תחנת הכוח בקריית גת מאיימת על הסכם הגג בדרום

הוועדה לתשתיות לאומיות אישרה בשבוע שעבר את הקמתה של תחנת כוח בקריית גת. העירייה שוקלת כעת לפנות לבג"ץ נגד ההחלטה, בטענה כי מיקום התחנה בצמוד לאלפי יחידות דיור שמתוכננות לקום במסגרת הסכם הגג יפגע בהן קשות

יד ימין מעודדת שיווקי דירות, יד שמאל עלולה לעכב אותם. בשבוע שעבר אישרה הוועדה לתשתיות לאומיות (ות"ל) את הקמתה של תחנת כוח חדשה בצומת פלוגות בקריית גת. האישור ניתן למרות הסכם הגג שחתם מינהל מקרקעי ישראל עם עיריית קריית גת להקמת אלפי יחידות דיור, בסמוך לאזור שבו מתוכננת הקמת תחנת הכוח. עיריית קריית גת טוענת כי תחנת הכוח תפגע קשות בשיווק השכונות החדשות, ושוקלת לפנות לבג"ץ נגד החלטת הות"ל.
 
 
"למה שלא יקימו אותה באזור התעשייה?"
 
לטענת עיריית קריית גת, תחנת הכוח אמורה לקום מרחק כמה מאות מטרים מאזור שמיועד לבניית עשרות אלפי דירות. בשיחה עם "כלכליסט" אומרים עורכי הדין מיכאל טירר ורון צין, ממשרד שביט בראון גלאון צין יגור, המייצגים את העירייה, כי "אין לנו התנגדות לעצם הקמת תחנת הכוח, ומבחינתנו היא יכולה לקום בשטח העיר ואפילו באזור התעשייה. יש לנו התנגדות למיקום שלה בצומת פלוגות שאושר בות"ל. התוכניות מצביעות על כך שכ־7,600 יחידות דיור יוצבו במרחק 1.5 ק"מ מתחנת הכוח, ויהיה ניתן לראות אותה מבתי התושבים. מדובר ביחידות דיור שהשיווק שלהן החל במסגרת הסכם הגג של קריית גת שנחתם מול מינהל מקרקעי ישראל כדי לפתור את מצוקת הדיור. 800 מטר מערבה משם מתוכננת לקום שכונה שתכיל כ־13 אלף יחידות דיור".
 
 
 
 
החוקר המיוחד שמונה על ידי המדינה כדי לבחון את ההתנגדויות השונות המליץ אף הוא להעתיק את מיקום תחנת הכוח. בדו"ח שהוגש לות"ל ביולי האחרון טען החוקר גדעון ויתקון ש"מתכנני העיר קריית גת כיוונו את הפיתוח התעשייתי אל דרום־מזרח העיר ולא למערב העיר. מערב העיר וצפון העיר מתוכננים להקמת שכונות מגורים. לפיכך, הקמת תחנת הכוח מנוגדת למגמת הפיתוח העירוני של קריית גת, ולהקמתה עשויה להיות משמעות על פיתוח העיר לשנים רבות".
 
ויתקון ציין בדו"ח כי "רשות מקרקעי ישראל מתנגדת למיקום תחנת הכוח בטענה שאישור הקמתה במבוא הצפוני־מערבי של קריית גת עלול לסכן שיווק קרקע בתוכנית לבינוי שכונות מגורים בהיקף של 20 אלף יחידות דיור". למרות ההמלצות של ויתקון הקמת התחנה אושרה וההחלטה תובא לאישור הממשלה כבר במהלך אוגוסט.
 
בנוגע לתחנת הכוח עצמה, עיון בדו"ח החוקר המיוחד מעלה שהיא שריינה לעצמה שטח של כ־74 דונם להקמתה, "על אדמות קיבוץ נתיב הל"ה בשטחי מועצה אזורית שפיר, ברביע הדרומי־מערבי של צומת הכבישים 35/40 הידוע כצומת פלוגות".
 
התחנה מוקמת על ידי חברת רפ"ק וקרן דנהאם, בהשקעה מוערכת של עד 2 מיליארד שקל. הפעלת התחנה, בהספק של כ־360 מגה־ואט (כ־2.7% מכושר הייצור המקסימלי של חברת החשמל), תתבצע באמצעות גז טבעי שיוזרם בצנרת שתוטמן בקרקע ומקורה בצומת סגולה. מיקום תחנת הכוח ליד בתי התושבים אינו מסוכן, ובארץ ניתן למצוא מקומות נוספים שבהם תחנת כוח שוכנת בסמוך לבתי תושבים או למרכזי בילוי. אחת הדוגמאות הבולטות היא תחנת הכוח רדינג ששוכנת בצפון תל אביב, ופועלת אף היא באמצעות גז טבעי, כאשר המרחק שלה מבתי תושבים או מכל מתחם הבילוי הענק של נמל תל אביב הוא כמה מאות מטרים.
 
בדצמבר 2013 נחתם הסכם הגג עם קריית גת, שבמסגרתו ישווקו קרקעות לבניית כ־7,600 יחידות דיור חדשות בבנייה רוויה וצמודת קרקע, בשנתיים הקרובות, ומכרזים לכ־2,000 יחידות דיור כבר פורסמו בחודשים האחרונים על ידי רשות מקרקעי ישראל. בנוסף, מתכננים משרד השיכון ורשות מקרקעי ישראל לשווק קרקעות במערב העיר לעוד 12–13 אלף יחידות דיור.
 
במסגרת הסכמי הגג עם הרשויות המקומיות, המדינה מממנת את הקמתם של מבני ציבור, חינוך ותשתיות, לפני הקמת שכונת המגורים. הרשות המקומית, מצדה, מתחייבת להעניק היתרי בנייה 90 יום ממועד שיווק הקרקע. המימון לתשתיות ולמבני הציבור מגיע מהכנסות המדינה על הקרקע.
 
"לקנות בקריית גת כי המחירים יעלו"
 
 
בטקס החתימה על הסכם הגג, וגם באירועים פומביים לאחריו, הפציר בציבור בנצי ליברמן, מנהל רשות מקרקעי ישראל, "לרוץ לקנות דירה בקריית גת, כי המחירים יעלו". ההערכות הן כי דירות 4 חדרים יימכרו בקריית גת בכ־850 אלף שקל. אך נשאלת השאלה האם אנשים אכן ירוצו לקנות דירות במתחם כרמי גת, המשתרע על כ־3,000 דונם במערב קריית גת, אם יקימו להם תחנת כוח בצמוד.
 
בכוונת רשות מקרקעי ישראל לשווק קרקעות לכ־100 אלף יחידות דיור במסגרת הסכמי גג בשנים הקרובות ברמלה, חיפה, ירושלים, אשקלון, ראשון לציון, באר שבע והרצליה. וזאת, נוסף על הסכמי גג שנחתמו בערים קריית ביאליק, ראש העין, מודיעין וקריית גת, שהיתה החלוצה.
 
ממשרד הפנים נמסר בתגובה כי "הוועדה לתשתיות לאומיות החליטה בישיבתה מיום 28 ביולי השנה להעביר את התוכנית (תת"ל 55) להקמת תחנת כוח באזור קריית גת לאישור הממשלה. לוועדה הוצגו השגות הציבור בנושא והמלצות החוקר לגביהן. הוועדה דנה בסוגיות העולות מדו"ח החוקר, שקלה את מכלול ההיבטים הקשורים להקמת תחנת כוח במקום ומצאה לנכון לדחות חלק מהמלצות החוקר. הוועדה השתכנעה כי המיקום המוצע בתוכנית מהווה פתרון סביר ומאוזן בין מגמות הפיתוח של קריית גת לבין צורכי משק החשמל". מרשות מקרקעי ישראל לא התקבלה תגובה.

כתיבת תגובה