עתירה הוגשה נגד הותמ"ל עיריית פתח תקווה והוועדה המקומית לתכנון ובניה, נגד אישור וקידום תכנית סירקין הצפויה לאכלס כ-14 אלף יחידות דיור • לדברי העותרים התכנית "התכנית ההרסנית נעשתה בתכנון כושל, פזיז ובלתי אחראי"
ליאור נגה 31.12.2019אגודת כפר נחמן סירקין מושב עובדים להתיישבות שיתופית בע"מ והעמותה להגנה על עתיד מחנה סירקין הגישו עתירה מנהלית, לעצירת תכנית רובע סירקין. לטענתם, גם עיריית פתח תקווה – שהיא אחת מהנתבעות בעתירתם, יוצאת כעת כנגד תכנית סירקין, ועתרה בטענה שהתכנית לבניית דירות ומסחר, בעייתית מבחינות רבות.
האגודה והעמותה הגישו שלשום (ראשון) עתירה מנהלית כנגד תכנית סירקין, לבית המשפט המחוזי במרכז, בבקשה לבטל את האישור שניתן על ידי הותמ"ל. התכנית אמורה לכלול בנייה של 8,500 דירות ו-250,000 מ"ר למסחר, על שטח של 2,600 דונם, כאשר חלק גדול מהשטח הזה כרגע מייוער וצפוי לעבור כריתה מאסיבית.
לטענתם, גם העתירה של העירייה, יוצאת כנגד ההשלכות החמורות של תכנית סירקין על העיר פתח תקווה. וכי יש לתת מענה לצורכי התחבורה המורכבים קודם כל, שכן בלעדיהם צפוי האזור להפוך לאסון תחבורתי חמור הרבה יותר ממה שהוא כעת. ובקשה לבצע את התכנית בצורה מדורגת במקביל להקמתן של תשתיות תחבורה. לדעתם, בעתירה זו של העירייה מודה בעצם ראש העיר, רמי גרינברג, כי מדובר בתכנית מסוכנת ולא טובה לאזור.
העתירה של האגודה והעמותה כוללת דרישות, לעצור את המהלך התכנוני, שלדבריהם, הוא "כושל, פזיז ולא אחראי", לעצור את ההשלכות "ההרסניות" של תכנית סירקין והשפעתן על ציבור רחב של תושבים, למנוע את הכאוס התחבורתי הנוראי באזור מרכזי שכבר עתה סובל מבעיות ועומסי תחבורה, זאת לטענתם, ללא מתן פתרונות תחבורתיים ראויים לבעיות התשתיתיות, המאפיינות את האזור.
כמו כן, הם מעלים טענה, כי הפתרונות התחבורתיים המוצעים בתכנית, מסתמכים על פרויקטים חיצוניים, כגון המטרו, כביש 40 החדש, הרכבת הקלה ועוד, הנמצאים בתחילת דרכם הסטטוטורית ומימושם בשלב זה אינו וודאי כלל ועוד טענות ודרישות רבות, שבשורה התחתונה, מבקשות למנוע לחלוטין את הוצאת התכנית אל הפועל.
איש מטה המאבק בתכנית סירקין, משה פישר: "מטה המאבק למען סירקין שפויה, מברך על הידיעה כי עיריית פ"ת מצטרפת לעתירה נגד התכנית, לבנות במחנה סירקין כ-14,000 יחידות דיור, ללא מענה ראוי בתשתיות, ללא שמירה ראויה ויד שקולה ואחראית בשמירה על העצים ובמיוחד ללא מענה תחבורתי ראוי. מטה המאבק מכוון להשגת תכנון שלם, כוללני ואחראי שייתן מענה ממשי לצרכי הציבור ובמיוחד להסעת המונים – מטרו ורכבת קלה משולבים, מתואמים ומעוגנים בתהליכי הביצוע ".
תושב שכונת גני הדר החרדית הסמוכה לתכניות מתחם סירקין אומר ל'ביזנעס', כי "כמי שגר בשכונה, ועומד כבר כיום בפקקי הבוקר הפנימיים ברחובות הגר"ע יוסף ובגין וסובל מאילוצי חניה וכדומה שמורגשים היטב כבר כיום, אני רק תוהה מה יקרה אילו עוד אלפי יח"ד ייבנו סמוך כ"כ אליי, בלי שנהיה בטוחים שיוקמו כביש עוקף 40 ועורקי תחבורה ואמצעי נסיעה נוספים (ציבוריים) באופן מובטח".
אתה חושב שאין צורך בפתרון מצוקת הדיור – גם בערי המרכז?
"אני לא תופס שום צד, ולא איכפת לי מי יבוא לגור במקום. ההיפך שיבנו כמה שיותר דירות והמצוקה תתמעט קצת. ואת זה אני אומר, למרות שאני חרדי והייתי רוצה דירה לילדים שלי על ידי, אבל אני יודע שמחיר שפוי לא יהיה שם בכל מקרה, אז כל שנותר לי הוא לומר, שכל מי שעוצר את תכניות הבנייה במתכונתן כיום – שכוללות קטסטרופה תחבורתית – יבורך".