הצפת ערך משמעותית לחברת הייזום למגורים עמרם אברהם: מוכרת זכויות בקרקע בנתניה תמורת כ-185 מיליון שקל, יותר מכפול מהשווי בו נרכשה הקרקע לפני כשנה וחצי, ב-91 מיליון שקל | בגין המכירה תרשום רווח של כ-85 מיליון שקל
חיים שיף 18.08.2022חברת הייזום והבניה עמרם אברהם דיווחה אתמול (ד') על מכירת קרקע בשטח של כ-3.9 דונם ברחוב גן גוריון בנתניה הסמוך לים, בתמורה ל-185 מיליון שקל בתוספת מע"מ ובצמוד למדד המחירים לצרכן עד למדד הידוע לחודש יולי 2022.
השלמת העסקה, בהתאם לקבלת התקבולים כפי שהוסכם בין הצדדים, צפויה להניב לחברה רווח של כ-85 מיליון שקל, אשר משקפת תשואה של למעלה מ-100 אחוז בתוך כשנה וחצי בלבד. הקרקע מיועדת להקמת פרויקט מגורים של 30 קומות מעל שתי קומות מרתף, הכולל 115 יח"ד. יצוין, כי הקרקע נרכשה ע"י החברה בדצמבר 2020 תמורת 91 מיליון שקל.
העסקה מותנת בקבלת החלטה בלתי-מותנית (למעט תשלום אגרות והיטלים) של הועדה מקומית לפיה ניתן לבנות 115 יחידות דיור במקרקעין ליזם.
בתוך כך, החברה ביצעה לאחרונה הנפקת איגרות חוב ראשונה בבורסה בת"א וגייסה כ-139 מיליון שקל.
לאחרונה מכרו חברה בשליטה משותפת של עמרם אברהם יחד עם שותף מחצית מאחזקותיה בקרקע בפארק המדע והתעשייה מבוא כרמל, בסמוך ליקנעם. השותפות רכשה את המגרש, המשתרע על פני שטח של כ-76 דונם, בתמורה ל-217 מיליון שקל, ומכרה עתה את מחציתה לכלל ביטוח ופיננסים לפי שווי של 360 מיליון שקל. מחיר מכירת הקרקע משקף עליית ערך של מעל 60% בשוויה בתוך כשנה. זכויות הבנייה בכלל השטח האמור מתוכננות להגיע לכ-140 אלף מ"ר, המיועדים למבני תעשייה, והשותפות תוכל בהמשך לרשום הכנסות שכירות מהחלק שנותר בבעלותה במתחם.
בנוסף, בחודש שעבר הודיעה החברה כי זכתה בשיתוף עם חברת שי חי אחזקות, בשלושה מכרזים של עיריית ראשון לציון במתחם האלף במערב העיר, לרכישת שלושה מתחמים בשטח כולל של כ-17,833 מ"ר. בסך הכל, מדובר בקרקע עליה יוקם פרויקט בהיקף של 450 יח"ד, כ-7,083 מ"ר שטחי מסחר וכ-300 מ"ר מבני ציבור. תמורת הקרקע האמורה ישלמו עמרם אברהם ושותפתה כ-893 מיליון שקל, בתוספת מע"מ ומס רכישה מתוכה שולמו לעריית ראשון לציון סך שיעור של כ- 25% ממקורותיה העצמאיים.
נועם גרייף, מנכ"ל חברת עמרם אברהם "החברה החליטה לממש את הקרקע, בהמשך לעליית מחירי הקרקעות הדרמטית שחווה האזור ובהתאם לניהול השוטף של הפעילות שהינו שמרני מחד ומוטה הצפת ערך מאידך. זוהי המשכה של האסטרטגיה אותה מובילה לאתר הזדמנויות עסקיות שיניבו לחברה רווחים משמעותיים, ואנו ממשיכים לפעול לאיתור עסקאות נוספות שימשיכו למצב את החברה כשחקנית מובילה בשוק הנדל"ן בישראל.
"במקביל, השלמנו בשבועות האחרונים מספר עסקאות משמעותיות, כשהבולטת בהן היא במתחם האלף בראשון לציון. עיסקה זו היא דוגמא נוספת לקפיצת המדרגה שביצעה החברה בשנים האחרונות".
חברת עמרם אברהם הוקמה בשנת 1989 כחברה למוצרי בניין ועבודות עפר, מתוכה הוקמה זרוע היזמות של הקבוצה ,עמרם אברהם חברה לבניין, בשנת 2002, אשר הנפיקה לראשונה אג"ח השבוע. החברה עוסקת בייזום, ביצוע, תכנון והקמת פרויקטים למגורים, מסחר, תעשיה, משרדים ומלונאות בפריסה ארצית.
נכון להיום, מקדמת החברה ייזום ותכנון של למעלה מ- 12,000 יח"ד בכ-66 פרויקטים חדשים בין היתר בערים תל אביב יפו, צפת, טירת הכרמל, נתניה, פרדס חנה, רמלה, אשדוד, אילת וערים נוספות.
נכון לסוף 2021 מחזיקה החברה ב- 16 נכסים בהפעלה ובתכנון הכוללים כ- 243,000 מ"ר שטחי מסחר, משרדים ושימושים אחרים וכן כ- 600 חדרי מלון. יו"ר החברה הוא אלון עמרם.
הכנסות החברה בשנת 2021 הסתכמו ב-422 מיליון שקל, עלייה של 210% ביחס לשנה הקודמת, והרווח הנקי של החברה זינק ב-113% לעומת השנה הקודמת לרמה של כ-123 מיליון שקל. ברבעון הראשון של 2022, הכנסות החברה עמדו על 481 מיליון שקל, הרווח התפעולי עלה ל-170 מיליון שקל, והרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות החברה טיפס ל-120 מיליון שקל, בדומה לרווח של שנת 2021 כולה.