1.3 מיליארד ש"ח: נחתמה עסקת הענק בפרויקט הנדל"ן בביתר עילית

מיכמן מימון ואפי קפיטל חתמו על שותפות להקמת פרויקט מגורים ענק בביתר עילית, הכולל 438 יח"ד וכ-5,100 מ"ר מסחר | הפרויקט, בשווי מכירות מוערך של 1.3 מיליארד ש"ח, יוקם על פני כ-13 דונם וייבנה בשני שלבים

ביתר עילית | צילום נתי שוחט פלאש 90

חברת מיכמן מימון, המתמחה במתן פתרונות מימון רב-תחומיים ליזמי נדל"ן, חתמה על הסכם שותפות עם אפי קפיטל לרכישה והקמת פרויקט מגורים רחב היקף בביתר עילית. עלות רכישת המקרקעין מסתכמת בכ-304 מיליון ש"ח. שווי המכירות הצפוי של הפרויקט נאמד בכ-1.3 מיליארד ש"ח.

הפרויקט, שנפרס על כ-13 דונם, ייבנה במספר שלבים (שלב א' ושלב ב') ויכלול 438 יחידות דיור חדשות בכ- 12 בניינים לצד כ- 5,100 מ"ר שטחי מסחר (מכר) עם אופציה להגדלת זכויות הבנייה וכן מבני ציבור לרווחת הציבור. לקרקע תב"ע מאושרת המאפשרת יציאה לביצוע כבר בשנת 2026. החברות צופות כי סיום הפרויקט והאכלוס יהיו בשנת 2030.

השותפות בין מיכמן מימון לאפי קפיטל משקפת מודל פעולה חדשני בענף – שילוב בין גוף פיננסי ציבורי המתמחה במתן פתרונות מימון מורכבים לבין גוף יזמי איתן ועתיר ניסיון. מודל זה מאפשר ליזמים לקדם את הפרויקט בצורה יעילה ומהירה, תוך גיוס מקורות הון מגוונים, השלמות הון וליווי פיננסי סגור.

העסקה משתלבת עם האסטרטגיה העסקית של מיכמן מימון, שנכנסה לאחרונה לתחום הליווי הסגור לפרויקטי מגורים, וממשיכה להרחיב את פעילותה בעסקאות אקוויטי והשלמות הון ליזמים בעלי איתנות פיננסית גבוהה. מעבר לפרויקט הנוכחי, השותפות נועדה לשמש פלטפורמה לפרויקטים נוספים בעתיד, כחלק מתרומתם של שני הגופים להגדלת היצע הדיור בישראל ולפיתוח מתחמים איכותיים בערים המתפתחות.

כתיבת תגובה