רגב לסמוטריץ': מתנגדת להחיל אגרת גודש בגוש דן

שרת התחבורה רגב במכתב לשר האוצר סמוטריץ': מתנגדת להטלת מס גודש | השרה כותבת, כי ההחלטה עלולה לגרום ל”נזקים חמורים לאוכלוסיות מוחלשות וליצור אי שוויון חברתי וכלכלי” | היא ציינה כי “בימים אלה של מלחמה, משפחות רבות מצויות באי-ודאות כלכלית"

אגרת גודש? פקקים בגוש דן | צילום: אורי לנס, פלאש 90

שרת התחבורה, מירי רגב, מתנגדת ליוזמת האוצר ליוזמה הטלת המס בכניסה לגוש דן.

במכתב ששלחה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ’ בו הביעה התנגדות חריפה ליוזמה להטלת אגרת גודש בכניסות לגוש דן. טענתה היא כי ההחלטה עלולה לגרום ל”נזקים חמורים לאוכלוסיות מוחלשות וליצור אי שוויון חברתי וכלכלי”.

“בימים אלה של מלחמה, משפחות רבות מצויות באי-ודאות כלכלית, תושבי העוטף ויישובי הצפון המפונים מבתיהם מתמודדים עם ריחוק מהבית, ניתוק ממסגרות הלימוד, קושי בהגעה למקומות העבודה וירידה בהכנסות”, היא כותבת. “אנו עדים להתגייסות מרשימה של מאות אלפים מכל שכבות העם למערך המילואים. כל זאת למען המטרה החשובה לניצחון במלחמת הקיום שנכפתה עלינו, לא יעלה על הדעת להוסיף מס נוסף על הציבור, מס אשר עיקר הנטל בו ייפול דווקא על אוכלוסיות אלו”.

היא פונה לשר האוצר, בצלאל סמוטריץ: “אבקשך לשקול מחדש את הטלת מס הגודש ולבחון דרכים חלופיות שיטיבו עם כלל הציבור, תוך השקעת משאבים בשיפור התחבורה הציבורית לטובת כלל אזרחי ישראל. ככל ועמדתך תישאר בעינה, בהתאם לתקנון עבודת הממשלה אבקש להעלות את הנושא לדיון בהרכב הממשלה”.

כתיבת תגובה