משרד האנרגיה ישקיע 15 מיליון שקל בפרויקטים חדשניים בתחומי האנרגיה והמים | במסגרת התוכנית, המשרד משתף פעולה עם גופים ציבוריים נוספים, ביניהם משרד הכלכלה, רשות החשמל ומנהלת תקומה
חיים שיף 31.07.2025
שר האנרגיה אלי כהן. צילום: שלומי אמסלם/ לע"מ משרד האנרגיה והתשתיות הודיע על השקעה של כ-15 מיליון שקלים במימון פרויקטים חדשניים בתחומי האנרגיה והמים. ההשקעה תתבצע במסגרת קול קורא חדש של יחידת המדען הראשי במשרד, שנועד לקדם פיתוחים טכנולוגיים שיסייעו למשק הישראלי.
הקול הקורא, "הזנק, חלוץ והדגמה", מציע מסלולי מימון שונים: מסלול "הזנק": בפעם הראשונה, פרויקטים במסלול זה יוכלו לקבל מימון של עד 80% מתקציב הפרויקט, עד לתקרה של 750 אלף שקלים. בנוסף יש מסלול "חלוץ והדגמה": במסלול זה, המשרד יממן עד 50% מתקציב הפרויקט. תקרת המענק לפרויקטים בתחום האנרגיה היא 1.5 מיליון שקלים, ובתחומי תחליפי דלקים לתחבורה ומימן היא עד 3 מיליון שקלים.
הפרויקטים שייבחרו יוגשו למכרז פומבי וידורגו על פי קריטריונים כמו היתכנות טכנולוגית ועסקית, רלוונטיות לאתגרי מדינת ישראל ותוכנית מסחור ברורה. משרד האנרגיה מעוניין במיוחד בהצעות העוסקות בשרשרת הערך של המימן. משך הפרויקטים הוא כשנתיים, עם אפשרות להארכה בשנה נוספת.
במסגרת התוכנית, המשרד משתף פעולה עם גופים ציבוריים נוספים, ביניהם משרד הכלכלה, רשות החשמל ומנהלת תקומה. שותפויות אלו מאפשרות מימון וליווי נוספים לפרויקטים בתחומי עניין משותפים, כגון חוות שרתים, רשת החשמל וחדשנות אנרגטית בחבל תקומה.
יחידת המדען הראשי פועלת במטרה להביא את ישראל לחזית הטכנולוגיה העולמית בתחומי האנרגיה, באמצעות השקעה במו"פ אקדמי, בחברות סטארט-אפ ובשיתופי פעולה בינלאומיים. התוכנית הנוכחית מתמקדת גם בקידום יעדי הממשלה בתחום האנרגיות המתחדשות.




