התחבורה הציבורית חוזרת לפעול בסופי השבוע גם בשירות העירוני – אך האם עצמאים או שכירים שזקוקים לחשבוניות – זוכים לחיים קלים מטעם הרשויות? • בדיקת 'ביזנעס' מעלה חשש: לאף אחד לא באמת דחוף לעודד אתכם, העצמאים שרוצים להניע פחות את הרכב ולהתנייד בתחבורה ציבורית, להשתמש בה
חיליק ברקוביץ 12.05.2020החזרה לשגרה כבר כאן, האוטובוסים אוטוטו פועלים במתכונת מלאה – אך נראה כי לא כולם יהיו אורחים רצויים ומעודדים לנסוע באוטובוס. יתרה מכך, ישנם רבים שייאלצו לרדת ברמה ולנסוע באוטובוסים לפגישות עסקיות, בשל המצב, אך מסתבר שככל הנוגע להנפקת חשבוניות, איש לא מיקל או מעודד את העצמאים (וגם את השכירים שצריכים להציג למעסיק הוכחות על הוצאות נוספות על נסיעותיהם הקבועות).
אך לפני הכל, נתחיל בבשורות הלקוניות. כפי שפרסמנו אמש, פעילות התחבורה הציבורית תחודש בסוף השבוע הקרוב, כשקווי האוטובוס העירוניים הפעילים כיום יחזרו לפעול בימי שישי ובמוצאי השבת. כלומר, קווי התחבורה הציבורית העירונית שפועלים במהלך ימי השבוע ימשיכו את פעילותם גם בסופי השבוע. אך לא תחודש פעילות של קווים שפעילותם הופסקה. וכמה מצער: באזורים שבהם פעלו האוטובוסים גם בשבת, תחודש הפעילות לאורך כל סוף השבוע.
"ברשות הארצית לתחבורה ציבורית פועלים לספק את דרישות הציבור לשימוש בתחבורה הציבורית במגבלת מספר הנוסעים. בפני הרשות הארצית לתחבורה ציבורית עומד אתגר למקסם את השירות לצבור כשמספר הנהגים והאוטובוסים מוגבל והדרישה לשימוש בתחבורה הציבורית גדלה בכל יום", נאמר בהודעת הרשות, תוך קריאה לציבור הנוסעים "לשמור על ההנחיות, להקפיד לחבוש מסיכה במהלך הנסיעה, לא לנסוע אם אתם סובלים מתסמיני קורונה".
חשבונית? רוץ אחרינו
וכאן מגיעה שורת המחץ, בכל רחבי הארץ, ללא יוצא מן הכלל, בלי תקופת הסתגלות: "שימו לב, כי לא ניתן לשלם במזומן או להטעין את הרב קו אצל הנהג". הוי אומר: מעתה כולנו מטעינים את הרב-קו קודם לכן. נשמע נהדר. אלא שנראה שבמשרד התחבורה בשיתוף משרד האוצר סבורים כנראה כי כדאי דווקא שיותר אזרחים ישתמשו בתחבורה הפרטית המכניסה לקופת המדינה מיליארדים רבים של מסי בלו, רכישה וכיוצ"ב מדי שנה.
אחרת לא ניתן להבין מדוע קשה כל כך לעצמאים להנפיק חשבונית בעת טעינת רב-קו. כך, במקום לעודד את ציבור העובדים והמעסיקים להשתמש לצורך העבודה ככל הניתן באמצעות התחבורה הציבורית, החוסכת פקקים, זיהום אוויר, תיאלצו לעבור מסלול ארוך במיוחד על מנת לקבל את הדבר המינימלי והמתבקש ביותר, חשבונית מס פשוטה עבור נסיעה בודדת.
מסתבר, שיש הקלות שרק למפעילי תחבורה ציבורית יש. כללי הנפקת ומסירת חשבונית המס, אותה פתקית שרשות המסים תמרר את חיי הקופאי אם הנפיק אותה אך לא מסר אותה לידי הלקוח, משום מה לא חלים על מפעילי התחבורה הציבורית.
כך למשל, אם תבקשו כשכירים לקבל החזר עבור הנסיעה אותה ביצעתם לצורך העבודה – שלא בנסיעות הרגילות מהבית לעבודה שמתומחרות וגלומות בתלוש השכר – בעלות של 5.9 ש"ח, יהיה עליכם להשקיע זמן לא מבוטל על מנת לקבל עבורה את חשבונית המס הנדרשת להכרה בהוצאה.
ואם אתם עצמאים? הסיפור דומה, אך בכפולות של 5.9 כפול מספר הנסיעות הבודדות שטענתם בכרטיס הרב-קו.
כך למשל, מרדכי, שכיר שנזקק להגיש למעסיקו חשבון הוצאות מפורט, פנה לרב-קו אונליין ותהה: "כשאני נכנס לאתר 'רב קו אונליין' אני מוצא רק 'אישור רכישה' ולא חשבונית מס, גם לאחר התשלום. מאידך, הכרטיס היוצא באוטובוס, הוא אישור נסיעה בלבד ולא קבלה. היכן אתם מנפיקים חשבונית מס/קבלה כנגד הרכישות והיכן ניתן לקבלן?".
בתגובה ענתה לו מור מ'רב קו אונליין', כי "בסיום כל פעולה דרכנו אתה מקבל לחשבון המייל, אותו הזנת בתהליך ההרשמה, אישור על ביצוע הפעולה (אישור רכישה), בדומה לאישור שמתקבל ברכישה אצל הנהג. במידה וברצונך לקבל חשבונית מס מהמפעיל אנו נפעל מולו להוצאת החשבונית אליך. שלח לנו מספר תעודת זהות / ח.פ. על החשבונית יופיע בתיאור "טעינות כרטיסים". אם יש צורך בהערות נוספות נא לציין זאת כעת – לא ניתן לבטל חשבונית שהופקה".
רואה חשבון שאיתו שוחח 'ביזנעס' הבהיר, כי התגובה של החברה מובנת ביותר. לדבריו, "'רב קו אונליין' היא חברה המאפשרת לרכוש חוזים מחברות התחבורה, אך אינה ספקית החוזים בעצמם. שימו לב שבכל טעינה יש לבחור מפעיל הקרוב לאיזור מגוריכם. משל למה הדבר דומה? ל'עלי אקספרס' שמשדך ביניכם לבין המוכר הסיני, אך לא ינפיק חשבונית בעצמו. בהחלט יש היגיון בדברים".
אך מדוע שחברות התחבורה (המפעילים, בלשון המקצועית) לא תשלחנה חשבונית אוטומטית, או לפחות תמצאנה אותה באתר, על ידי הזנת מספר האישור?. אגב, נציין כי הקושי לא רב כל כך: הרכבת הקלה מוציאה חשבונית על כל טעינה/תשלום, וכך גם פועלת רכבת ישראל במכשירי האוטומטיים.
קשה אפוא להבין, מדוע לא תשופר המערכת באופן שמיד בעת ההתחברות לחשבון המשתמש בכרטיס הרב-קו, או לחילופין כאשר מבוצעת סריקה של הכרטיס עצמו, בעמדות הרב קו, ניתן יהיה להנפיק חשבוניות לפי נסיעות שבוצעו או חוזים תקופתיים שהוטענו. "כמו שמכשירי רב קו אונליין 'יודעים' לטעון את התשלום לחברה המבוקשת, עליהם לדעת לבצע מול אותן חברות את פעולות הנפקת החשבונית", אומר לנו נוסע כועס. "אני מבין את ההסבר שיש חברה שטוענת ערך לכרטיס ויש חברות שמפעילות את התחבורה. ועדיין, זה היה צריך להיות בקלות יותר, ולפחות עם אפשרות הקשה על לשונית/חלונית שתעביר ישירות לדף של המפעיל לקבלת חשבונית ישירות על אותה טעינה".
כנראה שהתחבורה הציבורית לא מספיק מעניינת את המדינה", מסכים גם איציק, נוסע נוסף. "המעסיקים הגדולים באמת מחזיקים לעובדים רכבים פרטיים, וכל השאר, שידאגו לעצמם ללוביסטים…".
'ביזנעס' פנה לרשות הארצית לתחבורה ציבורית בניסיון להבין מדוע הוצאת חשבונית מס בעת תשלום על נסיעות ברב קו, הינה כה סבוכה. ציינו כי למרות שמרבית הנוסעים השכירים אינם מזדכים על כך, אך עצמאים המבצעים נסיעות, וכן נסיעות נוספות לצורך העבודה שאינן מגולמות בתלוש – זקוקות לחשבונית. שאלנו, מדוע הסרבול בהוצאת החשבוניות באופן כה סבוך, כשניתן להוסיף לשונית כזו שתהיה נגישה כולל מילוי פרטי לקוח על דף ההזמנה עצמו? הוספנו כי הדבר אינו ברור לאור העובדה שהדבר אינו מעודד נסיעות בתחבורה ציבורית.
אלא שהשאלות הללו פחות מעניינות את הרשות, או שאינן ראויות לתגובה. וזו התגובה הלקונית שנמסרה מהרשות הארצית לתחבורה ציבורית ל'ביזנעס': "על מנת לקבל חשבונית ניתן לפנות למפעיל התחבורה הציבורית, או דרך אתר האינטרנט רב-קו און ליין והחשבונית תישלח בדואר אלקטרוני".
ובקיצור, סעו בתחבורה ציבורית. רציתם חשבונית מס על כל תשלום עבור נסיעה או טעינה? לא נורא אם תסתבכו קצת או שייקח לכם זמן. מקסימום תעשו את זה מהאוטובוס…
12/05/2020 13:55
פועלים שוב בשבת? הקרונה לא לימדה כלום??? ממש כואב אנשים לא היתעוררו שוב עוצם ידי