בדו"ח התקופתי של אלקטרה מוצרי צריכה עולים נתוני 'קרפור' | עד כה החברה שיפצה והסבה 65 סניפים ל'קרפור', ופועלת להשיק 15 סניפים נוספים עד סוף השנה | החברה דיווחה כי הסיכויים למימוש האופציה לרכישת מניות נוספות של 'קרפור' אינם גבוהים, ובשל חוק הריכוזיות היא בוחנת חלופה לרישום מניות קרפור בבורסה במקביל למכירת אחזקותיה לבעלי השליטה – אלקו
שי קליין 31.08.2023קבוצת אלקטרה מוצרי צריכה מפרסמת את הדו"חות הכספיים לסיכום הרבעון השני ולמחצית הראשונה לשנת 2023. אלקטרה מוצרי צריכה מסכמת את הרבעון השני והמחצית הראשונה לשנת 2023: לראשונה הכנסות החברה חוצות את רף ה-3 מיליארד שקל במחצית. ה-EBITDA במחצית הסתכם בכ-133 מיליון שקל. החברה סיימה את המחצית הראשונה עם הפסד לבעלי המניות בהיקף של כ-32 מיליון שקל; בנטרול מגזר המזון, הסתכם הרווח הנקי לבעלי המניות במחצית בכ-33.3 מיליון שקל. במקביל, החברה מספקת לראשונה תחזיות לכל מגזרי הפעילות.
עיקרי תוצאות המחצית הראשונה 2023
הכנסות קבוצת אלקטרה מוצרי צריכה במחצית הראשונה עלו בכ-2.6% לכ-3.05 מיליארד שקל לעומת כ-2.97 מיליארד שקל במחצית המקבילה אשתקד. העלייה נבעה בעיקר מגידול במכירות מגזר קמעונאות חשמל, בעיקר כתוצאה מגידול במכירות חנות הדיוטי פרי ומגידול במכירות הסניפים הזהים, וכן מעליה במכירות במגזר המזון, בעיקר מהסבת סניפים למותג קרפור ( Carrefour).
הרווח הגולמי במחצית הראשונה הסתכם בכ-839 מיליון שקל (27.5% מהמכירות), לעומת כ-864 מיליון שקל (כ-29% מהמכירות) בתקופה המקבילה אשתקד. הירידה ברווח הגולמי נבעה בעיקר מירידה ברווח הגולמי במגזר המזון, בעיקר כתוצאה מהליך השקת Carrefour, וכן מירידה ברווח הגולמי ובשיעורו במגזר מוצרי צריכה חשמליים בעיקר בשל ירידה במכירות למוצרי סחר מותגים,
שהתקזזו בחלקם בעלייה ברווח הגולמי ובשיעורו במגזר קמעונאות חשמל שנבע בעיקר מגידול במכירות חנות הדיוטי פרי ומגידול במכירות הסניפים הזהים ומגידול ברווח הגולמי במגזר ספורט ופנאי בעיקר כתוצאה מכניסה לאיחוד של המותג אדידס ברבעון הרביעי אשתקד.
הוצאות המימון, נטו במחצית הראשונה הסתכמו בכ-108 מיליון שקל, לעומת כ-64 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד. הגידול נובע בעיקר מגידול בהוצאות הריבית בגין הלוואות חדשות שנלקחו בעיקר במגזר המזון ובגין עלייה בשיעור הריבית.
החברה סיימה את המחצית הראשונה של שנת 2023 עם הפסד המיוחס לבעלי המניות בסך של כ-31.9 מיליון שקל, לעומת רווח בסך של כ-66.6 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד. עיקר השינוי נבע מהפסד המיוחס לבעלי המניות במגזר קמעונאות מזון, ומכך שבתקופה המקבילה אשתקד נרשם רווח משערוך נדל"ן להשקעה. בנטרול מגזר המזון, הסתכם הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות במחצית בכ-33.3 מיליון שקל, לעומת רווח בסך של כ-76.3 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד.
ה-EBITDA של החברה במחצית הראשונה של שנת 2023 הסתכם בכ-133 מיליון שקל, לעומת כ-246.5 מיליון שקל, במחצית המקבילה אשתקד. השינוי נבע מקיטון במגזר קמעונאות מזון בעיקר כתוצאה מסגירת סניפים לטובת הסבתם והכנתם להשקת Carrefour. ה-EBITDA בנטרול מגזר קמעונאות המזון הסתכם במחצית הראשונה של שנת 2023 בכ-132.5 מיליון שקל, לעומת כ-147.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
ההון העצמי של החברה ליום 30.6.2023 הסתכם לסך של כ-1.12 מיליארד שקל.
עיקרי תוצאות הרבעון השני לשנת 2023
הכנסות הקבוצה ברבעון השני לשנת 2023 עלו לכ-1.55 מיליארד שקל לעומת כ-1.52 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלייה נבעה בעיקר מגידול במכירות במגזרים קמעונאות מזון וספורט ופנאי (בין היתר, בהמשך לאיחוד לראשונה של תוצאות אדידס).
הרווח הגולמי ברבעון הסתכם בכ-407 מיליון שקל (כ-26.3% מהמכירות), לעומת כ-445 מיליון שקל (כ-29.2% מהמכירות) ברבעון המקביל אשתקד. השינוי נבע בעיקר מירידה ברווח הגולמי במגזר המזון, בעיקר מהסיבות שצוינו בהתייחס למחצית, וכן מירידה ברווח הגולמי ובשיעורו במגזר מוצרי צריכה חשמליים, בעיקר כפועל יוצא של ירידה במכירות.
החברה רשמה ברבעון השני של 2023 הכנסות אחרות בסך של כ-33.6 מיליון שקל, עיקרן נובעות מרווח בסך של כ-34.2 מיליון שקל ממימוש תיק אשראי במסגרת תהליך השקת מועדון הלקוחות של קרפור עם כאל ובנק הפועלים.
הוצאות המימון, נטו ברבעון השני של שנת 2023 הסתכמו בכ-58 מיליון שקל, לעומת כ-37 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נבע בעיקר מגידול בהוצאות הריבית בגין הלוואות חדשות בעיקר במגזר קמעונאות מזון, וגם בגין עלייה בשיעור הריבית על ההלוואות כתוצאה מעלייה בשיעור ריבית הפריים.
החברה סיימה את הרבעון השני של 2023 עם הפסד מיוחס לבעלי מניות החברה בסך כ- כ-21.4 מיליון שקל, לעומת רווח נקי המיוחס לבעלי מניות החברה של כ-20 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עיקר השינוי נבע מהפסד המיוחס לבעלי מניות החברה במגזר קמעונאות המזון ברבעון השני של שנת 2023 ומירידה ברווח הנקי בשאר מגזרי הפעילות בהם פועלת הקבוצה. בנטרול מגזר המזון, הסתכם הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ברבעון השני בכ-7.4 מיליון שקל, לעומת 26.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
ה-EBITDA ברבעון השני של שנת 2023 הסתכם בכ-43 מיליון שקל, לעומת כ-123 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. השינוי ב-EBITDA נבע בעיקר מקיטון במגזר קמעונאות המזון ובמגזר מוצרי צריכה חשמליים. ה-EBITDA בנטרול מגזר קמעונאות המזון הסתכם ברבעון השני בכ-49 מיליון שקל, לעומת כ-69 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
תוצאות המגזרים ברבעון השני של 2023:
במגזר מוצרי צריכה חשמליים הסתכמו ההכנסות ברבעון השני של 2023 בכ-289 מיליון שקל, לעומת כ-362 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. השינוי נבע בעיקר כתוצאה מירידה במכירות מזגנים ומערכות אקלים, שנבעה מקיטון במכירות בשוק המקומי, בעקבות ירידה בביקושים והגעה מאוחרת של עונת הקיץ, ומעיכוב בהזמנות במכירות בתחום מערכות החימום לייצוא, מירידה בתחום סחר מותגים ומירידה בתחום פעילות הסולאר כתוצאה מיציאה מאיחוד. ברבעון השני של שנת 2023 הסתכם הרווח המגזרי לאחר הכנסות והוצאות, נטו בכ-17 מיליון שקל לעומת כ-37 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. השינוי נבע בעיקר מהירידה במחזור ההכנסות.
על אף הירידה במכירות מזגנים בשוק המקומי ברבעון השני ועיכוב הזמנות מערכות חימום, כאמור, החברה צופה כי מכירות המגזר ושיעור הרווח המגזרי לשנת 2023 יהיו דומים בקירוב למכירות ושיעור הרווח המגזרי בשנת 2022 וצופה כי מחזור המכירות בשנת 2024 יגדל בכ-200 מיליון ש"ח והיא תשמור על שיעור הרווח המגזרי.
במגזר קמעונאות חשמל במסגרתו מפעילה החברה את הרשתות מחסני חשמל ,שקם אלקטריק ואת שקם דיוטי פרי, הסתכמו ההכנסות ברבעון בכ-460.2 מיליון שקל, לעומת כ-469 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. המכירות בחנויות זהות במגזר קטנו ביחס לרבעון המקביל אשתקד בכ-3.4%, וזאת בעיקר עקב עיתוי חג הפסח ובקיטון במכירות הסניפים הזהים. הרווח המגזרי לאחר הכנסות והוצאות אחרות, נטו הסתכם בכ-14 מיליון שקל, לעומת כ-17 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. השינוי נבע בעיקר כפועל יוצא של הגידול בהוצאות שכר הדירה בחנויות הדיוטי פרי, שנגזר מהגידול בכמות הנוסעים.
החברה צופה כי מחזור המכירות של המגזר בשנת 2023 יעלה על 2 מיליארד שקל, והיא תשמור על רווח מגזרי דומה לאשתקד.
במגזר קמעונאות מזון, ברבעון השני של 2023 עלו ההכנסות בכ-11.3% לכ-792 מיליון שקל, לעומת כ-712 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נבע בעיקר מהשקת Carrefour בחודש מאי האחרון, שבמסגרתה הושקו 50 סניפים של הרשת. מנגד, נרשמה השפעה של סגירת סניפים והפעלה חלקית של סניפים, לטובת שיפוץ והסבה לקרפור. המכירות בחנויות זהות במגזר זה גדלו ברבעון בשיעור של כ-6.8%, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד (חנויות שנסגרו לטובת שיפוץ והסבה – Carrefour לא נלקחו בחשבון לצורך החישוב). ההפסד המגזרי לאחר הכנסות והוצאות, נטו הסתכם ברבעון השני בכ-64 מיליון שקל, לעומת כ-11 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. השינוי בסעיף זה נבע ממספר גורמים עיקריים: השקת Carrefour, התאמת מחירי המכירה בסניפי הרשת, פעילות מבצעית מתוגברת לציבור הלקוחות הכללי כחלק מתהליך ההשקה, שיתופי פעולה עם מועדוני לקוחות, האצת פחת, גידול בעלויות שכר המטה בעיקר כתוצאה מתוכנית הרה-ארגון שיושמה בשנת 2022 והאצת השקת Carrefour, ומאיחוד מלא ברבעון השני של שנת 2023 של פעילות קוויק טכנולוגיות והשקעות בע"מ.
החברה ממשיכה בימים אלו בהסבת סניפים נוספים ל-Carrefour (נכון להיום ישנם 65 סניפים) וממשיכה בהקמת רשת Eleven 7-. החברה פועלת להגדלת הרווחיות וביצוע פעולות התייעלות בכלל התחומים. כמו כן פועלת החברה להחזרת כלל פעילות האון ליין לחזקתה וצמצום נרחב של כוח אדם ועלויות בתחום זה.
תחזית החברה במגזר זה, צופה כי מחזור המכירות של חנויות Carrefour ימשיך באותה מגמת גידול, כך שאלו ישקפו מכירות למ"ר בממוצע שנתי של 40,000 שקל למ"ר. יחד עם הגידול במחזור סניפי Carrefour והפעולות להתייעלות שמבצעת החברה במגזר, צופה החברה כי תחזור להציג רווח מגזרי כבר בחציון השני של שנת 2023.
ביום 9 במאי 2023 השיקה הקבוצה 50 סניפים תחת מותגי Carrefour. למועד החתימה על דוחות כספיים אלו הסתיימה הסבה של 15 סניפים נוספים, של החברה הנכדה תחת המותג Carrefour והיא פועלת לביצוע הסבה של 15 סניפים נוספים לכל הפחות עד לתום שנת 2023.
נכון לימים אלה, מתייצב שיעור הגידול במחזור המכירות של הרשת על רמה של כ-60%. כמו כן, מוצרי המותג Carrefour היוו כ-7.2% מסל הקנייה בסניפים שהושקו.
בנוגע לפעילותה בתחום המזון, החברה דיווחה היום, כי בשים לב לתנאים המסחריים של אופציית הרכש, המאפשרת לה לרכוש את אחזקות משפחת ביתן בחברת גלובל ריטייל (באמצעותה מוחזקות מניות יינות ביתן המוסבת בשנה האחרונה למותג קרפור), (49%) היא מעריכה כי הסיכוי למימוש האופציה הינו נמוך. בידי אלקטרה אופציה לרכישת האחזקות לפי שווי חברה של כמיליארד שקל.
כמו כן, דיווחה אלקטרה מוצרי צריכה, כי בהתאם לדיון בדירקטוריון, ולהסכמות הקיימות בין החברה לבין יתר בעלי מניות גלובל ריטייל, יפעלו הצדדים לרישומה של החברה למסחר בבורסה או להנפקת מניותיה. בהתאם לכך, גלובל ריטייל פועלת גם להגשת תשקיף לרשות ניירות ערך. אלקטרה מוצרי צריכה מציינת עוד, כי לאור הוראות החוק לקידום התחרות ולצמצום הריכוזיות, בכפוף להשלמת רישום מניות גלובל ריטייל למסחר, תמכור אלקטרה מוצרי צריכה, ערב הרישום, את מניותיה בגלובל ריטייל לבעלת השליטה, אלקו בע"מ. יצוין, כי גרעין השליטה בגלובל ריטייל מוחזק על ידי אלקטרה מוצרי צריכה (35.01%) וקבוצת הפניקס (15%).
מגזר ספורט ופנאי, הכנסות המגזר ברבעון השני זינקו בכ-47% לכ-47.1 מיליון שקל, לעומת כ-32 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נבע בעיקר מגידול בהכנסות סער, בין היתר בשל פתיחת סניפים חדשים וגידול בפעילות הסיטונאית, וכתוצאה מרכישת פעילות אדידס שנכללה בתוצאות המגזר החל מהרבעון הרביעי של 2022. המכירות בחנויות זהות גדלו ברבעון בכ-6.4% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. המכירות בחנויות זהות של אדידס, שנכנסו לאיחוד החל מהרבעון הרביעי לשנת 2022, כאמור, גדלו בכ-7.5% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, במונחי פרופורמה. ההפסד המגזרי לאחר הכנסות אחרות, נטו הסתכם ברבעון השני בכ-6.6 מיליון שקל, לעומת הפסד בנטרול הכנסות אחרות, נטו של כ-2.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
החברה צופה כי מכירות המגזר השנה יסתכמו בכ-300 מיליון שקל, והרווח המגזרי לשנת 2023 יהיה דומה בקירוב לרווח התפעולי של החברה בשנת 2022. כמו כן, צופה החברה כי בשנת 2024 מכירות המגזר יסתכמו לסך של כ- 500 מיליון שקל.
צביקה שווימר, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה: "אנחנו מסכמים חציון ראשון שבמהלכו הגדלנו את מחזור המכירות וחצינו את רף ה-3 מיליארד שקל, זאת בתמיכת גידול ביצוא מערכות החימום לשוק האירופאי, גידול במכירות קמעונאות חשמל, גידול במכירות במגזר המזון בהמשך להשקת סניפי Carrefour, וגידול במכירות מגזר ספורט ופנאי בעיקר בהמשך לרכישת פעילות אדידס.
החברה עשתה צעד משמעותי בהשקת כרטיס האשראי "Carrefour קלאב" בשיתוף עם כאל ו-BIT שלשורותיו הצטרפו תוך שבועיים של פעילות כ-10 אלף לקוחות, וכמות זו תגדל לכ-70 אלף לקוחות עד סוף שנת 2023, דבר שיגרום להעמקת נאמנות הלקוחות וכפועל יוצא להגדלת המכירות של רשתות הקבוצה.
תוצאותיה של Carrefour תואמות את התוכנית האסטרטגית שבמהלכה החלטנו לסגור ולשפץ 50 סניפים ולראשונה להכניס עשרות מוצרים חדשים לשוק בישראל. תוצאות החציון הראשון במגזר המזון הושפעו מהשקה וסגירת הסניפים והסבתם לרשת Carrefour, הגידול החד במכירות כתוצאה ממהלך זה מבטא שתוצאות ההסבה יביאו למעבר לרווח תפעולי כבר בחציון השני של השנה.
בנוסף לכך אנו ממשיכים לראות בחודשי הקיץ את פירות הצמיחה שבאים לידי ביטוי בגידול בפעילות בחנויות הזהות בכל רשתות הקבוצה."