יבוא הרכב צנח ב-25% ב-2025 לכ-250 אלף כלי רכב, אך נרשם שיא של כ-290 אלף רכבי נוסעים | ערך היבוא ירד ב-20.9% ל-23.6 מיליארד | למרות צמצום הטבות המס, כ-60% מהרישומים היו לחשמליות ולהיברידיות | סין אחראית ל-88% מהחשמליות ו-96% מהפלאג-אין שיובאו.
אבי יוסף 26.10.2026
דגמים של JAECOO 5 בנמל חיפה | צילום: יבואן רשות המסים פרסמה את החלק הראשון בסקירה השנתית של ענף הרכב לשנת 2025, החושף תמונה מפתיעה: בעוד יבוא כלי הרכב לישראל צנח ברבע, מספר רכבי הנוסעים שנרשמו לתנועה הגיע לשיא של כל הזמנים. כ-290 אלף רכבי נוסעים נרשמו לתנועה במהלך השנה, עלייה של 8.4% לעומת 2024, וזאת אף שהיקף יבוא רכבי הנוסעים הסתכם בכ-240.2 אלף בלבד, ירידה של 26.3% לעומת השנה הקודמת.
בסך הכול יובאו לישראל בשנת 2025 כ-250 אלף כלי רכב, ירידה של 25% לעומת 2024. במקביל, שווי היבוא הכולל הסתכם ב-23.6 מיליארד שקל, ירידה של 20.9% לעומת השנה הקודמת. הירידה הכספית נבעה הן מהצטמצמות הכמויות המיובאות והן מירידת מחירי היבוא, בין היתר על רקע כניסתם לשוק של כלי רכב חשמליים זולים מתוצרת סין.
הפער בין היקף היבוא לבין מספר המכוניות שעלו לכביש מוסבר בעיקר בהיערכות המוקדמת של יבואני הרכב לקראת העלאות המסים שנכנסו לתוקף בינואר 2025. בדצמבר 2024 הקדימו היבואנים כמויות גדולות במיוחד של כלי רכב כדי להכניסם לישראל לפני שינויי המיסוי. לפי רשות המסים, שליש מהיבוא השנתי של 2024 ושל 2025 הגיע לישראל כבר בדצמבר 2024.
הצטברות המלאים בסוף 2024 אפשרה ליבואנים להמשיך למכור מכוניות גם בתחילת 2025, אף שהיקפי היבוא באותה תקופה היו נמוכים יחסית. בחודש ינואר לבדו נרשמו לתנועה יותר מ-50 אלף רכבי נוסעים. בסיכום השנה, מספר רכבי הנוסעים שנרשמו לתנועה היה גבוה בכ-21.4% מכמות רכבי הנוסעים שיובאה במהלך 2025.
לצד השינויים בהיקפי היבוא, הסקירה מצביעה גם על התחזקות מקומה של סין בשוק הרכב הישראלי, במיוחד בתחום ההנעה החשמלית. בשנת 2025 הגיעו מסין 88% מכלי הרכב החשמליים ו-96% מכלי הרכב ההיברידיים הנטענים שיובאו לישראל. השילוב בין ירידת מחירי היבוא לבין הגידול בהיצע הדגמים החשמליים הזולים תרם להפחתת ערך היבוא הכולל.
נתוני הסקירה מצביעים גם על המשך השינוי בהרכב המכוניות החדשות הנרשמות בישראל. למרות צמצום הטבות המס לרכבים בעלי מערכות הנעה מתקדמות, כלי הרכב החשמליים וההיברידיים המשיכו לתפוס נתח משמעותי מהשוק. בשנת 2025 היו כלי רכב בעלי הנעה מתקדמת כ-60% מכלל רכבי הנוסעים שנרשמו לתנועה.
מתוך כלל הרישומים, 20% היו של כלי רכב חשמליים מלאים, 28.4% של כלי רכב היברידיים שאינם נטענים משקע חשמל ו-11.9% של כלי רכב היברידיים נטענים. הנתונים מלמדים כי המעבר להנעות מתקדמות נמשך גם כאשר הטבות המס צומצמו ושיעורי המס עלו.
מגמת צמצום הטבות המס החלה עוד קודם לכן. בשנת 2022 בוטלה הטבת המס לרכב היברידי שאינו נטען, ובשנת 2024 בוטלה גם הטבת המס לרכב היברידי נטען. במקביל, מס הקנייה על רכב חשמלי עלה בהדרגה והגיע בשנת 2025 לשיעור של 45%.
הנתונים ממחישים את השפעתם של שינויי המיסוי על תזמון היבוא ואת הפער האפשרי בין מספר כלי הרכב המגיעים לישראל במהלך שנה מסוימת לבין מספר המכוניות שנמכרות ונרשמות לתנועה באותה תקופה. שנת 2025 הסתיימה בשיא במספר רכבי הנוסעים שעלו לכביש, אך נתוני היבוא ושוויו משקפים גם את הקדמת המשלוחים בסוף השנה הקודמת ואת השינויים בהרכב הדגמים המיובאים.
הסקירה שפרסמה רשות המיסים היא החלק הראשון בסקירה התקופתית של ענף הרכב לשנת 2025, והיא מציגה נתונים על היקפי היבוא, ערכו, רישום כלי הרכב לתנועה והשינויים בהרכב כלי הרכב לפי סוגי ההנעה.

