שי אהרונוביץ': "אני מזמין יועצי מס חרדיים לעבוד ברשות המסים"

מנהל רשות המסים בכנס לשכת יועצי המס: "לבקשת נשיא הלשכה, נבדוק אפשרות להקים מוקד טלפוני ייעודי למשרתי מילואים עצמאיים" | עוד אמר: "אני מזמין יועצי מס מהמגזר החרדי להשתלב בעבודה ברשות המיסים – נספק סביבת עבודה מותאמת" | הבטיח כי הרשות תמשיך במגמת מתן מענים טכנולוגיים מתקדמים

יו"ר רשות המסים שי אהרונוביץ' ונשיא לשכת יועצי המס ירון גינדי | צילום: דותן גואטה

כנס המסים השנתי של הסניף החרדי בלשכת יועצי המס נערך בירושלים בהשתתפות שי אהרונוביץ', מנהל רשות המיסים, יועץ המס ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס, מרצים מקצועיים, יושבי ראש הסניף, יועצי המס זאב לייבלר וחני גולדשמיד, ועשרות יועצי מס. בכנס דנו בסוגיות המס המהותיות שעל סדר היום לצד השתלמויות מקצועיות למייצגים.

מנהל רשות המיסים, שי אהרונוביץ', התייחס בהרחבה לשילוב עובדות ועובדים ברשות: "קיימת חשיבות אדירה לשילוב המגזר החרדי בעולמות האקדמיה, העבודה ובכלל בכלכלה הישראלית. כשם שחלק גדול מהמשק סובל מאז תקופת הקורונה ממחסור קשה בכוח אדם, כך גם ברשות המיסים. משרדים התרוקנו מעובדים, דבר שלא בריא למשק – כשאין מפקחים גם ההרתעה יורדת". 

ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס, הוסיף: "יש קיצוץ רוחבי של כוח אדם בכל משרדי הממשלה. בישיבה האחרונה של נשיאות המגזר העסקי עם שר האוצר העלתי בפניו את הבקשה, שהקיצוץ הצפוי לא יחול על רשות המיסים, כדי שיאפשרו הגדלת משרות ותקנים. העובדים ברשות המיסים הם לא תחת סעיף הוצאות, אלא הכנסות".

שי אהרונוביץ' עדכן: "לאחרונה קיבלנו 160 תקנים חדשים, שהם כמו אוויר לנשימה, והתחלנו לאייש אותם. אחרי חג שבועות בעזרת השם ייפתחו בלי נדר עוד קורסים להכשרת יועצי מס, והציבור החרדי הוא אוכלוסייה, שהייתי שמח מאוד להביא לעבודה ברשות המיסים. אני גם לא שולל הקמת משרד מותאם לציבור החרדי אצלנו. אנחנו עובדים על שיפור שכר והעבודה עצמה מתבצעת בשעות שפויות עם כל ההטבות והחופשים הנלווים. בעקבות המצב הקמנו בבני ברק מוקד לטיפול בנזקים העקיפים, ולמעלה ממחצית העובדים שקלטנו לפרויקט הן נשים מהמגזר החרדי, שסיימו או שנמצאות לקראת סיום לימודי ייעוץ מס. אנחנו גם בוחנים פרויקט עם נציבות שירות המדינה, ליצירת מסלול של 40-50 גברים חרדים, שנקבל ונלווה החל משלב הלימודים, ניתן הכשרה, הם יעבדו אצלנו, אולי תוך סבסוד חלק מהלימודים, ואני קורא לכל אחד ואחת, שרוצים להיקלט בעבודה, להגיע לרשות המיסים." 

מנהל רשות המיסים ציין לטובה את לשכת יועצי המס, שהקימה את הסניף החרדי, הפועל לפי ההתאמות הנדרשות באופן המאפשר שילוב מיטבי של העוסקים בתחום. הסניף החרדי מהווה בית וגב מקצועי לחברי הלשכה יועצי ויועצות המס החרדיים, מקיים השתלמויות וימי עיון מותאמים לצרכי הקהל החרדי ומתחזק קבוצות תמיכה וליווי למייצגים.

בעניין המענקים, אמר ירון גינדי: "לעניין המענקים, אנחנו בחוסר וודאות וכך גם הלקוחות שלנו, וזה נובע בעיקר מקשיי כוח אדם בתוך רשות המיסים. אמנם בשבועיים-שלושה האחרונים, מנהל רשות המיסים עשה מהלך משמעותי בנדון ושוחררו תיקים ומענקים רבים, אבל עדיין יש כ- 50 אלף בעלי עסקים, שטרם טופלו, אלה 50 אלף משפחות וכ- 200 אלף בני אדם, שמאז תחילת המלחמה לא מקבלות מענה וחיות בחוסר וודאות, ואנחנו חייבים להשאיר את העסקים האלה בחיים ולשקם אותם."

שי אהרונוביץ': "מעולם לא היה אירוע כזה מבחינת טיפול סימולטני גם בנזקים ישירים, שהם מיידיים, וגם עקיפים – למרות שאת המוקד הראשון פתחנו מיידית – מדינת ישראל חייבת ליצור אחת ולתמיד מסלול קבוע לפיצויים, שיופעל כשיש מצב לחימה או דבר דומה, ואז ברור לכולם מה מקבלים ומערכות המחשוב מוכנות לזה מייד, מבלי שיהיה צורך לתכנת אותן בכל פעם מחדש.

נושא מגוייסי המילואים שהם עצמאים ובעלי עסקים, גם עלה בפגישה עם האוצר; שבמשך חצי שנה מהשחרור מהמילואים, הם יהיו זכאים לפיצוי כזה או אחר, בלי קשר למיקום של העסק שלהם, וזה יהיה בקרוב, ונשות המילואימניקים תהיינה זכאיות לקבל גם פיצוי. העניין יוסדר מול משרד הביטחון, ונשיא לשכת יועצי המס יהיה שותף למהלך כדי לראות איך מנגישים את הדבר הזה".

ירון גינדי: "שר האוצר ביקש, שניפגש איתו ועם רשות המיסים בקרן המילואים, כדי להבהיר מה נותן משרד הביטחון דרך קרן הפיצויים. כיועצי מס, שמציפים שאלות עקרוניות ופרקטיות, הייתי רוצה, שיהיה עבורנו מוקד נפרד, צוות מקצועי של הרשות, שיהיה זמין וייתן מענה לאנשי המילואים, שנותנים לנו את החיים שלהם. אם אין להם כתובת – הם לא יצליחו לפתור את הסוגיות האלה בחיים. מגיע להם מענה זמין ומיידי".

שי אהרונוביץ': "אדבר עם שלמה אוחיון, סמנכ"ל בכיר שרות לקוחות ברשות המיסים, ונבנה יחד צוות ייעודי למענה לאנשי המילואים."

ירון גינדי: "לעניין טופס 161 – כמייצגים, אנחנו מעלים למערכת המקוונת החדשה את הנתונים וברגע ששידרנו – עשינו את שלנו. הבעיה היא, שאז העובדים מקבלים הודעה מרשות המיסים, בה כתוב שלא ניתן לטפל בהם דיגיטלית ושעליהם לעשות תיאום מס מקוון או לקבוע פגישה ברשות המיסים. זה לא ייתכן, שהטיפול בעניין נופל על העובדים  –  כך קבעה מדינת ישראל ואת זה רשות המיסים חייבת דחוף לתקן, ולפתח עוד מודולים, כדי שהעובדים לא יקבלו את ההודעה הזאת בכלל". 

שי אהרונוביץ':" רשות המיסים תמשיך ללכת למקומות יותר טכנולוגיים, בהמשך למהלכים שקודמיי בתפקיד התחילו, ויש לנו גיבוי תקציבי מלא משר האוצר לשם כך. בנוסף אני מאמין, שצריך להגדיל את שיתוף הפעולה בזמן אמת, כשמפתחים את המערכות. לגבי מערכת טופס 161, ברגע שנוכל לקבל אוטומטית את הנתונים מהמסלקה הפנסיונית, נוכל להפוך את התהליך לאוטומטי, ונבחן יחד עם יועצי המס איך לשפר זאת יחד".

כתיבת תגובה