נדחתה העלאת שיעורי הפטור ממס על משיכת כספי פנסיה

הקלה בנטל המס: ועדת הכספים פיצלה והתאימה מחדש את חוק הטבות המס על משיכת כספי פנסיה | במקום ביטול מיידי: הטבות המס על משיכת כספי פנסיה יגדלו בהדרגה עד 2028, לאחר הפרדת החוק מחוק ההסדרים

ח"כ ינון אזולאי בוועדת הכספים | צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ועדת הכספים בראשות ח"כ משה גפני החליטה היום (ב') להפריד את החוק העוסק בהטבות המס על משיכת כספי פנסיה מחוק ההסדרים של תקציב 2025. במסגרת הדיון על החוק המופרד, הושג הסדר חדש שדוחה את העלאת שיעורי הפטור ממס על משיכת כספי פנסיה.

על פי המתווה החדש, שיעור הפטור ממס יעלה בהדרגה: ל-57% בינואר 2025, ל-57.5% בתחילת 2026, ל-62% בינואר 2027, ועד להשלמה לשיעור הסופי של 67% בינואר 2028. זאת לעומת המתווה המקורי משנת 2012, שתכנן להעלות את שיעור הפטור ל-67% כבר ב-2025.

שר התיירות חיים כץ, שהוביל את המגעים מול האוצר, הביע תקווה זהירה באשר ליישום ההסכם: "הגענו להסכמה אחרי דיונים רבים ומתוך אמונה שהפעם הם לא יפרו את הבטחתם. אני מקווה שזה יבוצע, הפריסה אורכית, ושההסתדרות לא תיתן יד לא לשלם את זה".

נציג אגף התקציבים באוצר, יואב הכט, הבהיר את המשמעות התקציבית של המהלך: "יידרש מקור תקציבי להפסד, ב-2025 זה 130 מיליון ₪. הגשנו את התקציב על סמך מימוש מלא שאמור להכניס 400 מיליון ₪ בשנה". הוא הוסיף כי מדובר במתווה שהשר הציע ומקובל על ההסתדרות, וכי האוצר יידרש לנקוט צעדים לגישור על הפער התקציבי.

ח"כ ינון אזולאי הביע הסתייגות מהמתווה המוצע, אך הכיר במגבלות המציאות: "אני לא בעד המתווה, כי עשו על השר סיבוב, מי מבטיח שלא יעשו את זה שוב? אנחנו נותנים שוב אוויר לנשימה, והם נכנסים לתוך זה שוב. במצב שנוצר אני נאלץ להיגרר למתווה הזה".

ההחלטה לפצל את החוק ולפרוס את העלאת הטבות המס על פני ארבע שנים נוספות מייצגת ניסיון לאזן בין צורכי הפורשים לפנסיה לבין אילוצי התקציב, תוך מתן גמישות רבה יותר בקביעת לוחות הזמנים ליישום השינויים.

תגובה אחת ל: "נדחתה העלאת שיעורי הפטור ממס על משיכת כספי פנסיה"

  1. כרגיל, מתעללים בפנסיונרים

כתיבת תגובה