הירושלמים כועסים: מחסור חמור במעונות ובמשפחתונים ברוממה

הורים ירושלמים המתגוררים בשכונת רוממה פנו בתלונה ל'ביזנעס': קיים מחסור חמור במעונות יום ובמשפחתונים לגיל הרך בכל האזור • "למה מאשרים בנייה בהיקפים נרחבים לפני שדואגים למוסדות ציבור ומבני חינוך?", שאלו ההורים בזעם • ומה השיבה העירייה?

מחסור חמור במעונות ומשפחתונים. שכונת רוממה | צילום: יונתן סינדל, פלאש90

הבנייה האדירה בשכונת רוממה והאכלוס המואץ של הדירות החדשות, לצד התרחבות המשפחות הוותיקות יותר בשכונה, הובילה למחסור חמור במעונות יום ובמשפחתונים – דווקא בשכונות שבהן מתגוררות משפחות אמידות ושחלק מההורים עובד למחייתו וזקוק לסידור מטפלות לילדים בשעות העבודה.

וכך, הורים המתגוררים בסביבות רחובות מנחת יצחק, ירמיהו והפרויקטים החדשים על שטחי 'תנובה', 'כדורי', רחוב שמגר, תכלת מרדכי ודרומה, פנו בתלונה ל"ביזנעס' על מחסור חמור במעונות יום ומשפחתונים בכל האזור.

"מה שמגוחך בכל הסיפור הוא", אומרת לאה, המתגוררת ברחוב שמגר, "שהעירייה אישרה כאן בנייה בהיקפים נרחבים והמשווקים פמפמו לכולם שהשכונה הזו מותאמת לכל יהודי בעולם, רק לא לזוג צעיר. יש בשכונה את כל הסממנים היהודיים המרכיבים את העולם היהודי שומר התורה והמצוות, בתי כנסת, בתי מדרש, ישיבות, כוללים וארגוני חסד. אפילו מוסדות חינוך למוגבלים וכיוצ"ב יש בשכונה ולא מוסד אחד. אבל אנחנו, בוגרי ארה"ב והתפוצות, רגילים לצאת לעבוד, ודווקא מעונות יום ומשפחתונים הוא מוצר שכמעט ואין בנמצא כאן, בשכונה", מציינת לאה.

החשש של ההורים שפנו ל'ביזנעס' מתמקד גם בהמשך: "אנחנו כבר לא יודעים אם בשנים הבאות לא נגלה שגם אין לנו בתי ספר ומוסדות לשלוח את הילדים כי אולי המוסדות הקיימים לא יקבלו רישיון לכיתות נוספות בזמן, והכאוס יקרה כשהילדים יגדלו ויגיעו לכיתה א'. אבל מה שברור, שכרגע המצב עומד על פיצוץ אוכלוסין במעונות הקיימים, בטח במשפחתונים הלא-רבים שיש כאן, ומי מדבר על המון ילדים שנשארו בלי סידור לקראת פתיחת שנת הלימודים.

"ובכלל, למה מאשרים בנייה בהיקפים כאלה נרחבים לפני שדואגים למוסדות ציבור ומבני חינוך?", שאלו ההורים בזעם.

ומה בכל זאת אתם מתכוננים לעשות? שנת הלימודים כבר בפתח.

"יש באמת הרבה ששולחים למעונות פרטיים או למטפלות פרטיות בלי רישיון מיוחד או אישור של גורם ממשלתי. אבל הלב לא רגוע במקרים כאלה ולי למשל", אומרת ברכה ר', "זה ממש לא מתאים".

תגובת העירייה:

בשכונת רוממה פועלים 3 מעונות יום ו-14 משפחתונים המפוקחים ע"י משרד העבודה והרווחה.

המחסור במסגרות לגיל הרך בשכונת רוממה מוכר לאגף הרווחה בעירייה והוא פועל על מנת להרחיב את ההיצע הקיים למשפחות צעירות בתחום זה.

בימים אלו מתוכננים 2 מעונות יום חדשים בשכונה, בנוסף להסבתם של חללים נוספים במבנה המינהל הקהילתי לכיתות מעון.

כמו כן, משרד העבודה והרווחה אישר בשנה האחרונה 5 תקנים למשפחתונים נוספים בשכונה.

העירייה מודעת לרמת היקפי הצרכים בתחום המסגרות לגיל הרך בשכונה ופועלת לאיתור מגרשים נוספים לבינוי כיתות מעון.

תנו לעמותות הפרטיות לעבוד

אך מסתבר שההורים זועפים על תגובת העירייה: "שניים או שלושה מעונות לא יפתרו את המחסור. גם בגאולה חסר. גם בגוש 80.
זה מחסור היקפי, אדיר, של מאות מקומות. יש רק את בית ברכה, ואם יפתחו עוד, יבואו מגאולה ומכל האזורים האחרים לרוממה – ושוב תחזור הבעיה".

אז למה שלא תשלחו למטפלות פרטיות?

"הסיבה שאנחנו מעדיפים לא לשלוח למטפלות פרטיות, היא בעיקר כי הפרטיות עובדות לפי לוח החופשות של בית יעקב, מה שאומר חופש באיסרו חג, חופש בפורים דפרזים, חופש פה וחופש שם ו'גשרים' כחול על שפת הים, מה שמקשה מאד על אמהות עובדות שאין להן חופשים כאלו. אחרי ימים ארוכים שבהם התינוק שלי פשוט בילה איתי בעבודה מחוסר פתרון אחר,
הבנתי שאני חייבת בשבילו מסגרת מפוקחת שפועלת כל השנה".

ל'ביזנעס' נודע כי עמותות רבות שלהן הקצאות באזור ופועלות בתחומי חסד אחרים, מנסות בימים אלה לקבל היתר 'שימוש חורג' במבנים שברשותם, או בשטחים שברשותם וכדו', אך טרם התקבל אישור העירייה לכך.

כתיבת תגובה