עובדים מאוקראינה וממולדובה יתווספו לפועלי הבניין מסין

אושרה בממשלה החלטת שרת הבינוי והשיכון להאריך אשרת שהייה לעובדי בנייה סינים • הפסקת עבודתם של כלל 1,700 עובדי בנין זרים ותיקים קודם הגעתם של העובדים החדשים, עלולה להביא לפגיעה בהתקדמותם של פרויקטים חשובים של בניה למגורים ולתשתיות למגורים המתבצעים בימים אלו •

נשיא התאחדות הקבלנים, ראול סרוגו במפגש עם עובדים סינים | צילום: יח"צ

לאור מגיפת הקורונה: תוארך אשרת שהייה של כ- 1,700 פועלים סיניים בענף הבנייה, כך אושר אתמול (א') בממשלה. ההחלטה נועדה למנוע פגיעה בפרויקטים של בנייה ותשתיות בישראל

על פי ההחלטה, תוארך אשרת השהייה של 1,700 פועלים סינים ותיקים, לאור דחיית הגעתם של פועלים חדשים מסין.

בדצמבר האחרון ערך משרד הבינוי והשיכון מיונים מקצועיים ל-1,000 מתוך 2,000 עובדים זרים לבניין בהתאם להסכם שנחתם בין המדינות. עובדים אלו עברו מבחנים מקצועיים קפדניים מטעם ישראל בארצם, ונמצאו עומדים בתנאי סף נדרשים לפי ההסכמים הבילטרליים בין ישראל לסין והיו צפויים להתחיל להגיע לישראל מיום 10.02.2020, על מנת להחליף את עובדי הבניין הוותיקים.

בהתאם לחוות דעת גורמי מקצוע במשרד הבינוי והשיכון, הפסקת עבודתם של כלל 1,700 עובדי בנין זרים ותיקים קודם הגעתם של העובדים החדשים, עלולה להביא לפגיעה בהתקדמותם של פרויקטים חשובים של בניה למגורים ולתשתיות למגורים המתבצעים בימים אלו. זאת, בין היתר, בהתחשב בכך שסה"כ המכסה המירבית הכוללת של עובדי בנין זרים להעסקה אצל קבלני הבניין בישראל באמצעות תאגידי הבניין עומדת על עד 15,300 עובדים.

על פי ההחלטה, מוארכת תקופת העבודה של עובדי הבניין הוותיקים כפי שנקבעה בהחלטה 4618 בתקופה נוספת עד לסוף יוני 2020.

יפעת שאשא ביטון, שרת הבינוי והשיכון: "בכדי למנוע פגיעה ועיכובים בענף הבניה מאריכה הממשלה את העסקתם של עובדי בניה וותיקים מסין שנמצאים בארץ. הדבר נדרש על מנת להבטיח שגם מצבים חריגים כמו המצב כעת לא תפגע תנופת הבנייה בישראל, לטובת רוכשי הדירות".

בנימין דרייפוס, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: "מחובתנו כמשרד האמון על ענף הבנייה בישראל, לפעול בכל תרחיש ולהבטיח המשך תקין של פרוייקטי בנייה ותשתיות בארץ. על כן אנו פועלים כל העת להבאת פועלי בנייה לענף בהתאם להסכמים בילטרליים עם מדינות שונות. במיוחד היום,  ישנה חשיבות רבה לוודא כי מכסת העובדים מסין לא תיפגע לאור מגיפת הקורונה, ולשם כך נועדה החלטת הממשלה שאושרה".

נתנאל לפידות, סמנכ"ל אסטרטגיה ומדיניות: "עקב התפרצות נגיף הקורונה, ולאחר התייעצות עם משרד הבריאות, הוחלט להשאיר את העובדים הותיקים עד סוף מאי, ובשלב זה להמתין בהבאת העובדים החדשים. מדיניות זו תיבחן לקראת תום ההארכה ובכפוף להנחיות משרד הבריאות. בנוסף, על מנת לתת מענה לדרישות ענף הבנייה לידיים עובדות צפויים להגיע עוד כ-500 עובדים ממולדובה ו-500 עובדים מאוקראינה".

בתוך כך, בעקבות מצב נגיף הקורונה, סייר נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו, באתרי בנייה ונפגש עם העובדים הסינים. סרוגו עודד את רוחם של העובדים, שאל לשלומם ואיחל להם ולמשפחותיהם איחולי בריאות. מצ"ב תמונות.

ראול סרוגו, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, התייחס להחלטה להאריך את אשרת השהייה לעובדי בנייה סינים: "ענף הבנייה נמצא בשנתיים האחרונות בשיא בהיקפי התחלות הבנייה, וזקוק לכל זוג ידיים עובדות שניתן לגייס בו. לכן, חשוב מאוד ששרת הבינוי והשיכון, שר הפנים ורשות ההגירה והאוכלוסין הגיעו להסכמות בעניין השארת העובדים שתוכננו לחזור לסין עד למציאת פתרון. בימים האחרונים אנחנו מדווחים על התנהגות לא מכבדת שלה זוכים העובדים הסיניים בישראל.

"אנחנו, בוני הארץ גאים ותומכים בעובדים הסיניים המסורים והנאמנים שמצויים בסערת רגשות, הן בשל החשש שמביעים ישראלים הפוגשים אותם ממגע עמם והן בשל הדאגה למשפחותיהם. אנחנו בהתאחדות מאחלים לכל העובדים הסינים של הענף, לשגרירות סין בישראל ולממשלת סין שמצב החירום הבריאותי בסין יחלוף במהרה ושבני משפחותיהם של העובדים יעברו את המשבר בריאים ושלמים".

כתיבת תגובה