הסכם סחר נחתם בין ישראל לבריטניה

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן חתם היום על הסכם לחיזוק שיתוף פעולה עם משרד המדע הבריטי יחד עם שגריר אנגליה בישראל, דיוויד קווירי. היקף הסחר בין ישראל ובריטניה נושק לשיאים חדשים ומתקרב ל-10 מיליארד דולר, כאשר בשנת 2016 הוא עמד על כ-7.5 מיליארד דולר ובשנת 2017 כ-9.5 מיליארד דולר – מדובר בגידול של כ-26%

שר הכלכלה והתעשיהי אלי כהן ושגריר בריטניה בישראל דיוויד קוויקי. צילום דוברות המשרד.

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן: "בריטניה היא אחת משותפות הסחר הגדולות ביותר של ישראל. שיתוף הפעולה הטכנולוגי שלנו עם בריטניה, על מגוון ערוציו הוא נכס אסטרטגי חשוב למדינת ישראל ולאקוסיסטם הטכנולוגי שלנו. הסכם זה מהווה הזדמנות חשובה לחברות ישראליות להיות שותפות לפעילות מחקר ופיתוח יחד עם חברות בריטיות"

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, חתם הבוקר (ב) בירושלים על הסכם לחיזוק שיתוף הפעולה בתחום המחקר והפיתוח בין משרד הכלכלה והתעשייה לבין למשרד המדע, מחקר וחדשנות הבריטי. ההסכם יאפשר תמיכה בפרויקטים של מחקר ופיתוח משותפים בין חברות וגופים משתי המדינות, בנוסף גם יספק מסגרת לתמיכה פיננסית בפרויקטים אלה. ההסכם יקדם קיום פגישות בין גופים משתי המדינות לבחינת הפוטנציאל לשיתוף פעולה בין הצדדים או כל פעילות אחרת שעשויה לתרום למאמץ זה.

קיים פוטנציאל גדול לשיתוף פעולה בין המדינות: בריטניה היא שוק גדול עם תעשיה מפוארת, מגזר פיננסי מרשים ומרכז סחר עולמי. ישראל ידועה בטכנולוגיה החדשנית שלה ופורצת הדרך. בין התחומים המעניינים את הצדדים להגברת השת"פ בהם: בינה מלאכותית ומידע; אוכלוסייה מזדקנת; סייבר, מדעי החיים ועוד.

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן בירך על חתימת ההסכם ומר כי בעולם הכלכלי המאופיין בחדשנות טכנולוגית, מדינת ישראל היא שחקן מפתח. הדבר ניכר בכמות חברות ההזנק שבישראל ובמספר החברות הבינלאומיות המובילות הפועלות בישראל. בריטניה היא אחת משותפות הסחר החשובות ביותר לישראל באירופה ובעולם. השינויים בפניהם עומדת בריטניה לאור היציאה הצפויה מהאיחוד האירופי, מצביעים על פוטנציאל רב לחיזוק יחסי הסחר בין המדינות והגברת שיתוף הפעולה בתחומים רבים כגון סייבר, פינטק, מדעי החיים ועוד. "הסכם זה מעודד שיתוף פעולה מדעי ותורם במידה ניכרת לשמה של ישראל בעולם כמדינת חדשנית ומובילה בתחום המחקר והפיתוח" אמר כהן.

צילום דוברות משרד הכלכלה

בריטניה היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של ישראל באירופה והשלישית בעולם. סך הייצוא הישראלי לבריטניה בשנת 2017 עמד על כ-5.16 מיליארד דולר, המשקף עליה של כ-32% משנת 2016.  כ-73% מהייצוא הישראלי לבריטניה מקורו במוצרי תעשיות כימיות שונות והקשורות בהן (לרבות פרמצבטיקה), כ-6% פנינים ואבנים יקרות ו-5.7% מכונות וציוד חשמלי.

היצוא הישראלי לבריטניה ברבעון הראשון לשנת 2018, מצביע על עליה ביצוא של מספר מוצרים לעומת הרבעון הראשון של 2017. יצוא של מוצרי פלסטיק וגומי ותוצריהם עלה בכ-41% לעומת הרבעון הראשון ב-2017. עליה נוספת, של כ-36%, נרשמה ביצוא פנינים, אבנים ומתכות יקרות ופריטים מהם. בנוסף, עליה של כ-22% ביצוא מכשירים וכלים אופטיים ורפואיים ועליה קטנה יותר, של כ-14% נרשמה ביצוא מוצרי טקסטיל.

סך הייבוא מבריטניה ב-2017 הסתכם בכ-4.3 מיליארד דולר. כ-46.5% מהייבוא הישראלי מבריטניה מקורו במוצרים מינרליים, כ-15% מכונות וציוד חשמלי, כ-8% מוצרי תעשיות כימיות, 7.5% כלי רכב, טייס ושייט וכ-7% תכשירי מזון, משקאות וטבק ואחוז קטן של מוצרים רפואיים ואופטיים.

 

כתיבת תגובה