התייקרות חסרת תקדים במחירי הדלק בישראל בעקבות המלחמה והזינוק במחירי הנפט בעולם | החל מחצות שבין שלישי לרביעי, מחיר ליטר בנזין יעלה ב-1.03 ש"ח | במשרד האנרגיה ממליצים להשוות בין תחנות החשמל
חיים שיף 30.03.2026
תחנת דלק | יח"צ הטלטלה בשווקי האנרגיה העולמיים, מגיעה ישירות לכיס של הנהג הישראלי עם עדכון מחירים דרמטי, שצפוי להיכנס לתוקפו בקרוב.
על פי ההודעה הרשמית של משרד האנרגיה, בחצות הלילה שבין שלישי לרביעי (01.04.2026) יעודכנו מחירי מוצרי הדלק הנמצאים בפיקוח, הנמכרים לצרכן בתחנות הדלק. העדכון הנוכחי משקף עלייה חדה במיוחד בעלויות האנרגיה, כאשר המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי (כולל מע"מ) לא יעלה על 8.05 ש"ח לליטר, עליה של 1.03 ש"ח מעדכון קודם.
תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 25 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם. הזינוק המשמעותי צפוי להשפיע באופן ישיר על מדד המחירים לצרכן ועל הוצאות התפעול של חברות הפצה ולוגיסטיקה ברחבי הארץ.
גם באזור הסחר החופשי נרשמת התייקרות משמעותית, שכן המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי באילת (ללא מע"מ) לא יעלה על 6.82 ש"ח לליטר, עליה של 87 אג' מעדכון קודם. תוספת בעד שירות מלא תעמוד על 21 אגורות (ללא מע"מ), ללא שינוי מעדכון קודם.
הגורמים המרכזיים מאחורי המהלך קשורים בטלטלה בשווקים הגלובליים, שכן העלייה במחיר, נובעת בעיקרה מהתייקרות של כ־49% במחיר הבנזין באזור אגן הים התיכון, על רקע עליית מחיר הנפט בעולם בעקבות המלחמה. בנוסף, נרשמה עלייה של כ־2% בשער החליפין של הדלק, שילוב של גורמים שהוביל לאחת העליות החדות ביותר שידע המשק הישראלי בשנים האחרונות.
מחיר בנזין 95 בתחנה לחודש הבא נקבע בהתאם לנוסחה שנקבעה בצו הפיקוח על המחירים. בהתאם לצו, מחיר הבנזין בתחנה מתבסס על ממוצע מחירי הדלק באזור אגן הים התיכון בחמישה ימי מסחר, שקדמו לשני ימי העבודה האחרונים בחודש הקודם. בנוסף כולל המחיר סל הוצאות שיווק, מס בלו ומס ערך מוסף. התרגום לש"ח מתבצע לפי שער החליפין היציג האחרון שפרסם בנק ישראל לפני שני ימי העבודה האחרונים בחודש הקודם.
במשרד האנרגיה קוראים לצרכנים להשוות בין המחירים בתחנות השונות, צעד שעשוי להביא לחסכון עבור הנהגים.



