PayBox תהפוך לחברה עצמאית, בבעלות דיסקונט ושופרסל, שיחזיקו בחברה המשותפת ב-50.1% ו-49.9% בהתאמה • פלטפורמת PayBox תציע ארנק דיגיטלי וסופרמרקט פיננסי בו יוצעו מוצרים ושירותים בנקאיים של מגוון ספקים וחברות פינטק • התחרות בין הבנקים יצאה לדרכה הדיגיטלית, עם פור ענק של נגישות לכשני מיליון לקוחות כרטיס אשראי שופרסל וכ-1.5 מיליון משתמשי PayBox
אהרון סוויסה 20.01.2021שיתוף פעולה אסטרטגי ראשון מסוגו בענף הבנקאות שיוביל תחרות – כולל בבעלות החברה: דיסקונט ושופרסל חוברות יחד להקמת מיזם פיננסי חדשני, עצמאי ובעל מבנה בעלות ייחודי שלדברי החברות, נועד להבטיח תמריץ להתחרות בכל הבנקים – לרבות בדיסקונט – תוך התמקדות בצרכי הלקוחות, קידום חדשנות ועוד.
מנכ"ל קבוצת דיסקונט, אורי לוין, ומנכ"ל שופרסל, יצחק אברכהן, הודיעו הבוקר (ד') כי חתמו על הסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי, במסגרתו PayBox תהפוך לחברה עצמאית, בבעלות דיסקונט ושופרסל, שיחזיקו בחברה המשותפת 50.1% ו-49.9% בהתאמה.
החיבור הייחודי בין גוף פיננסי כדיסקונט, וקבוצת הקמעונאות הגדולה בישראל, שופרסל – תאפשר, לפחות לפי ההבטחה הראשונית של המיזם, יצירת תחרות במערכת הבנקאית המסורתית. עם זאת, חשוב לזכור כי העסקה כפופה לאישור בנק ישראל ורשות התחרות – שלא בטוח שיניחו לה לצאת לדרך במתכונתה.
החברה המשותפת תפעל על גבי פלטפורמת PayBox ותציע שירותי ארנק דיגיטלי מתקדם, שיכלול בהמשך סופרמרקט פיננסי אשר יתחרה בבנקים, ובכלל זה בבנק דיסקונט. בסופרמרקט הפיננסי יוצעו ויותאמו ללקוחות PayBox מוצרים ושירותים פיננסיים מתקדמים של מגוון יצרנים וחברות פינטק. שירותים אלה יכללו, בין היתר, הלוואות, מוצרי חיסכון וכלים לתכנון פיננסי.
החברה תאפשר ל-2 מיליון הלקוחות של מועדון שופרסל, ליותר מ-1.5 מיליון הלקוחות של PayBox וללקוחות כלל הבנקים, לשדך את כרטיסי האשראי של מועדון שופרסל לאפליקציית PayBox, להנפיק כרטיסי אשראי וירטואליים חוץ בנקאיים, ליהנות מזיכויים כספיים (cash-back) שייצברו בארנק בעת רכישה ברשתות שופרסל ו-Be ולרכוש ולממש תווים דיגיטליים של המותג "תו הזהב". חברת Cal תספק את הפלטפורמה להנפקה ולתפעול כרטיסי האשראי החוץ בנקאיים.
במסגרת השירות שיוצע על ידי PayBox יושם דגש על התאמת מיטבית של השירותים והמוצרים לצורכי הלקוח ושמירה על הוגנות ואובייקטיביות מקסימליות. פעילות המיזם תתבסס בין היתר על שימוש נרחב בתשתית הבנקאות הפתוחה לצורך יצירת אקו-סיסטם שיאפשר לחברות טכנולוגיה צעירות גישה למיליוני לקוחות, ובמקביל יעניק ללקוחות PayBox נגישות לשירותים מתקדמים וחדשניים, אשר יוצעו כולם במקום אחד.
שיתוף הפעולה בין הצדדים הינו קפיצת מדרגה במעורבותה של שופרסל בתחום הפיננסי, ובמקביל הזדמנות לדיסקונט להרחיב את פעילותו מול לקוחות כל הבנקים.
אורי לוין, מנכ"ל קבוצת דיסקונט: "אנו משיקים היום מהלך תחרותי ופורץ דרך בבנקאות הישראלית – בנקאות-ללא-בנק, הממוקדת בצרכי הלקוח. המיזם המשותף של דיסקונט ושופרסל, שתי קבוצות מובילות בתחומן, יציע שירותים פיננסים מתקדמים ממגוון ספקים, יתחרה בכל הבנקים – כולל בבנק דיסקונט – וישיא ערך משמעותי לצרכן הישראלי.
"קבוצת דיסקונט שמה לעצמה מטרה להיות הקבוצה הפיננסית המובילה בעידן החדש והמיזם מהווה צעד משמעותי בדרך ליישום חזון זה. המיזם נבנה תחת העקרונות המובילים באסטרטגיה זו: בניית מיזמים חדשים באמצעות חברות עצמאיות אשר יתחרו בדיסקונט כמו בשאר המערכת הבנקאית, עבודה עם שותפים משמעותיים, בניית פלטפורמה להצעת מוצרים של חברות פינטק ומיקוד ביצירת ערך ללקוח".
יצחק אברכהן, מנכ"ל שופרסל: "אנו באים היום עם בשורה דרמטית וחדשנית לציבור הצרכנים בישראל, אשר יוכל ליהנות משילוב בין עולם ההטבות בתחום הצרכני- קמעונאי, לפעילות פיננסית שוטפת של ארנק תשלומים ופעילויות בנקאיות אחרות אשר ירוכזו כולן במקום אחד.
"מדובר בשיתוף פעולה ראשון מסוגו בין קבוצת הקמעונאות הגדולה והמובילה בישראל לבין קבוצת דיסקונט שהינה אחת הקבוצות הבנקאיות המובילות בישראל. שתי החברות באות עם ניסיון אדיר בתחומן וביחד נדע להציע לציבור הצרכנים בישראל את המוצר החדשני, האיכותי והנוח ביותר, אשר ירכז את הפעילות הפיננסית השוטפת של הצרכן הישראלי.
"קבוצת שופרסל ממשיכה כל העת במאמצי קידום החדשנות והפיתוח העסקי ליצירת הצעות הערך הטובות והמשתלמות ביותר ללקוחותינו. אנו שמחים מאד על שיתוף הפעולה עם שותפנו בבנק דיסקונט ובטוחים כי מיזם זה יוביל להצלחה של כל הצדדים".