7 דרכים להשיג קישורים חיצוניים

הליך קידום אתרים אורגני הוא הליך מורכב הכולל עבודה על עשרות פרמטרים שונים המשפיעים על האתר • למעשה ישנן מאות פרמטרים המשפיעים על ציוני הדירוג של גוגל ועל הערכת ציון הדירוג של כל עמוד באתר שלכם, אולם ישנן עשרות פעולות שונות המשפיעות על ציונים אלו ובסופו של דבר קובעים מי יוצג לפני מי בתוצאות החיפוש

קישורים חיצוניים | תמונה: pixabay

קישורים חיצוניים הם חלק בעל נפח גדול בתמהיל עבודת הקידום של כל אתר ובתחומים תחרותיים החשיבות שלהן אף עולה. בין אם אתם שוכרים חברת קידום ובין אם אתם מקדמים את האתר שלכם בעצמכם, כדאי לכם להכיר כמה שיותר דרכים להשגת קישורים חיצוניים לאתר שלכם. כמובן שאיכות הקישורים לא פחות חשובה מהכמות אולם גם גיוון בסוגי הקישורים הנו חשוב ליצירת תמהיל קישורים מוצלח וטבעי.

1# – פוסט אורח:

אחת הדרכים הפופולריות ביותר להשגת קישורים חיצוניים, בעיקר כאשר מקדמים את האתר לבד ללא חברת קידום, היא על ידי יצירת קישורים מפוסטים אורחים. על מנת להשיג קישורים מסוג זה אתם צריכים ליצור קשרים עם קולגות בתחום שלכם או אתרים אחרים שבהם יש קטגוריה לכל הפחות העוסקת בתחום שלכם (ככל שהאתר גדול וסמכותי יותר כך מדד הרלוונטיות פוחת ביחס לאיכות הקישור שמתקבל). צריך להציע לאותם בעלי אתרים פוסט אורח איכותי בתחום שלכם, שהוא מצדו ידאג לגולשים שלו לתוכן ייחודי ואיכותי ומצד שני מתוך המאמר או מהחתימה בסוף המאמר יצא קישור חוזר אליכם.

2# – אינדקסים:

עדכוני פנדה לאורך השנים שמו דגש חזק על איכות הקישורים אל מול כמות הקישורים. העלאת אתרים לאינדקסים הייתה לאורך השנים טכניקה נפלאה להשגת קישורים, אולם יצרה תדמית של אתרי ספאם בעיני גוגל והרבה מהאתרים הללו נעלמו מהמפה. אנו מאמינים ביצירת תמהיל קישורים טבעי וככזה יש צורך גם בקישורים איכותיים וגם פחות איכותיים והכול במידה הנכונה כמובן. אין זה אומר שאתם צריכים להפציץ אינדקסים סתמיים עם כתובת האתר שלכם – אולם בהחלט תרצו להעלות את האתר שלכם עם תיאור מתאים לאינדקסים רלוונטיים לתחום שלכם.

3# – אתרי מאמרים:

ישנם עשרות אתרי מאמרים ישראלים. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לכתוב מאמר טוב שעומד בדרישות של אותו אתר מאמרים. שימו לב שחלק מאתרי המאמרים יאפשרו לכם להוציא קישור מהמאמר וחלק ייתנו לכם להוציא קישור מתוך החתימה שלכם. לרוב לא יהיה מדובר בקישורים איכותיים במיוחד אולם זה ממש תלוי בסמכות של אותם אתרים ובאיכותם.

4# – לקנות קישורים:

למי שאוהב "קיצורי דרך" לכל מה שקשור להשגת קישורים (אין קיצורי דרך בקידום אתרים, אולם למי שמעדיף לחסוך זמן ולשלם למישהו כדי להשיג קישורים) הרי שתוכלו לקנות קישורים. פנו לחברות פרסום או חברות קידום אתרים ושאלו אותן על אפשרויות הפרסום באתרי התמיכה שלהן.

5# – אתרי תמיכה:

אם כבר הזכרנו אתרי תמיכה הרי שכדאי לדעת שלכל חברת קידום שמכבדת את עצמה יש בין עשרות למאות אתרי תמיכה שהיא מתחזקת על שרתים שונים ובתחומים שונים. אותם אתרים מתוחזקים היטב, צוברים וותק, מציעים תוכן איכותי וייחודי לגולשים ובונים את הסמכות שלהם לאורך זמן. נהדר לקבל קישורים מאתרי תמיכה רלוונטיים לתחום שלכם.

6# – אתרים חינמיים:

תוכלו להקים בלוגים ואתרים חינמיים באתרים שונים המאפשרים שירות זה, לתחזק מעט את אותם אתרים, להעלות תכנים ולקשר מאותם תכנים אל האתר שלכם. כך למשל תוכלו לעשות את זה דרך בלוגספוט של גוגל, תפוז, סלונה ועוד.

7# – רשתות חברתיות:

מקור נפלא נוסף להשגת קישורים היא באמצעות הרשתות החברתיות. אתרים אלה של הרשתות החברתיות יהיו סמכותיים במיוחד אולם כמות אדירה של קישורים יוצאת מהם מדי יום. יש לקישורים הללו כוח והם חשובים מאוד לאותו תמהיל קישורים טבעי שדיברנו עליו ולכן אתם רוצים לוודא שאתם מכניסים קישורים לאתר שלכם גם מרשתות חברתיות.

כתיבת תגובה