RAD, העוסקת בפתרונות גישה לטלקום, נבחרה על ידי משרד התקשורת ורשות החדשנות לביצוע פיילוט של מצלמות תנועה בשיתוף חברת נתיבי ישראל, על גבי תשתיות הדור החמישי | הפיילוט יתבצע במסגרת תוכנית שמטרתה הרחבת השימוש ברשת הדור החמישי בישראל ופיתוח יישומים מתקדמים לשיפור תשתיות התקשורת
אהרן פיין 12.08.2021מעל 200 מצלמות תנועה פרושות כיום בכבישי ישראל לצורך פיקוח ובקרה של תשתית הכבישים והתנועה. הללו, מחוברות על גבי סיב אופטי. העובדה שבאתרים חדשים רבים בהם היה רצוי להתקין מצלמות לא קיימת כיום תשתית סיבים, מעכבת הוספת מצלמות נוספות. במסגרת מיזם חדש, כל שידורי הווידאו החיים יועברו בזמן אמת על גבי רשת 5G באמצעות פתרון ה-SecFlow של RAD, מה שיאפשר הוספה מהירה של מצלמות רבות נוספות ללא תלות בזמינות סיבים אופטיים.
RAD, העוסקת בפתרונות גישה לטלקום, נבחרה על ידי משרד התקשורת ורשות החדשנות לביצוע פיילוט בשיתוף חברת נתיבי ישראל – נת"י, על גבי תשתיות הדור החמישי. הפיילוט יתבצע במסגרת תוכנית שמטרתה הרחבת השימוש ברשת הדור החמישי בישראל ופיתוח יישומים מתקדמים לשיפור תשתיות התקשורת.
ה-SecFlow של רד הוא Industrial IoT Gateway שזכה במספר פרסי חדשנות בינלאומיים בתחום האינטרנט של הדברים (IoT). הוא מיועד לרשתות אוטומטיות רחבות היקף בערים חכמות ובתחומי אנרגיה חכמה, תעשייה מקושרת בקרה ואוטומציה. המוצר מחבר ומאחד בצורה מאובטחת מידע הנשלח ממונים חכמים, חיישנים, אמצעי בקרה ומדידה, מצלמות טלוויזיה במעגל סגור ומכשירים נוספים על כל רשת שהיא, תוך יכולת לנטר את פעולת כל המערכות המחוברות לרשת עם ניהול אחוד ואפשרות לתגובה מהירה לאיומים ברשת.
״רד פעילה מאוד בתחומי האינטרנט של הדברים ו-G5 והפיתוחים שלנו מושכים עניין רב בכל העולם בזכות החדשנות שהם מביאים״, אמר אודי קשקש, מנכ״ל ונשיא חברת RAD, והוסיף הבחירה ב-RAD היא הצבעת אמון בטכנולוגיה שלנו. הדור החמישי בסלולר מביא עימו מהפיכה בתעשייה, בתחבורה, בתשתיות העירוניות בעסקים ואני וכל עובדי החברה שמחים לשמש כ׳קטר׳ שיסייע בהנעת תעשיית ההייטק הישראלי".
להערכת משרד התקשורת מדובר בטכנולוגיות שהצלחתן מהווה "גיים צ'יינג'ר" כלכלי אמיתי ומנוע צמיחה משמעותי לכלכלה הישראלית. הפיתוחים החדשים בטכנולוגיית הדור החמישי צפויים להיות חוד החנית של הטכנולוגיות החכמות בשנים הקרובות והביקוש אליהם צפוי לגדול בכל העולם.