היסטוריית ארכיטקטורה ירושלמית: 'מחדשים את הדָוִוידְקָה'

'מחדשים את הדָוִוידְקָה' – הכיכר ההיסטורית תחדש את פניה במסגרת תכנית 'פינוי בינוי' • הוועדה המקומית אישרה היום את התכנית, שבמסגרתה יוקמו במקום שני מבנים, האחד בן 8 קומות והשני מגדל בן 30 קומות • היסטוריית הכיכר משתדרגת

הדמיית פרויקט כיכר הדווידקה | קרדיט: אלי רכס אדריכלים

הוועדה המקומית לתכנון ובניה בעיריית ירושלים אישרה בשבוע שעבר (20.5.19) להפקדה בוועדה המחוזית לתכנון ובניה את התכנית להתחדשות עירונית במתחם הדווידקה בבירה (תוכנית מס' 593764).

בהחלטה, ממליצה הוועדה המקומית לוועדה המחוזית להפקיד תוכנית ל'פינוי בינוי' של המבנה ברחוב יפו 72 במרכז העיר.

Box

התכנית כולל הריסת מבנה קיים בן 4 קומות עם 74 יחידות דיור (מתוכן 39 יחידות דיור המשמשות לאכסניה) ו- 18 חנויות, ובנייה במקומם של מבנה חדש עם בגובה 8 קומות + מגדל בן 30 קומות.

התכנון החדש כולל חזית מסחרית חדשה לכל הרחובות ההיקפיים, מעבר ציבורי פנימי שיתחבר למתחם הבניין הסמוך ממזרח, 172 יחידות דיור בגדלים שונים, וכן שטחים למשרדים ולאכסניית 'אברהם הוסטל' שצפויה לחזור למבנה החדש.

כמו כן, המבנה החדש יכלול בתי שימוש ציבוריים במפלס הרחוב, כ- 450 מ"ר שטח מבונה לצרכים עירוניים וכן 3 כיתות מעון יום.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, מסר בתגובה להחלטת הוועדה: "הדָוִוידְקָה היא פנינה היסטורית במרכז ירושלים. קידום תכניות התחדשות עירונית באמצעות 'פינוי בינוי' במרכז הבירה יהפוך אותה לעיר אטרקטיבית יותר ויעמיד אותה בכל סטנדרט ובכל השוואה אל מול היפות שבערי תבל".

הדווידקה פינת ההיסטוריה

כיכר הדָוִוידְקָה – הוא כינוי לכיכר החירות, כיכר מרכזית בירושלים הסמוכה לשוק מחנה יהודה. הכיכר מהווה מפגש של רחוב יפו, הרחוב הראשי של העיר, עם רחוב הנביאים ורחוב כי"ח. בצדה האחד של הכיכר נמצא מרכז כלל ומעבר לכביש מבנה אכסניית הנוער 'הדווידקה' שהוסב לאכסניה לתרמילאים בשם 'אברהם הוסטל'.

שמה הבלתי רשמי של הכיכר 'כיכר הדָוִוידְקָה', ניתן לה על שם האנדרטה המוצבת בה, אשר בבסיסה ניצבת מרגמה מסוג 'דווידקה'.

בין המקומות המפורסמים שבסביבת הכיכר, ניתן למצוא את: ביהכנ"ס 'זכרון משה', בית החולים 'ביקור חולים', המלון והאולם המיתולוגיים 'המרכז' (כיום 'פרימה פאלאס') ועוד.

כאמור, כעת אישרה הוועדה המקומית תכנית 'פינוי בינוי' לאזור, וההיסטוריה הארכיטקטונית של הכיכר עומדת להיכתב מחדש.

הדמיית הפרויקט | קרדיט: אלי רכס אדריכלים

Inner

כתיבת תגובה