מגה פרויקט משמעותי נוסף לצבר העבודות של אלקטרה: תקים ותתחזק עם שותפותיה את הקו הירוק של הרכבת הקלה בתל-אביב בכ-9 מיליארד שקל | קבוצת טי.אמ.טי, בה שותפה אלקטרה (40.05%) יחד עם דן וקונצרן אלסטום זכתה במכרז של נ.ת.ע למימון, תכנון, הקמה ותחזוקה של הקו, שיעבור בין חולון להרצליה | הזכיה היא לתקופה של 25 שנה, הכוללת 5 שנות הקמה ו-20 שנות תחזוקה
אבי יוסף 31.01.2022גם תחבורה גם בנייה: שני העולמות שאליהן מכוונת קבוצת אלקטרה מתיישמים בזכייה משמעותית של הקבוצה שדיווחה היום לבורסה, כי חברת טי.אם.טי – תל אביב מטרופליטן טראמווי בע"מ – המוחזקת על ידי אלקטרה בשיעור של 40.05%, לצד דן תחבורה וקונצרן אלסטום הבינלאומי – זכתה במכרז של נ.ת.ע למימון, תכנון, הקמה ותחזוקה של הקו הירוק של הרכבת הקלה בתל-אביב. היקפו הכולל של הפרויקט נאמד בכ-9 מיליארד שקל, כאשר תקופת הזכיון הינה ל-25 שנה, הכוללת כ- 5 שנות הקמה וכ-20 שנות תחזוקה. סכום זה כולל גם מענקי הקמה, בכפוף לאבני דרך. לפי תנאי המכרז, הקבוצה הזוכה מחויבת להגיע להסכם סגירה פיננסית של הפרויקט תוך 12 חודש ממועד החתימה על הסכם הזיכיון.
הקו הירוק של הרכבת הקלה, שמתוכנן לעבור במרכז הארץ, הינו קו מרכזי ומשמעותי, לצד הקו האדום, והוא עובר דרך הערים תל אביב וראשון לציון, ולמעשה מקשר בין חולון להרצליה. לקו תהיינה, בין היתר, תחנות גם במרכזי התעסוקה של מערב הרצליה ובקרית עתידים בתל-אביב. בסך הכל, מתוכנן הקו לכלול 63 תחנות, מתוכן 4 תת קרקעיות, והוא יתפרס לאורך של כ-39 ק"מ.
אמש (א) הסתיים מכרז הרכבת הקלה בגוש דן לקוים הירוק והסגול, כאשר הקו הירוק יבוצע ויתוחזק כאמור בידי אלקטרה, דן ואלסטום, והקו הסגול – מיהוד ועד תל אביב, יבוצע בידי שפיר ו-CAF מספרד. מי שנותרו מחוץ למשחק, ייתכן שבשל לחץ אמריקני על ישראל, הן החברות הסיניות, ומשכך נותרה מחוץ להחלטת ועדת המכרזים של נת"ע הצעתן של קבוצת שיכון ובינוי, אגד CRCC ו-CRRC שהתמודדו על שני הקווים.
כזכור, לפני כשבועיים דיווחה קבוצת אלקטרה בע"מ על זכייתה באופן בלעדי גם במכרז של חברת נתיבי ישראל להסבת גופי תאורה בכל כבישי ישראל, המופעלים על ידה. אלקטרה תספק את השירותים האמורים במשך תקופה של 5 שנים, כאשר לנתיבי ישראל ישנן אופציות להארכה של תקופת ההתקשרות עד לפרק זמן של 5 שנים נוספות. אלקטרה ציינה, כי סך ההיקף הכספי של הפרויקט על פני כל התקופה, כולל תקופות ההארכה, הינו כ-600 מיליון שקל.
איתמר דויטשר, מנכ"ל קבוצת אלקטרה: "פרויקט הרכבת הקלה הינו פרויקט התואם במדוייק את יכולותיה המגוונות של קבוצת אלקטרה בע"מ, שכן הוא משלב את ההתמחויות השונות של חברות הקבוצה בייזום, תכנון, הקמה ותחזוקה של פרויקטים מורכבים. זהו פרויקט לאומי משמעותי, המחזק את פעילותנו בתחום הזכיינות, ומחזק את מיצובן של אלקטרה תשתיות וחברות בנות נוספות של הקבוצה כשחקניות מובילות במגה פרויקטים מסוג זה. הפרויקט מגדיל את צבר העבודות שלנו המתקרב לרמה של 30 מיליארד שקל, כשלאור הצרכים הדחופים של מדינת ישראל בפרויקטי תשתיות משמעותיים נוספים, אנו צופים את המשך מגמת הצמיחה של הקבוצה בפרויקטי זכיינות ותשתיות במהלך השנים הקרובות. פרויקט זה גם מתחבר לכניסתנו לאחרונה לתחום התחבורה הציבורית, המשתלב בעולם התשתיות הצומח, ומהווה מנוע צמיחה נוסף לאלקטרה, לאור הצפי להתקדמות מכרזים נוספים של המדינה בתחומי הנתיבים והרכבות".
.
קבוצת אלקטרה בע"מ, בניהולו של איתמר דויטשר, נחשבת לאחת הקבוצות הקבלניות המובילות בישראל. הקבוצה פועלת כיום, באמצעות החברות הבנות שבבעלותה, בחמישה מגזרי פעילות: פרויקטים למבנים ותשתיות בישראל; פרויקטים למבנים ותשתיות בחו"ל; הפעלה, שירות ואחזקה; פיתוח והקמה של נדל"ן בייזום, ומגזר הזכיינות. הקבוצה סיימה את תשעת החודשים הראשונים של שנת 2021 עם צמיחה של כ-15% בהכנסותיה לכ-6.5 מיליארד שקל ועם גידול של כ-24% ברווח הנקי לכ-170 מיליון שקל. בנוסף, דיווחה אלקטרה לאחרונה על עלייה משמעותית בצבר העבודות שלה, המסתכם כיום בכ-23.5 מיליארד שקל.
זה המקום לציין כי חלק ניכר מהצמיחה של אלקטרה ושל הצבר של הקבוצה נבע מכניסתה של הקבוצה בשנה האחרונה לתחום התחבורה, באמצעות רכישת החברות אפיקים ואגד תעבורה. במקביל, הרחיבה אלקטרה משמעותית את פעילותה בתחום הייזום למגורים. אלקטרה מימשה לאחרונה את חלקה בתחנת הכוח בגלבוע, אותה הקימה הקבוצה על בסיס טכנולוגיה של אגירה שאובה. המימוש הזרים לקופת הקבוצה כ-225 מיליון שקל