פנייה לשקד: להתחיל בהכשרת חופים נפרדים נוספים

רגע אחרי שבמשרד הפנים העניקו חוף אחד בלבד על הכינרת, לשימוש זמני של הציבור החרדי בימי בין הזמנים בלבד – ח"כ אורי מקלב ממפה את מספר החופים הנפרדים בישראל ומגיע לתוצאה מקוממת | רק 16 מתוך 155 חופים מוכרזים הינם נפרדים | וכמה טובעים מצאו את מותם בחופים בלתי מוכרזים? | מקלב קורא לשקד: הוסיפי חופים נפרדים בהתאם לגודל היחסי של דורשי הרחצה הנפרדת בקרב האוכלוסיה

חוף נפרד | צילום: אהרון קרון, פלאש 90

רק אתמול התבשרנו כי חוף גולן (מקטע 13) הצטרף למצבת החופים הנפרדים בישראל (לתקופת בין הזמנים בלבד) – אך מסתבר שאין בכך כל בשורה מהותית לציבור השומר על הפרדה ברחצה בחופים. בבדיקה שערכה לשכת ח"כ אורי מקלב התגלה כי מתוך מעל מאה וחמישים חופים מוכרזים בישראל – רק שישה עשר מהם נפרדים. המשמעות היא כי רק כעשרה אחוז בלבד מהחופים המוכרזים בישראל הינם חופים נפרדים המיועדים עבור הציבור הדתי והחרדי, זאת בעוד הציבור הדתי והחרדי גם יחד מגיעים ל-23% מהאוכלוסיה.

בשנים האחרונות גובר והולך הצורך בחופים נפרדים לפי היקף צמיחתו של הציבור הדתי והחרדי בארץ. על פי נתוני הלמ"ס, הציבור הדתי והחרדי מונה יחד כ-23%, ואילו בקיץ זה, מוכרזים 155 חופים: 104 חופים בים התיכון, 31 חופים בכינרת, 16 חופים בים המלח, ו-4 חופים בים סוף, כאשר רק שישה עשר מהם נחשבים לחופים נפרדים באופן רשמי.

בסוף השבוע פורסם, כי עיריית נתניה תגביל את מספר המתרחצים בחוף הנפרד לאלף איש בלבד. דבר זה, ללא ספק יוסיף קושי על המצוקה הקיימת בצמצום מספר המשתמשים בחוף שיוביל לעומס רב בשאר החופים הנפרדים בארץ.

לאור זאת פנה ח"כ מקלב לשרת הפנים איילת שקד בדרישה להכשיר חופים נוספים עבור הציבור הדתי והחרדי, זאת לצד הצורך בהגדלת רצועות החוף הנפרדות הקיימות. "חופי הים הנפרדים הם לא רק בילוי, אלא צורך בריאותי משפחתי. רוב החופים הנפרדים אינם ממלאים את ייעודם", כתב מקלב לשרת הפנים והוסיף כי "לאחרונה פורסמה תקנה חדשה המגבילה את מספר הרוחצים בחוף בנתניה, זוהי תקנה תקדימית שיש לה השלכות על ערים רבות", ציין מקלב ודרש התערבות מיידית של השרה בנושא.

 

יצוין, כי רק מיעוט קטן מרצועות החוף בישראל הינם חופי רחצה מוכרזים. רוב החופים בישראל אסורים לרחצה או חסרי סטטוס. כך, בים התיכון חופים מוכרזים מהווים רק 7.6% מרצועת החוף; בכנרת 10%; בים המלח 3.2%; בים האדום 0.63%.

מיעוט יחסי של חופים מוכרזים מאפיין את כלל הרשויות החופיות בישראל. על פי נתונים של מרכז המחקר והמידע של הכנסת עולה כי מחסור בחופים מוכרזים לרחצה ובשעות בהן ניתנים שירותי הצלה עלולים להביא רוחצים להתרחץ בחופים בלתי מוכרזים אלה או בשעות שאין בהם שירותי הצלה ובכך לסכן את חייהם. מהנתונים המוצגים במסמך עולה כי רוב הטובעים למוות – 54 מתוך 65 – טבעו כאשר רחצו מחוץ לחופים מוכרזים או מחוץ לזמני הרחצה המותרים.

מומלץ עבורך

7 תגובות ל: "פנייה לשקד: להתחיל בהכשרת חופים נפרדים נוספים"

  1. סוף סוף

  2. אני פשוט מזועזעת מהיחס שלהנפרזים למעורבים!!!!! אבל תאמת שבחיים לא חשבתי על הקטע הזה!!!!!!!! אבל סה"כ מדוברעל3 שבועות מסכנים בקיץ.

  3. תודה רבה לחבר הכנסת הרב מקלב – חוץ מזה שהוא החבר כנסת הכי חרוץ הוא גם לומד ברצינות את הנושא ובא עם עובדות מהשטח .

  4. 20 שנה שס היו בממשלה והיו במשרד הפנים והנגב והגליל ולא עשו כלום!!!!!! פשוט כלום!!! נשארו 16 חופים מסכנים ועכשיו נזכרים להפיל על שקד את האחריות??? חבורת עצלנים נצלנים

  5. חובה עוד חופים בנתניה למשל יש איזה 15חופים רגילים וחוף אחד נפרד שמכל הארץ באים אליו ומה עוד? הוא משתרע על מקטע של מאה מטר בערך

  6. חובה חובה חובה חובה חובה ומעולה עוד חופים נפרדים!!!!!!!!!!!!

  7. דחוףףףף עוד חופים נפרדים זה שאנחנו חרדים לא אומר שאנחנו כבשות מגיע גם לנו להנות!!!!

כתיבת תגובה