מול דרישת בכירי האוצר לייצר מקורות חדשים של מיסוי לקראת שינויי תקציב 2024 שיעלו למדינה בגירעון של עשרות מיליארדים, סמוטריץ' הודיע כי לא יחזיר לבסוף את מס המשקאות הממותקים | אך באוצר שוקלים הטלת מס על חד-פעמי, ביטול נקודות זיכוי להורים עובדים והטלת מסים על רווחי הון של קרנות השתלמות שלא יימשכו בתום שש שנות חיסכון, והטלת מיסוי על קצבאות פנסיה גבוהות שמעל 9000 שקלים בחודש
שי קליין 19.12.2023זיגזג כפול: אחרי שהודיע כי המס על המשקאות המתוקים יעלה – כאשר שבוע קודם לכן הודיע על הארכת הפטור – הודיע אתמול השר סמוטריץ' בישיבת סיעתו כי פרסום התזכיר להערות הציבור של רשות המסים בערב שבת ולפיו יוחזר באופן חלקי המס על השתייה המתוקה – היה בטעות.
אך בסופו של יום ולאחר שורת לחצים מצד ראשי סיעות יהדות התורה וש"ס, הודיע שר האוצר כי יגנוז את תזכיר חידוש המס על משקאות ממותקים. בישיבת הציונות הדתית אמר סמוטריץ' כי התזכיר פורסם "בטעות", וכי סביר שהוראת השעה לפטור ממס, שאמורה לפקוע בעוד כשבועיים, תוארך.
עם זאת, בשל העובדה שלקראת שינוי תקציב 2024 מגיעה הממשלה כשעליה להוסיף בין 30 ל-40 מיליארד שקלים של מקורות הכנסה, בימים אלה שוקלים באוצר הטלת מס מחודש על כלי החד-פעמי, אגרת גודש בכבישים עמוסים, מס נסועה שיחושב לפי מספר הקילומטרים שכל רכב יגמא, ביטול נקודות זיכוי ממס הכנסה להורים עובדים וכן לבטל את הגדלת הפטור ממס על קצבאות פנסיות גבוהות, מעל 9,000 שקלים בחודש, וביטול הפטור ממס רווח הון על חסכונות בקרנות השתלמות שייחסכו מעבר לשש שנים.
על נקודות הזיכוי להורים עובדים ועל ביטול מס רווחי ההון על קרנות השתלמות שלא נמשכו כחלוף שש שנים, סביר להניח שהאוצר ייאלץ לוותר. ההסתדרות, המייצגת הגדולה של מגזר השכירים בישראל, לא תניח לגזירות הללו לצאת לפועל. ייתכן מאוד שהלובי של מקבלי קצבאות פנסיה עתירות, כמו שופטים ועוד, יתנגדו למהלך המיסוי. אך לצד זאת, המס על כלי החד-פעמי ישוב ככל הנראה וכך גם מסים נוספים שלא יזכו ללובי נגדי.
19/12/2023 11:08
חבל. סכרת היא מחלה קשה והציבור החרדי מחויב להשמר לנפשו. חבל שהמנהיגים החרדים לא רואים את החובה לשמור על הקהל שלהם.
28/12/2023 2:21
לא אכפת לי ממס על משקאות ממותקים רק אל תגעו לי בחד פעמי!
אי אפשר לעשות שמחות בלי החד פעמי.
גם אירועים בייתים ואפילו באולמות התייקרו בעשרות אחוזים בעקבות המס.
די לעושק של המדינה בחסות הירוקים!