80% מהארגונים בישראל: לעובדים חסר ידע בסיסי באבטחת סייבר

מחקר גלובלי של פורטינט לשנת 2024 מתריע: 44% מהארגונים בישראל צופים עלייה במספר העובדים שייפלו קורבן למתקפות סייבר מבוססות AI | רק מחצית מהעובדים בישראל רואים בעין חיובית תוכניות הדרכה להגברת מודעות לאבטחת סייבר, לעומת 86% בעולם

ג'ון מדיסון | צילום: יח"צ

מחקר חדש שפרסמה חברת פורטינט חושף פער משמעותי במוכנות הארגונים בישראל להתמודדות עם איומי סייבר עכשוויים. המחקר, שכלל 1,850 מומחים ומקבלי החלטות מ-29 מדינות, מצביע על אתגרים ייחודיים בשוק הישראלי.

לפי ממצאי המחקר, 80% מהארגונים בישראל מדווחים כי לעובדיהם חסר ידע קריטי בנושאי אבטחת סייבר. נתון מדאיג במיוחד לאור העובדה שלמעלה מ-80% מהארגונים בעולם התמודדו בשנה האחרונה עם מתקפות כופר, פישינג ומתקפות סיסמאות שהתמקדו ישירות בעובדים.

האיום המתפתח של AI בזירת הסייבר מעלה חששות נוספים: 44% מהמשיבים בישראל צופים עלייה במספר העובדים שייפלו קורבן למתקפות המשתמשות בבינה מלאכותית. למרות זאת, רק 48% מהארגונים דיווחו כי הידע אודות מתקפות מבוססות AI הוביל לפתיחות גדולה יותר כלפי תוכניות הדרכה והעלאת מודעות.

פער משמעותי נוסף נמצא בהתייחסות העובדים להדרכות: בעוד שברמה העולמית 86% מהעובדים רואים בחיוב תוכניות מודעות והדרכה לאבטחה, בישראל רק 54% מהעובדים מגלים גישה חיובית לתוכניות אלו. יחד עם זאת, התוצאות בשטח מדברות בעד עצמן – 58% מהמנהלים בישראל מעידים על שיפור במצב האבטחה בארגונם לאחר הטמעת תוכניות הדרכה.

"כאשר גורמי האיום רותמים טכנולוגיות חדשות כמו AI כדי להרחיב את תחכום המתקפות שלהם, חיוני ביותר כי העובדים ישמשו כקו הגנה ראשון חזק", אומר ג'ון מדיסון, סמנכ"ל שיווק ראשי בפורטינט. "המחקר החדש מדגיש את החשיבות של יצירת תרבות אבטחת סייבר ואת הצורך לפרוס מודעות והדרכה לאבטחה חוצות-ארגון".

המחקר מצביע גם על חשיבות איכות ההדרכות: בעוד ש-86% ממקבלי ההחלטות בעולם הביעו שביעות רצון מפתרונות ההדרכה הקיימים, בישראל רק 44% מרוצים מהפתרונות הנוכחיים. ההמלצה המרכזית היא להתמקד בתוכניות הדרכה קצרות ואפקטיביות, כאשר משך הזמן המומלץ נע בין חצי שעה לשעה.

כתיבת תגובה