע, תשאלו את אדוני ראש העיר מדוע חברת הייטק משלמת בבאר שבע משלמת תעריף ארנונה הרבה יותר נמוך ממפעל תעשייתי. פנינו כבר לפני 5 ו-6 שנים פנינו ואמרו לנו לפנות למשרד הפנים. אנחנו כדור פינג פונג".

רגרמן טען עוד כי "עלות הייצור של אסלה תלויה שזה המוצר הכי פופולארי היום בתחום האסלות עולה 45% פחות מטורקיה מאשר בישראל. אנחנו מפסידים כסף".

כאשר נשאל מדוע אם כן הובטח לעובדי 'חרסה' בהרמת כוסית לפני חג הפסח כי המפעל ימשיך לעבוד כרגיל לאחר החג, השיב: "במהלך חודש אפריל קיבלנו את תוצאות הרבעון הראשון וראינו שמצבה של 'חרסה' ממשיך להידרדר. אני לא יכול להגיד את ההפסד כי אנחנו חברה ציבורית". בתשובה לשאלה האם מדובר בכמה מיליונים, השיב: "אכן".

ובינתיים, עובדי חרסה הפגינו הבוקר בכניסה למפעל של החברה-האם חמת באשדוד, וחסמו את הגישה אליו, לאחר שמוקדם יותר הפגינו העובדים גם בשערי מפעל חרסה בבאר שבע. העובדים מוחים על רקע החלטת בעלי החברה יואב גולן לסגור את חרסה ולהעביר את פעילותו לטורקיה, מהלך שיפגע אנושות בעתידם הכלכלי ובפרנסת משפחותיהם.

מיד עם תום חופשת הפסח הודיע גולן לנציגי ההסתדרות ולוועד העובדים כי הוחלט לסגור את המפעל לאחר כ-70 שנות פעילות. 115 העובדים לא הורשו לחזור לעבודתם וההנהלה אף שכרה חברת אבטחה כדי למנוע את כניסתם למקום עבודתם. יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב, מאיר בביוף, הורה לעובדים לסרב לקבל מכתבי פיטורים מהנהלת החברה, עד אשר יוסדרו בהסכמות זכויותיהם והתנאים שיקבלו כתוצאה מסגירת המפעל.

יו"ר ועד העובדים, איגור גרימן: "במקום שנחזור מפסח ונמשיך בעבודה כרגיל קיבלנו מכתבי פיטורים. זאת לא דרך, אנחנו רוצים שידברו איתנו ויסבירו לנו מה הולך לקרות איתנו. אנחנו רוצים להמשיך לעבוד ומאמינים שהמפעל יכול להצליח, אי אפשר לזרוק עובדים שנתנו את הנשמה שנים רבות החוצה בלי פרנסה ובלי פיצויים הוגנים. מגיע לנו יותר מיחס כזה".

כתיבת תגובה