רבינו, ה'קיבוץ' עולה ביוקר: כ-900 דולר לטיסה לאומן

חבר-הכנסת כבל על הטסים לאומן לראש השנה: "יש ניצול ציני של מצבם" ● "עליית המחירים המטורפת לפני ראש השנה, כשמחיר כרטיס בודד יכול להגיע ל- 1200 דולר ובשאר השנה סביב 200-300 דולר – איננה כלל רק עניין של ביקוש והיצע"

קברו של רבי נחמן מברסלב | צילום: באדיבות המצלם

משבר מחירי הטיסות לאומן: הממונה על ההגבלים הודיעה ליו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ איתן כבל, כי תעמיק את החקירה לבדיקת תיאום המחירים.

זאת, לאחר שמחירי הטיסות לאומן האמירו בשנים האחרונות במאות אחוזים בסמוך לראש השנה בעקבות נהירה של רבבות יהודים – רובם מישראל – לקברו של רבי נחמן מברסלב בעיר אומן שבאוקראינה.

בדיון שהתקיים בועדת הכלכלה בראשותו של כבל עלה חשש כי ישנו תיאום מחירים בין חברות התעופה.

בעקבות החשש, פנה כבל כבר במהלך השנה לממונה על ההגבלים העסקיים מיכל הלפרין על מנת שתתערב בנושא. במכתב, שהתקבל לפני כחודשיים, הודיעה הממונה כי בעקבות הסכם חדש עם רשות התעופה באוקראינה יגדלו מושבי הטיסות לאומן ועקב כך עתידים המחירים לרדת.

בימים האחרונים שוב התקבלו בלשכתו של ח"כ כבל פניות רבות אודות המחירים המופרזים שנמשכים. לדוגמא: כרטיס בודד שנמכר ב-900 ואף 1,000 דולר כאשר במהלך השנה מחיר כרטיס טיסה ליעד זה, קייב, נע באזור ה-200-300 דולר.

ח"כ כבל פנה פעם נוספת לממונה על ההגבלים בעניין כיוון שהמחירים לא השתנו כלל וכתב: "לא חלה כל הוזלה ומחירי הטיסות בתאריכים הרלוונטיים עדיין עומדים על כ-900 דולר. 50,000 העולים לקברו של ר׳ נחמן הינם בגדר 'קהל שבוי' שישלם כל מחיר כדי לעלות לקבר. מדובר בניצול בוטה של מצבם של הנוסעים".

בתגובה למכתבו כתבה הממונה, כי "לאחר בדיקה ראשונית של הטענות שהועלו, קיימנו דיון פנימי וסברנו שיש מקום לבחינה מעמיקה יותר מצידנו של התנהלות הענף של הטיסות לאומן על מנת לאתר כשלי שוק אפשריים. על מנת לבחון את הטענות לעומקן נשלחו דרישות נתונים מכוח סעיף 46(ב) לחוק ההגבלים העסקיים לסוכנויות הנסיעות המובילות הפועלות בתחום".

יו״ר ועדת הכלכלה מסר בתגובה: "כפי שכבר אמרתי בעבר, יש חשש כבד שחברות התעופה מנצלות באופן ציני את הנוסעים העולים לאומן לקברו של רבי נחמן מברסלב. נראה שעליית המחירים המטורפת לפני ראש השנה, כשמחיר כרטיס בודד יכול להגיע ל- 1200 דולר ובשאר השנה סביב 200-300 דולר – איננה כלל רק עניין של ביקוש והיצע. כפי שהתחייבתי אני ממשיך בפעילותי מול הממונה על ההגבלים שבעקבות פניותיי החוזרות ונשנות החליטה על העמקת החקירה- לא אוותר עד שהמצב ישתנה והמחירים יהיו שווים לכל נפש"

 

2 תגובות ל: "רבינו, ה'קיבוץ' עולה ביוקר: כ-900 דולר לטיסה לאומן"

  1. אבל שיהיה ברור:
    אנחנ בעזרת ה' נמשיך ליסוע לאומן בכל מקרה
    רביה"ק אמר "הראש השנה שלי עולה על הכל" "כל העולם כולו תלוי בראש השנה שלי"
    "מי שמאמין בהשם יתברך, שיבוא להיות אצלי בראש השנה" "מי שהיה אצלי בראש השנה ראוי לו לשמוח מאוד מאוד – כל השנה"!!!
    לכן, לא משנה כמה יעלה – אנחנו ניסע!
    אם ישנם שמנצלים את זה, נו, ה' יצילנו מידם, אבל זה לא מונע, חלילה!

  2. זו לא חכמה להתעסק עם זה בער"ה החכמה היא להתעסק עם זה בתחילת השנה
    תגידו לאיתן כבל תתעסק עם זה עכשיו

כתיבת תגובה