רשות המסים ומשטרת ישראל מנהלות חקירה נגד אב ובנו תושבי בית חנינא, החשודים בהעלמת הכנסות של מיליוני שקלים | השניים, המפעילים מסעדה וקצבייה, חשודים בניהול עסקיהם במזומן בלבד ובהעסקת עובדים "בשחור" כדי להתחמק מתשלום מס
אהרון סוויסה 16.09.2025
אילוסטרציה | צילום: Billion Photos שאטרסטוק רשות המיסים באמצעות פקיד שומה חקירות ירושלים והדרום, ובשיתוף עם ימ"ר מחוז ש"י במשטרת ישראל, מנהלים חקירה כנגד שני תושבי בית חנינא, אב ובן, החשודים בהעלמת הכנסות של מיליוני שקלים בשנים 2017-2024.
מהבקשה לשחרור בערובה עולה כי החשודים מפעילים מתחם עסקים הכולל מסעדה וקצביה למכירת בשר בבית חנינא במזרח ירושלים החל משנת 2017. בביקורת שבוצעה בעסק, נמצא כי בסרט הקופה של הקצביה ברשותם מופיע מספר עוסק של תושבת שטחים שכלל אינה קשורה לעסקיהם. בנוסף, נמצא כי החשודים לא ניהלו ספרי הנהלת חשבונות, ולא דיווחו על הכנסותיהם לרשויות המס כלל.
בינואר 2023, בעקבות הביקורת, פתח האב תיק ברשויות והגיש דוחות לשנים 2017-2021 באופן רטרואקטיבי וגם אז, לא דיווח על מלוא הכנסותיו כנדרש. בנו, הגיש דוח שנתי לראשונה במרץ 2024 לשנת 2022, כשהוא מדווח על הכנסות מעסק של אלפי שקלים בודדים.
מהחקירה עולה כי החשודים העסיקו עובדים "בשחור" ללא הוצאת תלושי משכורת וללא דיווח. כמו כן, כל ההתנהלות העסקית של החשודים בוצעה במזומן בלבד וכל זאת על מנת להתחמק מתשלום מס. מממצאי החקירה עולות ראיות לפיהן החשודים העלימו הכנסות של מיליוני שקלים בשנים 2017-2024.
עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, נתפסו בביתם של המשיבים מסמכים, ובהמשך הם הובאו לחקירה ברשות המסים. בהמשך כאמור, החשודים הובאו לבית משפט השלום בירושלים ושוחררו בתנאים מגבילים. החקירה נמשכת.
משטרת ישראל ורשות המיסים ימשיכו בפעילות אינטנסיבית ואכיפה כלכלית נגד כל מי שיפעל בניגוד לחוק.



