עשרת הדרכים להורדת מחירי הנדל"ן

כשהתוכניות של השר כחלון נראה שלא מתקדמות ניר שמול מנכ"ל חברת השיווק שניר מונה לדעתו את עשרת הדיברות להורדת מחיר הנדל"ן "בדרך זו אני בטוח שיעשה טיפול שורש אמיתי במחירי הנדל"ן בישראל,  ולא פתרונות זבנג וגמרנו. כך שמחירי הנדל"ן יוכלו לרדת בעשור הקרוב

שוק הנדל"ן למגורים shutterstock

בהמשך לפרסומים האחרונים מנתוני הלמ"ס המצביעים  כי למרות מאמצי הממשלה האדירים להוריד את מחירי הדירות  בשלוש השנים האחרונות, נכון להיום הירידה השנתית במחירי הדיור בשנה החולפת היא ירידה של 0.1 אחוז בלבד –  כלומר,  במחיר דירה שעלותה 2 מיליון ₪ –  המחיר ירד ב – 2000 ₪ לשנה בלבד ".

חברת שניר, המתמחה בשיווק נדל"ן למגורים ולמסחר, מציעה לממשלה תוכנית בת עשרה  שלבים כדי להוריד את מחירי הנדל"ן בעשור הקרוב ב –  20-10 אחוזים.

השלבים כוללים:

  1. פתרון למחוסרי הדיור במסגרת המשך תוכנית מחיר למשתכן .
  2. בדומה לנהוג בלונדון, בכל בניין שייצא לו היתר בנייה בכל רחבי הארץ יינתן אחוז מסויים לזכאים ( דיור ציבורי / מחוסרי דיור ). זאת, גם בפרויקטים יוקרתיים, בתמורה לתוספת אחוזי בנייה ליזם.  תחשבו על האינטגרציה שתהיה בכזה בניין בין אנשים בעלי יכולת כלכלית, לאנשים שמתקשים יותר כרגע מבחינה כלכלית. זה יעשה גם טוב לנדל"ן, וגם אפשרויות קידום לאותם אנשים.
  3. יצירת פרויקטים של דיור להשכרה,  באופן מסיבי בכל אזורי הארץ.
  4. הסברה, הסברה ,הסברה – בכל העולם בערי הבירה הכלכליות -ברצלונה ,פריס, ניו יורק, מוסקבה, לונדון, שנגחאי וכו', מחירי הנדל"ן יקרים ומתגוררים  בערים אלו רק אנשים עשירים ( למעט אותם פתרונות נקודתיים  שתיארתי בסעיפים קודמים). לכן,  יש להסביר ולומר את האמת לאנשים בערים אלו יתגוררו רק כאלו שיש להם את היכולת הכלכלית להחזיק בית ברמות מחירים אלו .
  5. יצירת המשך לתנופת הרכבות המהירות, מערכת הסעת המונים, כבישים. זאת, כדי לעודד אנשים לגור לא במרכז היקר אלא במרחק " מהיר" ממקורות התעסוקה בערים המרכזיות .
  6. תוספת מאסיבית של פועלים לקבלנים הקורסים ולמחירי הבנייה העולים . ( אולי גם פתרון בדרך זו למצוקה ההומניטרית בעזה ? של האוכלוסייה שאינה מעורבת בטרור ) .
  7. ביטול המיסים הדרקוניים שהוטלו על המשקיעים ועידודם להמשיך ולרכוש דירות בשוק בישראל לטובת אלו שאין באפשרותם לרכוש דירה כי אין להם הון עצמי וזקוקים לדירות אותן יוכלו לשכור . חשוב להבין כי מילארדי שקלים מוזרמים בשלוש שנים האחרונות לרכישת דירות בחו"ל על ידי הישראלים כסף שהמדינה אינה נהנית ממנו והכסף מושקע בכלכלות מעבר לים .
  8. קידום רעיונות של מגורים משותפים, המשך מגמת עירוב שימושים: מסחר, מגורים ומשרדים באותו בניין כחלק מאימוץ רעיונות למגורים מעבר לים.
  9. דחיפה מאסיבית של פרויקטי התחדשות עירונית גם בפריפריה. חיזוק " החלשים " באמצעות התחדשות עירונית ,  תגרום לאושר, עושר, וביטחון פיסי וכלכלי לטובת אלו הגרים בפריפריה .
  10. קיום שולחנות עגולים תכופים בין הממשלה , הקבלנים , היזמים , הבנקים, במטרה להתקדם לטובת היעדים שהוגדרו. לא עוד "רעים מול טובים ", אלא כולנו לטובת מטרה משותפת להורדת מחירי הנדל"ן בעשור הקרוב .

"בדרך זו אני בטוח שיעשה טיפול שורש אמיתי במחירי הנדל"ן בישראל,  ולא פתרונות זבנג וגמרנו. כך שמחירי הנדל"ן יוכלו לרדת בעשור הקרוב ותהיה ודאות לכולם לאן הולכים"

 

ניר שמול הוא מנכ"ל חברת שניר

ניר שמול- מנכל חברת שניר. צילום תומר פדר

 

 

תגובה אחת ל: "עשרת הדרכים להורדת מחירי הנדל"ן"

  1. עד שנות ה90 מלכת החידוש העירוני, הייתה עיסקת הקומבינציה. הרעיון היה פשוט, הבעלים מביא נכס, הקבלן בונה, מתחלקים חצי חצי בדירות, ומשלמים מס רק במכירה. השיטה יעילה להתחדשות עירונית, שכן מדובר בפרוייקטים קטנטנים, כמו "יחידה בשפירא שהופכת ל4 יחידות קטנות". פרוייקטים כאלה. שהם הכי חשויבם כי מעבים את ליבות הערים. בנוסף השיטה היוותה כלי אדיר לפיזור ההון.
    לממשלה הפריע נושא המס, ולכן קבעו מס במקור. הבעיה, שחתימת ההסכם נעשית הרבה זמן לפני הבניה ואפילו התכנון, שנים. ולכן מדובר במימון כבד רק עבור המס. ולכן נדרשים הקבלנים למימון בנקאי/חיצוני או ליזמים. וככה נולד מעמד היזם, שזה טפיל שמשחק בכסף, כשהקבלן הבנאי, שמזיע ומסתכן, נהפך לקבלן משנה. התוצאה- פיזור ההון נפסק. הבנייה התייקרה בעלות שכבת היזם 25%. הבנקים הרוויחו המון. והמדינה? המדינה ממש לא הרוויחה מס. שכן מרבית העיסקאות שפוטנציאליות בכלל לא נעשו. לקבלנים הקטנים אין כסף למימון המס, וליזמים הגדולים זה קטן מדי. אין מס ואין דירות.

כתיבת תגובה