כפי שהבטיח במהלך מסע הבחירות שלו כי יחזיר את התעשייה הכבדה, נשיא ארצות-הברית טראמפ ממשיך להוסיף מקומות עבודה במשק האמריקני. עולם הרכב יציע אלפי מקומות עבודה חדשים.
ליאור נגה 11.01.2018
דונלד טראמפ | צילום: shutterstock נשיא ארצות-הברית דונלנד טראמפ השתמש בכלי התקשורת האהוב עליו, טוויטר, כדי לצייץ כי ענקיות הרכב היפניות טויוטה ומאזדה יקימו מפעל בארצות-הברית.
המפעל יוקם במדינה אלבמה, בעלות של 1.6 מיליארד דולרים.
על-פי ההערכות הוא צפוי לספק למשק האמריקני עוד 4,000 מקומות עבודה.
כזכור, בעבר דיווחנו כי טראמפ הבטיח במהלך מסע הבחירות שלו כי יחזיר את התעשייה הכבדה, כולל ייצור רכבים, לארצות-הברית ויגדיל את הייצור לעומת הייבוא גם בתחום זה.
במהלך סיור שערך בדטרויט – מרכז תעשיית הרכב האמריקני – הוא הבהיר לאחת היצרניות כי אם תעתיק את המפעל שלה אל מקסיקו הסמוכה כאשר הוא יהיה בבית הלבן, הוא יעלה את המיסים שיגבו ממנה ב-35% כדי להכות בה חזרה על סגירת המפעל בתחום ארצות-הברית ופיטורי אלפים.



