'הקולות הצפים' של עיריית תל אביב: העירייה הציעה הטבות בבריכות העירוניות ועוד, למי שיתעד את עצמו מצביע • כך גם רשת המזון 'טיב טעם' שניסתה לעשות סיבוב על גל ההסתה הגואה לרגל הבחירות • תנועת ש"ס עתרה נגד הרשויות ת"א, שוהם וראשל"צ, כמו גם נגד רשת שיווק החזיר – השופט מלצר דחה את העתירה נגד טיב טעם: "גבולי מבחינת חוקיותו אך לא עולה לכדי עבירה"
דוד שלומוביץ 17.09.2019איך לדעתכם היו מגיבים בתקשורת לו עיריות ירושלים ובני ברק היו מציעות כניסה חינם למקוואות העירוניות תמורת הצהרה שקיימתם את מצוות היום והצבעתם בבחירות לכנסת? אין ספק כלל שהתקשורת המגויסת נגד הימין וביבי ולטובת השמאל, הייתה עטה על המציאה ומסבירה עד כמה החרדים רוצים להגיע ל-120% הצבעה.
עיריות תל אביב, ראשון לציון ושוהם הנחשבות למעוזי שמאל, הציעו הטבות עבור תיעוד יציאתם של תושביהן להצבעה בקלפי. כך למשל, עיריית תל אביב והעומד בראשה, רון חולדאי, העלו באחרונה קמפיין רשת, הקורא לתושבי העיר לצאת ולהצביע במקום להלין על היעדר תחבורה ציבורית בשבת וכדומה. וכדי לשכנע עוד יותר את המתמהמהים, הם הוסיפו כי כל מי שמחזיק כרטיס תושב ויתעד את עצמו ב'סלפי' בקלפי, יזכה לכניסה חינם לבריכות השחייה העירונית (הקולות הצפים…). בנוסף הגדילה העירייה והציעה שלל הטבות נוספות כדוגמת בירה, וכניסה לסינמטק ולמוזיאונים.
תנועת ש"ס החליטה לא לוותר והגישה עתירה דחופה לשופט חנן מלצר, יו"ר ועדת הבחירות כנגד רון חולדאי ועיריית תל אביב יפו, באמצעות עו"ד ח"כ משה ארבל ועו"ד ישראל באך, בבקשה להסיר את הסרטון והפרסומים ולאסור מתן ההטבה למצביעים אשר מהווה שוחד בחירות האסור על פי חוק.
לטענתם, ההטבות היו מוטות בבירור לטובת מצביעי צפון העיר, למרות שאחוז ההצבעה בבחירות בדרום העיר היה נמוך משמעותית.
מתנועת ש"ס נמסר כי "ברור לכל מי הוא קהל היעד לו מוצע שוחד הבחירות בניגוד לחוק. כל בר דעת אשר מסתכל על מפת ההטבות של העירייה יכול למצוא אותם ממוקמים בצפון העיר וטיפה במרכזה וכן הטבות בברים לא כשרים בלבד (למעט אחד). לאחר פריסת מפת ההצבעה בבחירות, נראה בבירור כי אחוז ההצבעה הנמוך הינו בדרום העיר וכי בצפון ישנו אחוז הצבעה גבוה מאוד. כמו כן, אחוזי ההצבעה למפלגות השמאל ולמפלגה אליה משתייך ראש העיר, גבוהים מאוד בצפון העיר. אי לכך ברור לכל בר דעת למה התכוון ראש העיר במתן ההטבות הללו, שאינן חוקיות. תנועת ש"ס תמשיך להילחם בכל המנסים לגנוב את הבחירות בדרכים לא חוקיות".
העתירה כנגד שוחד הבחירות המוצע במעוזי השמאל הסתיים בניצחון לש"ס. בעקבות העתירה שהוגשה כנגד עיריות תל אביב, ראשון לציון ושוהם שהציעו למצביעים הטבות עבור תיעוד יציאתם להצבעה בקלפי – קבע היועץ המשפטי לממשלה, כי מתן טובות הנאה אלו מהוות שוחד בחירות עבירה שעונשה חמש שנות מאסר.
"מאמצי השמאל לגנוב את הבחירות באמצעים פסולים לא פוסקים. עתירה זו שהוגשה תעצור מעט את הסכר אבל ישנם עוד ארגונים רבים, שמשקיעים מאות אלפי שקלים, להטיית הבחירות שמאלה כדוגמת 'טיב טעם' גם נגדם עתרנו. הציבור שרוצה יהדות ורוצה מסורת חייב לצאת בהמוניו ולהצביע מחר רק לש"ס", הודיעה ש"ס בתגובה.
עתירה דומה הוגשה נגד רשת 'טיב טעם', בטענה כי זו מקיימת קמפיין אסור לפי חוק הבחירות. "אף על פי שמבחינה משפטית מדובר בשני נושאים שונים, המגמה ברורה. גופים רבים מתגייסים להוצאת מצביעי השמאל לקלפיות בשימוש במניפולציות, הטיות או שקרים", אמר ח"כ משה ארבל לתקשורת.
כאמור, תנועת ש"ס עתרה לוועדת הבחירות המרכזית גם נגד רשת המרכולים 'טיב טעם' שפרסמה סרטון העוסק בסגירת סניף בתל אביב, אך מזכיר גם את הנושאים הבוערים בבחירות. "המומחים בשיווק החזיר מראים עצמם כפועלים באופן לגיטימי בעבור בית עסק, אך בפועל עוברים בריש גלי על הוראות החוק הברורות", טענו בש"ס.
השופט חנן מלצר יו״ר ועדת הבחירות המרכזית דחה את עתירת שס כנגד חברת טיב טעם המפיצה סרטון הסתה כנגד היהדות. תנועת ש"ס: "מצרים על ההחלטה של השופט מלצר שמאפשרת את המשך שיח השנאה וההסתה במסווה של פעילות עסקית":
השופט מלצר, יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, דחה את עתירת ש"ס כנגד חברת טיב טעם וסרטון ההסתה שלה. מלצר ציין בהחלטתו כי ״הסרטון נשוא העתירה הינו גבולי מבחינת חוקיותו אך לא עולה לכדי עבירה באופן מובהק ולכן דחה את העתירה להסרת הסרטון".
ח״כ משה ארבל, סגן יו״ר ועדת הבחירות המרכזית מטעם ש"ס, מסר כי: ״יש להצר מאוד על החלטת השופט שאיפשרה את המשך שיח השנאה וההסתה במסווה של פעילות עסקית. אם יש למישהו ספק עד כמה קריטית ההשתתפות בהצבעה הרי שקיבלנו כעת תזכורת נוספת לכך. רק שס חזקה תוכל לשמור על מורשת ישראל וכבוד היהדות כנגד סוחרי חזיר שמבקשים לקעקע את כל מה שקדוש ויקר לנו״
צאו להצביע
תגובת עיריית תל אביב לעתירת ש"ס: "נוכח אחוזי ההצבעה הנמוכים בבחירות לכנסת, מצאה לנכון העירייה לעודד את ההצבעה, תוך פנייה לאוכלוסיית העיר בכללותה, על כל קבוצותיה וגווניה, ללא קשר לשייכות פוליטית. במסגרת הקמפיין כל מי שיצביע בבחירות, יוכל ליהנות מפעילויות שונות במתקני העירייה, כניסה למוזיאונים, סיורים ברחבי העיר וכניסה לבריכות עירוניות בכל רחבי העיר – ללא עלות.
"יש להדגיש כי ההטבות כוללות גם בריכות בדרום העיר ורשימת הברים כוללת גם בר כשר. מדובר בהפנינג בחירות המשתלב בהמולת הבחירות הכללית ובהקשר אופייה הפסטיבלי של העיר תל אביב-יפו, שמטרתו להפוך את יום הבחירות לחגיגה גם במרחב הציבורי, חגיגה של דמוקרטיה. השאיפה היא שבדרך זו, בנוסף לפרסומים הרגילים הקוראים להצביע ולהשפיע, יוגשם האינטרס הציבורי של הגברת ועידוד ההצבעה בבחירות לכנסת".
ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי אמר, "כל חיי אני מעורב ומשפיע. גם בצבא, גם בחינוך וגם כאן בעירייה. אבל לא רק. מעולם לא ויתרתי על ההזדמנות להצביע בבחירות. אני שומע אתכם כל הזמן מתלוננים. על פערים חברתיים, על ביטחון, על חוסר צדק, על תחבורה ציבורית גרועה ועל העדרה בסופי שבוע. עכשיו יש לכולנו הזדמנות להשפיע. אל תספרו לי סיפורים על יאוש, על אדישות, על עצלות, על 'מה כבר זה משנה פתק אחד', או 'אין לי למי להצביע'. זו המדינה שלנו! זאת המדינה שלכם! בואו נוכיח שתל אביב יפו לא מוותרת על הדמוקרטיה. צאו להצביע".
באמת מה זה כבר משנה פתק אחד? די לזכור שיצחק פינדרוס נכנס לכנסת בשביל 8 קולות בלבד, בשביל להבין עד כמה נכונה האמרה כי כל קול קובע. צאו להצביע.