עובדי העירייה לא הספיקו לבדוק את הבקשה בזמן – וזו סורבה

תל אביב: סורבה בקשה להיתר לפרויקט תמ"א 38 כי בודקי הבקשה בעירייה לא עמדו בזמנים הקבועים בחוק | "הרינו להודיעך כי תם הזמן הקבוע בתקנות החוק להחלטת וועדה/רשות רישוי ולפיכך הבקשה מסורבת", נאמר בהודעת העירייה, כאשר בודקי העירייה הם אלה שגרמו לה להידרש להגשה מחודשת

עיריית תל אביב | צילום (אילוסרטציה): שאטרסטוק

משבר כח האדם ברשויות: בתל אביב לא הספיקו לבדוק בקשה להיתר בנייה והבקשה סורבה. היזם יוסי שקד, מבעליה של חברת דניאל פרויקטים, מקדם מזה מספר שנים פרויקט תמ"א 38 ברחוב עמוס בתל אביב.

דניאל פרויקטים הגישה לעיריית תל אביב בקשה להיתר, סיפקה את כל התוכניות והמידע הנדרש לקבלת הבקשה. הבקשה עברה את "תנאי הסף" שנדרשו ע"י המחלקות השונות בעירייה ואת הפרסום שנדרש. לעירייה היו 90 ימי עבודה לבדוק את התוכניות ב"בדיקה מרחבית" ולאחריה לעלות את הבקשה לדיון בוועדה, אולם בשל העובדה שבודקי הבקשה בעירייה לא עמדו בזמן הקבוע בתקנות לבדיקת בקשת ההיתר, הבקשה סורבה במערכת והחברה תאלץ להתחיל את ההליך כמעט מחדש.

“הרינו להודיעך בנוגע לבקשה להיתר שבנדון, כי תם הזמן הקבוע בתקנות החוק להחלטת וועדה/רשות רישוי ולפיכך הבקשה מסורבת. לידיעתך, עומדת לרשותך האפשרות להגיש את הבקשה מחדש באמצעות לחיצה על 'הגש מחדש' שבמערכת רישוי מקוון", נאמר בהודעת העירייה.

לדברי יוסי שקד, "גם כשהתקשרנו לעירייה וניסינו לברר מה ניתן לעשות, נאמר לנו שהאשם לא בנו אלא הדחיה נובעת מחוסר היכולת של כוח האדם המקצועי ברשות הרישוי לעמוד בעומס הבקשות". בינתיים, הדיירים בבניין ממשיכים לגור בבניין מסוכן והחיזוק שלו, ידחה שוב לתקופה לא ידועה.

"הקושי של הבודקים אמיתי", אומר יוסי שקד. "אנחנו פוגשים את התופעה של בודקי רישוי שקורסים מהעומס גם ברשויות אחרות. אם רק היו מוסיפים כח אדם, לא רב יחסית, היתה הקלה משמעותית על היזמים, בעלי הדירות והרוכשים שממתינים לרכישת הדירות, אלפי דירות נוספות היו נבנות".

עו"ד דקלה מוסרי טל, מבעלי מוסרי, טל – עורכי דין,  המייצגת את היזם מציינת, כי למרבה הצער זה לא מקרה יחיד. משבר כוח האדם בוועדות המקומיות הולך ומחריף ומהווה חסם משמעותי באישור תוכניות ובקבלת היתרי בנייה. בשל האופן בו בנויה מערכת רישוי מקוון התוצאה של עיכוב מצד רשות הרישוי בבדיקת הבקשה היא החלטת סירוב לבקשה אשר סוגרת את הבקשה במערכת ומאלצת את מבקש ההיתר להגיש את הבקשה מחדש. – דבר שלא רק מאריך ומסרבל מאוד את הליך הוצאת היתרי הבניה אלא גם מייקר אותו ומחייב את מבקשי ההיתר להוצאות נוספות .

 

"בנוסף, הזכות לערור על הודעת הסירוב לפני ועדת הערר נתונה בסימן שאלה. ובכל מקרה, פניה לוועדת הערר היא הליך יקר וארוך  שגם הוא אינו נותן פתרון מיידי למצב שנוצר. התוצאה היא שיזמים ובעלי הדירות נאלצים לחזור ולהגיש את אותה בקשה פעם נוספת ולעיתים אף יותר מכך, על מנת לאפשר לגורמים ברשות לסיים את הטיפול בה. הציבור פשוט חסר אונים מול המערכת".

כתיבת תגובה